breaking newsΔιεθνή

Σκάνδαλο Έπσταϊν: Στο φως 170 ονόματα του δικτύου παιδοφιλίας – Αγωνία για τη «σκοτεινή» λίστα

 

Συναγερμός για τη «λίστα Έπσταϊν». Πάνω από 170 υψηλού προφίλ συνεργάτες του αυτόχειρα παιδόφιλου θα κατονομαστούν σε δικαστικά έγγραφα που πρόκειται να αποσφραγιστούν τις πρώτες ημέρες του 2024. 

Δεκάδες υψηλού προφίλ συνεργάτες του Τζέφρι Έπσταιν αντιμετωπίζουν μια πρωτοχρονιάτικη έκπληξη καθώς θα κατονομαστούν στα δικαστικά έγγραφα που πρόκειται να δημοσιευτούν τις πρώτες ημέρες του 2024. Οι ισχυροί φίλοι του παιδόφιλου πρόκειται να εκτεθούν στο πλαίσιο μιας τεράστιας αποσφράγισης που ο δικαστής διέταξε να θα πραγματοποιηθεί σε 14 ημέρες.

Πιθανότατα η ημέρα κυκλοφορίας είναι η 1η Ιανουαρίου – αλλά καθώς είναι αργία, είναι πιθανό τα αρχεία να δημοσιοποιηθούν την επόμενη μέρα. Η κατήγορος του Τζέφρι Έπσταϊν, Βιρτζίνια Τζιούφρε πανηγύρισε για τους 170 ανθρώπους που θα εκτεθούν σύντομα, κάνοντας λόγο για ένα πρώιμο Χριστουγεννιάτικο δώρο.

τις κατηγορίες ότι ο Έπσταϊν την προώθησε στον πρίγκιπα Άντριου – φάνηκε να χλευάζει τους δεκάδες συνεργάτες και πρώην υπαλλήλους που θα δουν τα ονόματα τους να αποκαλύπτονται σε μια σειρά από δικαστικά έγγραφα που θα αποσφραγιστούν τις επόμενες εβδομάδες .

«Θα υπάρξουν πολλά νευρικά πλήθη τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, 170 για την ακρίβεια, ποιος είναι στη λίστα των άτακτων;» έγραψε στο X. «, ενώ σε δεύτερη ανάρτηση ευχήθηκε «Καλά Χριστούγεννα». Η ομοσπονδιακή δικαστής του Μανχάταν, Λορέτα Πρέσκα, διέταξε τη Δευτέρα να αποσφραγιστούν τα έγγραφα σε μια αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση που η Τζιούφρε άσκησε το 2015 κατά της συντρόφου του καταδικασμένου παιδόφιλου, Γκισλέιν Μάξγουελ.

Περίπου 177 άτομα θα αναγνωριστούν σε εκατοντάδες φακέλους που θα ρίξουν νέο φως στην επιχείρηση σεξουαλικής διακίνησης του αείμνηστου χρηματοδότη και στο δίκτυο επιρροής του. Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον και ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς είναι μόνο μερικές από τις εξέχουσες προσωπικότητες που αναμένεται να κατονομαστούν, αφού και οι δύο φωτογραφήθηκαν με φερόμενα θύματα του Έπσταϊν.

Ωστόσο, ορισμένα ονόματα θα παραμείνουν εμπιστευτικά, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων που ήταν παιδιά όταν κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον Έπσταϊν. Η ίδια η Τζιούφρε που κάποτε χαρακτηρίστηκε ως «σκλάβα του σεξ» του αείμνηστου χρηματοδότη – ευχαρίστησε επανειλημμένα τη δικαστή για την απόφασή της, αποκαλώντας την «αναζητητή της αλήθειας και δημιουργό της δικαιοσύνης».

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο πρίγκιπας Άντριου το 2022 συνευρεθηκε ερωτικά μαζί της τρεις φορές όταν ήταν έφηβη μέσω του εκτεταμένου δικτύου εμπορίας ανθρώπων του Έπσταϊν. Ο Δούκας της Υόρκης – ο οποίος έχασε τους στρατιωτικούς και βασιλικούς του τίτλους – είναι πιθανό να αντιμετωπίσει εκ νέου έλεγχο εάν κατονομαστεί στο βουνό των εγγράφων παρά τις μακροχρόνιες διακηρύξεις του περί αθωότητας.

Ο Έπσταϊν αυτοκτόνησε τον Αύγουστο του 2019 σε φυλακή του Μανχάταν, εν αναμονή της δίκης του με την κατηγορία της σεξουαλικής διακίνησης. Κατηγορήθηκε ότι παρέσυρε πολλά ανήλικα κορίτσια στα σπίτια του με το πρόσχημα ότι του έκαναν μασάζ και στη συνέχεια τα κακοποιούσε σεξουαλικά. Η Μάξγουελ, 61 ετών, εκτίει ποινή φυλάκισης 20 ετών, αφού καταδικάστηκε τον Δεκέμβριο του 2021 επειδή βοήθησε τον Έπσταιν να στρατολογήσει και να κακοποιήσει σεξουαλικά ανήλικα κορίτσια.

PrimeNews.

Back to top button