Η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία φαίνεται να επιβεβαιώνει τον πόνο που νιώθουν πολλοί Έλληνες πολίτες εδώ και μερικά χρόνια, δεν μπορούν να βρουν φθηνή στέγη, δεν μπορούν να αγοράσουν και δεν μπορούν πλέον να νοικιάσουν, αφού απαιτείται περισσότερο από το 1/3 του εισοδήματός τους, το υψηλότερο στην Ευρώπη.
Πολλοί κατηγορούν την Airbnb (LOL) και γι’ αυτό και η κυβέρνηση αναγκάστηκε να απαγορεύσει την δημιουργία νέων Airbnb στο κέντρο της Αθήνας.
Πολλοί πολίτες θεωρούν ότι η κυβέρνηση τους απαγορεύει να χρησιμοποιούν την περιουσία τους όπως αυτοί θέλουν ενώ τους φορολογούν για κάθε εισόδημα που βγάζουν με μεγάλο συντελεστή.
Εν τω μεταξύ πολλές αναφορές και έρευνες δείχνουν ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι δουλεύουν περισσότερο χρόνο για λιγότερα χρήματα, καθιστώντας τους ως του πιο ριγμένους στην Ευρώπη.
Η Ελλάδα είναι μεταξύ των κορυφαίων χωρών με τις περισσότερες εβδομαδιαίες ώρες εργασίας στην κύρια δουλειά, ενώ οι πολίτες αναζητούν εναγωνίως και μια δεύτερη, για να καλύψουν πλέον τις βασικές ανάγκες τους.
Η χώρα μας σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα, είναι η φτωχότερη χώρα στη ζώνη του Ευρώ και η 2η φτωχότερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά τη Βουλγαρία που όμως κινείται ανοδικά.
Η Ελλάδα είναι επίσης είναι η χώρα με την ταχύτερη κατάρρευση (φτωχοποίηση δηλαδή) από όλες τις χώρες μετά το 2000.
karditsastakra.