breaking newsΕλλάδα

Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας: Πίστεψε ότι με ένα ψεύτικο 41% με την Singular Logic, τους ψήφους πεθαμένων και την τεράστια αποχή θα μπορούσε να σβήσει από τη μνήμη του κόσμου το έγκλημα στα Τέμπη

Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας: Πίστεψε ότι με ένα ψεύτικο 41% με την Singular Logic, τους ψήφους πεθαμένων και την τεράστια αποχή θα μπορούσε να σβήσει από τη μνήμη του κόσμου το έγκλημα στα Τέμπη

Από το επιχείρημα του 41% των εκλογών, τους στρατούς των τρολ στο X (πρώην Twitter) μέχρι τις εριστικές και εμπρηστικές δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών, ο σκοπός ήταν πάντα ένας: η ενοχοποίηση οποιουδήποτε ασχολούνταν με τα Τέμπη και φυσικά της αντιπολίτευσης.

Πρώτα ξεκίνησε η επίκληση της «θυσίας» με ενορχηστρωτή τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Μόλις 18 μέρες μετά το δυστύχημα δήλωσε: «Η καλύτερη δικαίωση για τη θυσία αυτών των παιδιών είναι να εξασφαλίσουμε ότι αυτό που έγινε στα Τέμπη δεν θα ξαναγίνει ποτέ στη χώρα μας». Μετά τη «θυσία» που δεν μπορούσε να αποφευχθεί για τον υβριστή Κυριάκο Μητσοτάκη, εφόσον οι εκλογές επανεξέλεξαν την ΝΔ, ήταν όλα καλά.

Επί σχεδόν δύο χρόνια κυβερνητικά στελέχη, που σήμερα μετά τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις για το έγκλημα των Τεμπών και την αναγκαστική κυβίστηση του πρωθυπουργού εμφανίζονται με «κομμένα τα φτερά», χλεύαζαν τον αγώνα των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών κάνοντας λόγο για θεωρίες συνωμοσίας ακόμη και για υπόθεση που δεν ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό.

Κανείς δεν ξεχνά ούτε το έγκλημα και τις 57 ψυχές που χάθηκαν ούτε όμως και τις αθλιότητες ακόμη και πρωτοκλασάτων υπουργών της κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη που έσυραν τον χορό της συγκάλυψης σε μια «πίστα» που ο ίδιος ήταν στην πρώτη γραμμή.

«Το να έρχεται η αντιπολίτευση και να μας λέει “πάμε να συζητήσουμε για τις υποκλοπές”, “πάμε να συζητήσουμε για τα Τέμπη” είναι ένα από τα πράγματα που είπατε σε χρόνο με πολύ μεγαλύτερη εγγύτητα, κρίθηκαν από δύο εκλογές, θέλετε να επιμείνετε σ’ αυτά, καλά κάνετε κι επιμένετε» έλεγε στις 3/11/2023 ο υπουργός Μάκης Βορίδης, ξεκαθαρίζοντας ότι ο λαός έκρινε την κυβέρνηση επανεκλέγοντάς την.

Λίγες μέρες μετά ο επίσης υπουργός Αδωνης Γεωργιάδης επανέλαβε το ίδιο αδιανόητο επιχείρημα. Αναφερόμενος στο αίτημα της αντιπολίτευσης για προανακριτική είχε επισημάνει: «Ασχοληθείτε με τα προβλήματα του κόσμου. Ασχολούνται με πράγματα που δεν αφορούν κανέναν στην Ελλάδα».

Στην ίδια γραμμή και ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Καιρίδης. Απαντώντας στο αν κρίθηκαν τα Τέμπη, είπε: «Η ποινική διαδικασία οφείλει να κινηθεί γρήγορα. Νομίζω ότι πολιτικά υπήρξαν οι εκλογές. Διπλές εκλογές έτσι. Μη με κοιτάτε με απορία». Επιπλέον, στις 26/3/2024, η υφυπουργός Μετανάστευσης Σοφία Βούλτεψη τόλμησε να χαρακτηρίσει την τραγωδία των Τεμπών «μπαγιάτικο θέμα».

Και γιατί να μη συμπεριφέρονται έτσι τα στελέχη της κυβέρνησης; Ο ίδιος ο αρχηγός τους, που σήμερα δηλώνει ότι «βάζω τίτλους τέλους» στη στοχοποίηση των συγγενών και «σκύβω το κεφάλι», στις 18/5/2023 είχε πει: «Λυπάμαι που το ζήτημα αυτό εργαλειοποιείται με τέτοιο τρόπο λίγες μέρες πριν από τις εκλογές και πιστεύω ότι και ο δικαιολογημένος θυμός των συγγενών των θυμάτων δεν δικαιολογεί, αν θέλετε, τέτοιου είδους συμπεριφορές».

 Ο Ψαριανός, οι εκλογές και η «θυσία»

Πιστά την κυβερνητική γραμμή ακολούθησαν πολλοί δημοσιογράφοι σε συστημικά ΜΜΕ και χρήστες των social media, συνεχίζοντας το δεύτερο μπάζωμα της μνήμης των νεκρών. Σε καθημερινή βάση, αδιάκοπα, με τον πιο κυνικό τρόπο, με στόχο να ξεχαστούν στον δημόσιο λόγο. Από τους πιο προκλητικούς και εμετικούς υπήρξε ο Αρης Πορτοσάλτε, ο οποίος στις 3/3/2023 είχε αναφέρει ότι τα νεκρά παιδιά στα Τέμπη ήταν μια «θυσία που έγινε»: «Οταν έγιναν τρία δυστυχήματα, δύο στα Τέμπη με τους φίλους του ΠΑΟΚ και ένα με τα μαθητούδια από την Ημαθία και το τρίτο στον Αγιο Κωνσταντίνο πάλι με μαθητές, αποφασίσαμε να κάνουμε οδικό δίκτυο, φτιάξαμε σήραγγες και τρένου και δρόμων. Αρα, έπρεπε δυστυχώς να πεθάνουν… και εκεί παιδιά. Παιδιά σχολείου. Δυστυχώς. Αν μου επιτρέπετε, η θυσία είναι θυσία, έγινε, δυστυχώς. Εχω την αίσθηση ότι θα προχωρήσουμε, εκτός και αν έχουμε αποφασίσει να κλείσουμε τον ΟΣΕ και πεθάνουμε το τρένο στην Ελλάδα».

Τη σκυτάλη πήρε στις 31/3/2023 ο τότε παρουσιαστής και μετέπειτα ευρωβουλευτής με την ΝΔ Γιώργος Αυτιάς, ο οποίος χωρίς αιδώ είπε: «Ο σεβασμός στις οικογένειες είναι όχι απλά διαρκής, είναι ο ίδιος σε όλους, είτε σιωπούν είτε φωνάζουν. Κι αυτοί που σιωπούν μερικές φορές πονάνε περισσότερο».

Αξέχαστη παραμένει και η ανεκδιήγητη τοποθέτηση της υποψήφιας με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές Βίκυς Φλέσσα στις 24/4/2024: «Το κράτος όλο νοσεί. Τα παιδιά τα σκοτώσαμε όλοι και όλες μαζί. Αυτή είναι η γνώμη μου». Και συνέχισε θυμίζοντας το διαβόητο «μαζί τα φάγαμε» του Θεόδωρου Πάγκαλου: «Οπως και στο Μάτι τούς κάψαμε όλοι και όλες μαζί. Δεν έχει σχέση με κανέναν πρωθυπουργό και καμία κυβέρνηση».

 Η δολοφονία χαρακτήρα της Καρυστιανού

Οι δημοσιεύσεις κατά των συγγενών των θυμάτων έρχονται σαν κύμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάθε φορά που υπάρχει εξέλιξη στην υπόθεση των Τεμπών ή κάθε φορά που η Μαρία Καρυστιανού τοποθετείται εκπροσωπώντας τον Σύλλογο Πληγέντων. «Ξεκινά πολιτική καριέρα;», «τρολ του ΣΥΡΙΖΑ», «μπροστάρα της Αριστεράς», «της πέτυχε το νέο μπότοξ» είναι μερικές από τις εκφράσεις διάφορων δειλών υπαλλήλων που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία και διεξάγουν έναν ανήθικο πόλεμο απέναντι σε μια μητέρα που έχει χάσει το παιδί της.

Η ανάγνωσή τους προκαλεί μόνο αηδία και οργή σε κάθε νοήμονα άνθρωπο, ενώ αυτοί που τα γράφουν απολαμβάνουν την ανωνυμία του διαδικτύου όσο της επιτίθενται, όπως κάνουν και σε κάθε συγγενή θύματος που αναρτά κάτι. Θέλουν να δείξουν ότι οι άνθρωποι που αναζητούν δικαίωση για τα παιδιά τους είναι καθοδηγούμενοι.

karditsastakra

Back to top button