Διεθνή

τ. Συρία: 25 μαστιγώσεις σε όποιον δεν κάνει τις προσευχές της Παρασκευής!

τ. Συρία: 25 μαστιγώσεις σε όποιον δεν κάνει τις προσευχές της Παρασκευής! Στο νέο σχολικό πρόγραμμα οι χριστιανοί θεωρούνται ότι είναι στον κακό δρόμο! Μάρτυρας δεν είναι πια αυτός που πέφτει για την πατρίδα αλλά για Αλλάχ.

Ορίστηκαν 25 μαστιγώσεις σε όποιον δεν κάνει τις προσευχές της Παρασκευής ιερής ημέρας του ισλάμ..

Η ισλαμιστική ψευδο-κυβέρνηση της Συρίας υπό την ηγεσία της Hayat Tahrir al-Sham (HTS) ανακοίνωσε σήμερα σημαντικές αλλαγές στο σχολικό πρόγραμμα. Στα νέα σχολικά βιβλία, οι Εβραίοι και οι Χριστιανοί περιγράφονται πλέον ως εκείνοι που έχουν «απομακρυνθεί από τον σωστό δρόμο». Οι αναφορές στην «υπεράσπιση του έθνους» αντικαταστάθηκαν επίσης με την «υπεράσπιση του Αλλάχ», αντανακλώντας έναν πιο θρησκευτικό προσανατολισμό του εκπαιδευτικού συστήματος.….. όπως μεταφέρει το ισραηλινό i24NEWS..

Από την επίσημη σελίδα του Υπ. Παιδείας του ψευδοκράτους

  • 1η τάξη: Αλλαγή της φράσης «Ο ίσιος δρόμος, ο δρόμος της καλοσύνης» αλλάζει σε «ο δρόμος του Ισλάμ»
  • 1η τάξη: Αλλαγή της φράσης «όσοι έχουν υποστεί την οργή του Θεού & όσοι είναι παραστρατημένοι που κράτησαν μακριά τον δρόμο της δικαιοσύνης», με «οι Εβραίοι και οι Ναζωραίοι [υποτιμητικό για τους Χριστιανούς]».
  • 2η τάξη: Τροποποίηση διατύπωσης χαιρετισμών επειδή ο χαιρετισμός στο Ισλάμ είναι “Ειρήνη σε σας”
  • 3η τάξη: Απομάκρυνση της Ζηνοβίας [Συρίας Βασίλισσα της Αυτοκρατορίας της Παλμύρας του 3ου αιώνα] & αντικατάσταση με Khawla bint al-Azwar [διάσημη ισλαμίστρια γυναίκα πολεμίστρια του 7ου αιώνα], φανταστικός χαρακτήρας
  • Αλλαγή από τους μάρτυρες που θυσιάστηκαν για να διαφυλάξουν την πατρίδα στο «θυσιάστηκαν για τον Θεό»
  • Προειδοποίηση: Χαντίθ Κανείς δεν σκοτώνει πουλί [να επισημανθεί ως] “Αδύναμο χαντίθ”
  • Αντικατάσταση του «Μάρτυς ότι είναι κάποιος που σκοτώθηκε στον πόλεμο … υπερασπίζοντας την πατρίδα του» σε «Μάρτυς είναι κάποιος που σκοτώθηκε για να τηρήσει τον λόγο του Αλλάχ»
  • αφαιρούνται επίσης
  • 12η τάξη, ενότητα φυσικών επιστημών: Διαγράφουν εντελώς την παράγραφο για την ανάπτυξη του εγκεφάλου (προφανώς γιατί είναι ανεγκέφαλοι)
  • 10η τάξη, λογοτεχνικό τμήμα: κινεζική φιλοσοφική σκέψη
  • Στ΄ τάξη, κοινωνικές σπουδές θέμα: Αφαίρεση πρώτης γραμμής από τον Shukri al-Quwatli [Σύρος αντι-οθωμανός αντιφρονών, αρχηγός του κινήματος ανεξαρτησίας & πρώτος πρόεδρος] μέχρι «… τον Οθωμανό»
  • Πανόραμα του Οκτωβριανού Απελευθερωτικού Πολέμου [πόλεμος 1973]

dimpenews.com

Back to top button