breaking newsΔιεθνή

Σφοδρή κακοκαιρία με νεκρούς και αγνοούμενους σε Τουρκία και Βουλγαρία

Στην Κωνσταντινούπολη ισχυρή βροχόπτωση πλημμύρισε δρόμους και σπίτια αφήνοντας τουλάχιστον δύο νεκρούς

Από σφοδρές πλημμύρες πλήττεται και η Βουλγαρία όπου δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Την ανακοίνωση για τα δύο θύματα έκανε ο πρωθυπουργός Νικολάι Ντένκοφ που δήλωσε επίσης ότι άλλα τρία άτομα αγνοούνται μετά από μια καταιγίδα που προκάλεσε πλημμύρες στη νότια ακτή της Μαύρης Θάλασσας της χώρας.

Η υπερχείλιση των ποταμών προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε δρόμους και γέφυρες. Η περιοχή υπέστη επίσης διακοπές ρεύματος και οι αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους να μην πίνουν νερό της βρύσης λόγω της μόλυνσης από τα νερά των πλημμυρών.

Sercan Ozkurnazli/dia images

Ίδιο το σκηνικό και στην Κωνσταντινούπολη όπου ισχυρή βροχόπτωση πλημμύρισε δρόμους και σπίτια αφήνοντας τουλάχιστον δύο νεκρούς.

Περίπου δώδεκα άνθρωποι χρειάστηκε να διασωθούν αφού εγκλωβίστηκαν μέσα σε μια βιβλιοθήκη, ενώ ορισμένοι σταθμοί του μετρό έκλεισαν.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Νταβούτ Γκιουλ δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι οι αρχές θα παράσχουν καταλύματα σε δημόσιες εγκαταστάσεις για όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Sercan Ozkurnazli/dia images

Ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλικάγια δήλωσε την Τρίτη ότι άλλα τέσσερα άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την πλημμύρα που σάρωσε παραθεριστική περιοχή στην επαρχία Κιρκλαρελί, κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία και την Ελλάδα, όπου διέμεναν περίπου 12 παραθεριστές εκείνη τη στιγμή.

 

Back to top button