breaking newsΔιεθνή

Κολομβιανή δολοφόνος γνωστή ως «η κούκλα» συνελήφθη για πολλούς φόνους, συμπεριλαμβανομένου του πρώην της

Μια 23χρονη Κολομβιανή συνελήφθη σε σχέση με αρκετές στοχευμένες δολοφονίες, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης δολοφονίας του πρώην συντρόφου της. Η Karen Julieth Ojeda Rodriguez, γνωστή στις αρχές με το ψευδώνυμο «La Muneca», που μεταφράζεται ως «Η Κούκλα», συνελήφθη για τη φερόμενη εμπλοκή της σε αρκετές δολοφονίες ατόμων υψηλού προφίλ στον δήμο Barrancabermeja, ανέφερε η εφημερίδα New York Post.

Σύμφωνα με το ισπανόφωνο μέσο Libertad Digital, αυτές οι δολοφονίες φέρονται να πραγματοποιήθηκαν κατ’ εντολή της συμμορίας Los de la M. Κατά τη στιγμή της σύλληψής της, η Rodriguez φαινόταν να σχεδιάζει την επέκταση της «καριέρας» της. Ηγούνταν μιας μικρής ομάδας πληρωμένων δολοφόνων που τρομοκρατούσαν την περιοχή πριν από τη σύλληψή της.

Η σύλληψή της πραγματοποιήθηκε μετά από ενέδρα που ακολούθησε τη δολοφονία του πρώην φίλου της, σε μια αγροτική περιοχή της Κολομβίας που ονομάζεται Piedecuesta, ανέφερε η Αστυνομία της Magdalena Medio.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η Rodriguez κάλεσε τον πρώην σύντροφό της, Deyvy Jesus, και τον προσκάλεσε να συναντηθούν για να λύσουν μια οικονομική διαφορά.

Όταν ο Deyvy προσήλθε, δύο άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα τον σκότωσαν, φερόμενοι ως εκτελεστές της Rodriguez. Η «Κούκλα», μαζί με μία συνεργό της, την Paula Valentina Joya Rueda, 24 ετών, συνελήφθησαν από την αστυνομία.

Η Rueda ήταν επίσης στο στόχαστρο της αστυνομίας και ήταν γνωστή με το ψευδώνυμο «Gorda Sicaria», που μεταφράζεται ως «Χοντρή Δολοφόνος».

Εν τω μεταξύ, ένας άλλος συνεργός, που αναγνωρίστηκε ως «Leopoldo», συνελήφθη από την αστυνομία ταυτόχρονα με την «Κούκλα». Οι αρχές κατέσχεσαν ένα περίστροφο και ένα πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών κατά τη σύλληψη.

Προς το παρόν, η αστυνομία διερευνά εάν κάποιο από αυτά τα όπλα χρησιμοποιήθηκε στις πρόσφατες δολοφονίες.

Ο Αντισυνταγματάρχης Mauricio Herrara της Αστυνομίας της Magdalena Medio δήλωσε ότι με τη σύλληψη της «La Muneca» και του «Leopoldo», «θα επέλθει μια περίοδος ηρεμίας στην περιοχή».

«Αυτές οι συλλήψεις αποτελούν πρόοδο στη διάλυση των εγκληματικών δομών που ευθύνονται για τις πρόσφατες ανθρωποκτονίες», πρόσθεσε ο Herrara.

Σύμφωνα με την World Population Review, μια υπόθεση ανθρωποκτονίας αναφέρεται κάθε τρεις ημέρες στην Bucaramanga της Κολομβίας, η οποία έχει συνολικό πληθυσμό άνω των 1,3 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Prime News.

Back to top button