Διεθνή

Το Ισραήλ βομβάρδισε το Μπανιάς δίπλα από τη ρώσικη βάση στην Ταρτούς. ΒΙΝΤΕΟ

Το Ισραήλ βομβάρδισε το Μπανιάς δίπλα από τη ρώσικη βάση στην Ταρτούς. Η πόλη που χτυπήθηκε είναι 30 χλμ Βόρεια της ρώσικης βάσης.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι συριακές πηγές ισχυρίζονται ότι τα συστήματα αεράμυνας ιρανικών πολιτοφυλακών δέχθηκαν επίθεση στην περιοχή Arab al-Malik κοντά στην ακτογραμμή του Μπανιάς. Αυτό έρχεται ταυτόχρονα με την άφιξη δύο ιρανικών πλοίων στο λιμάνι της Λαττάκειας στη Συρία.

Η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ εξαπέλυσε επιδρομή εναντίον εγκατάστασης στα περίχωρα της πόλης Μπανιάς της Συρίας, προκαλώντας υλικές ζημιές, δήλωσε πηγή προσκείμενη στις ένοπλες δυνάμεις στο επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

Το πρωί της Τρίτης, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι άκουσε δύο εκρήξεις στην περιοχή της πόλης Μπανιάς στη συριακή ακτή, ενώ το Συριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε ότι η πόλη δέχτηκε αεροπορικές επιδρομές από την ισραηλινή κατοχή.

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή
Το Συριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, ανέφερε ότι μια τοποθεσία κοντά στην πόλη Μπανίγιας δέχτηκε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, η οποία οδήγησε σε υλικές ζημιές.

Η επίθεση σημειώθηκε περίπου στις 00:20 ώρα Ανατολικής Μεσογείου και ο βομβαρδισμός έγινε από τη δυτική κατεύθυνση του Μπανιά από τη Μεσόγειο.

Η πόλη έγινε μάρτυρας πυρκαγιών, με πολλά βίντεο να κυκλοφορούν που δείχνουν τα αποτελέσματα των εκρήξεων και τις καταστροφές που προέκυψαν.

° Αναφέρθηκε ότι ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τοποθεσίες του ιρανικού συστήματος αεράμυνας στην παράκτια πόλη Baniyas στη βορειοδυτική Συρία, που συμπίπτει με την άφιξη ιρανικού φορτίου στο λιμάνι της Λατάκια

dimpenews.com

Back to top button