breaking newsΔιεθνή

Εγκλωβισμένοι παραμένουν 40 εργάτες μετά την κατάρρευση σήραγγας στην Ινδία

Εγκλωβισμένοι παραμένουν οι 40 εργάτες που παγιδεύτηκαν κάτω από τη γη μετά την κατάρρευση οδικής σήραγγας την Κυριακή στα Ιμαλάια, ενώ οι διασώστες από την Ινδία δήλωσαν ότι κατέβασαν φάρμακα στους εγκλωβισμένους.

«Έπειτα από τις συμβουλές γιατρών, εστάλησαν φάρμακα στους εργάτες» μέσω ενός αγωγού, δήλωσε ο αστυνομικός Πρασάντ Κούμαρ που βρίσκεται στο σημείο της κατάρρευσης της σήραγγας στην Ινδία. «Η επαφή με τους εργάτες διατηρείται», πρόσθεσε.

Καμία λεπτομέρεια δεν έχει γίνει γνωστή για την κατάσταση της υγείας των ανδρών, στους οποίους παρέχεται τροφή και οξυγόνο μέσω του ίδιου αγωγού.

Η σήραγγα μήκους 4,5 χιλιομέτρων που κατασκευαζόταν σε αυτοκινητόδρομο, μέρος ενός δρόμου ινδουιστικού προσκυνήματος στο κρατίδιο Ουταρχάντ, κατέρρευσε περίπου στις 5:30 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Την ώρα της κατάρρευσης μέσα στη σήραγγα βρίσκονταν 50 με 60 εργάτες από τους οποίους περίπου 10 με 20 είχαν αρχίσει να βγαίνουν καθώς είχε τελειώσει η βάρδιά τους κι έτσι κατάφεραν να γλιτώσουν.

Δύο εργάτες που συμμετέχουν στο έργο της απομάκρυνσης των συντριμμιών τραυματίστηκαν στη διάρκεια της νύκτας από την κατάρρευση μπάζων, πρόσθεσε ο Κούμαρ.

Αρχικά οι διασώστες ήλπιζαν ότι θα κατάφερναν σήμερα να απεγκλωβίσουν τους εργάτες, αλλά «φυσικά αίτια καθυστέρησαν» τον ρυθμό των γεωτρήσεων, επεσήμανε ο επικεφαλής της αστυνομίας του κρατιδίου Ουταρχάντ Ασόκ Κούμαρ σε ανακοίνωσή του.

«Πρέπει να διατηρήσουμε την υπομονή μας και την πίστη μας», πρόσθεσε. «Είμαι βέβαιος ότι θα σώσουμε τους εργάτες».

Εξάλλου η ινδική Πολεμική Αεροπορία μετέφερε στο σημείο σήμερα δεύτερο μηχάνημα εκσκαφής «που θα επιταχύνει τις επιχειρήσεις διάσωσης», καθώς το πρώτο υπέστη βλάβη, εξήγησε ο Ασόκ Κούμαρ.

Οι διασώστες προσπαθούν να τοποθετήσουν έναν μεγάλο, χαλύβδινο αγωγό διαμέτρου 90 εκατοστών μέσω του οποίου οι εγκλωβισμένοι εργάτες θα καταφέρουν να ανασυρθούν στην επιφάνεια.

Ο Γκαουράβ Κούμαρ, αξιωματούχος των υπηρεσιών διάσωσης, δήλωσε ότι ελπίζει πως, παρά τις καθυστερήσεις, οι εργάτες θα απεγκλωβιστούν «σύντομα».

Η σήραγγα αυτή θα συνέδεε τα δύο σημαντικότερα ινδουιστικά ιερά που βρίσκονται στο Ουταρκάσι και το Γιαμουνότρι. Ο αυτοκινητόδρομος προσκυνήματος Σαν Νταμ είναι ένα από τα πλέον φιλόδοξα σχέδια του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι. Στόχος του είναι να ενώσει τέσσερις ινδουιστικές τοποθεσίες στη βόρεια Ινδία με έναν αυτοκινητόδρομο δύο λωρίδων μήκους 889 χιλιομέτρων, συνολικού κόστους 1,5 δισεκ. δολαρίων.

Ειδικοί είχαν προειδοποιήσει για τις επιπτώσεις των εργοταξίων στο κρατίδιο Ουταρχάντ, όπου οι κατολισθήσεις είναι συχνές.

Τον Ιανουάριο τουλάχιστον 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ξαφνικές πλημμύρες στο κρατίδιο αυτό, μια καταστροφή που οι ειδικοί απέδωσαν εν μέρει στα πολλά έργα κατασκευών που γίνονται στα βουνά της περιοχής.

PrimeNews.

Back to top button