breaking newsΕλλάδα

ΣΠΑΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΝΤΕΡ Η ΝΔ! ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ 30(!!) ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ

ΣΠΑΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΝΤΕΡ Η ΝΔ! ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ 30(!!) ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΙΨΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΒΟΡΙΔΗ ΚΑΙ ΣΙΑ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ

Δεν προλαβαίνει να μετρά απώλειες λόγω σκανδάλων και προκλητικών συμπεριφορών ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα έξι χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι της κυβέρνησης. Αν, μάλιστα, τις καταμερίζαμε αυθαίρετα μέσα σε αυτά τα χρόνια, θα μπορούσαμε να πούμε ότι περίπου ανά δύο μήνες φεύγει και ένας, από γενικός γραμματέας υπουργείου μέχρι βουλευτής και υπουργός. Συνολικά ξεπερνούν τους 30.

Και αν μέχρι τώρα το μεγαλύτερο πλήγμα στο προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η παραίτηση του πρωθυπουργικού ανιψιού και πρώην γραμματέα της κυβέρνησης Γρηγόρη Δημητριάδη λόγω υποκλοπών μία μέρα μετά τις αποκαλύψεις για το Predator, η «βροχή» παραιτήσεων (αποπομπών για την ακρίβεια) λόγω του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για τον πρωθυπουργό.

Ο Νότης Μηταράκης είχε παραιτηθεί τον Ιούλιο του 2023 λόγω αντιδράσεων επειδή έκανε διακοπές στην Πάτμο, ενώ η χώρα αντιμετώπιζε ανεξέλεγκτα πύρινα μέτωπα. Μετά τον ανασχηματισμό του περασμένου Μαρτίου ανέλαβε χρέη κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης παραιτήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2023 λόγω κοινωνικής κατακραυγής για τη δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη στο λιμάνι του Πειραιά από πλήρωμα πλοίου και μιας αμφιλεγόμενης δήλωσης που είχε κάνει ως υπουργός Ναυτιλίας και θεωρήθηκε πως εξίσωνε τους θύτες με το θύμα. Μερικούς μήνες αργότερα παραιτήθηκε και από βουλευτής για να μεταπηδήσει στον ιδιωτικό τομέα.

Μια παραίτηση που συζητήθηκε πολύ ήταν αυτή του Αρίστου Δοξιάδη, ούτε δύο 24ωρα μετά την ορκωμοσία του ως υφυπουργού Ανάπτυξη, καθώς ξέσπασε σάλος λόγω της εμπλοκής του στο παρελθόν στην υπόθεση του «καρτέλ» του ξενόγλωσσου βιβλίου.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε διαγραφεί τον Ιούλιο του 2024 από την Κ.Ο. της Ν.Δ. μετά την καταγγελία σε βάρος του από υπάλληλο του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» για επεισόδιο τραμπουκισμού. Επανήλθε λίγους μήνες μετά, αλλά τώρα βρίσκεται και αυτός στη δίνη του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η πρώην γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου αποσύρθηκε από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας λόγω ερευνών για απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων την περίοδο της πανδημίας.

Σκάνδαλο σε γνώση του Μαξίμου ήταν εκτός άλλων και η περίπτωση του Ανδρέα Πάτση, πρώην βουλευτή Γρεβενών, ο οποίος διεγράφη από την Κ.Ο. της Ν.Δ. μετά τις καταγγελίες σε βάρος του για πλουτισμό από «κόκκινα» δάνεια που κατηγορείται ότι αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους αλλά και για απευθείας αναθέσεις μέσω ΕΛΤΑ.

Αντίστοιχα, ο πρώην βουλευτής Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά τις αποκαλύψεις σε βάρος του για ασυμβίβαστη επιχειρηματική δραστηριότητα με το Δημόσιο, καθώς, παρά το ασυμβίβαστο, έπαιρνε δουλειές του Δημοσίου μέσω της εκτυπωτικής εταιρείας του.

Για τις αντιδράσεις μετά την ατάκα «Τι να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιία» που είχε πει στον Πέτρο Δούκα για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας, αναγκάστηκε να παραιτηθεί το 2022 ο Σπήλιος Λιβανός από υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Λόγω προβληματικών δηλώσεων είχε αποσυρθεί από τον εκλογικό αγώνα το 2023 ο Σπύρος Πνευματικός, ο οποίος είχε μιλήσει περί διαλογής ασθενών και συγκεκριμένα καρκινοπαθών, αλλά και ο Μουσταφά Κατραντζή λόγω δήλωσής του για «Τούρκους της Δυτικής Θράκης».

Ο Ιωάννης Σφυράκης, πρώην υποδιοικητής Υπηρεσίας Ασύλου, οδηγήθηκε σε παραίτηση τον περασμένο Φεβρουάριο, λόγω της εμπλοκής του ονόματός του σε καταγγελίες για απόπειρα χρηματισμού του το 2020, όταν υπηρετούσε στο υπουργείο Εργασίας, όπου είχε τοποθετηθεί από τον υφυπουργό Νότη Μηταράκη.

Στα πόσα σκάνδαλα πρέπει να ξεκουμπιστούν αυτοί οι πολιτικοί κηφήνες; Τόσο «πεινασμένοι» για… μάσα είναι και δεν αφήνουν την καρέκλα; Η χώρα πρέπει να πάει άμεσα σε εκλογές αλλά η ΝΔ δεν την αφήνει. Θα φάει το καταπέτασμα μέχρι να φτάσουν οι εκλογές και ο λαός να τους στείλει στο δι@ολο.

karditsastakra.

Back to top button