breaking newsΕλλάδα

Τραμπ: Απαιτώ αποζημιώσεις από το Ιράν για τους νεκρούς

Aντιδρώντας τη Δευτέρα στην αξίωση του Ιράν για αποζημιώσεις όσον αφορά τις ζημιές που υπέστη κατά τη σύγκρουση με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η Τεχεράνη είναι αυτή που πρέπει να καταβάλει αποζημίωση για «όλους τους ανθρώπους που έχει σκοτώσει και τραυματίσει βαρύτατα».

Σε ανάρτησή του στο Truth Social, ο Τραμπ επισήμανε ότι το ζήτημα των ιρανικών αποζημιώσεων δεν είχε τεθεί προηγουμένως στο πλαίσιο διαπραγματεύσεων ή συναντήσεων.

Τραμπ: Απαιτώ αποζημιώσεις από το Ιράν για τους νεκρούς-1

Απαντώντας συγκεκριμένα στο ιρανικό αίτημα, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι απαιτεί αποζημιώσεις για όσους έχουν χάσει τη ζωή τους ή έχουν τραυματιστεί από ενέργειες που συνδέονται με το Ιράν. Ειδική αναφορά έκανε στη δράση του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, στις επιθέσεις με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, στα θύματα της επίθεσης στο αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Cole, καθώς και στις απώλειες στρατιωτών σε πεδία συγκρούσεων.

τραμπ-απαιτώ-αποζημιώσεις-από-το-ιράν-564394144

Επιπλέον, ο Τραμπ αξίωσε την καταβολή αποζημιώσεων προς τις οικογένειες των διαδηλωτών που έχουν χάσει τη ζωή τους στο εσωτερικό του Ιράν, κάνοντας λόγο για εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς τα τελευταία 50 χρόνια και 52.000 θύματα κατά τη διάρκεια του τελευταίου πενταμήνου.
Καταλήγοντας, ο Τραμπ κατέστησε σαφές ότι έχει δώσει εντολή στους Αμερικανούς διπλωμάτες να εντάξουν ρητά και αδιαπραγμάτευτα το ζήτημα των αμερικανικών αξιώσεων σε οποιαδήποτε μελλοντική διαπραγματευτική διαδικασία με την Τεχεράνη.
Back to top button