breaking newsΔιεθνή

Φιντάν: Έτοιμη η Τουρκία για συμμετοχή σε Διεθνή Δύναμη Σταθερότητας στη Γάζα

Την ετοιμότητα της Τουρκίας να συνδράμει, ακόμη και μέσω της αποστολής στρατιωτικών μονάδων, σε μια πιθανή Διεθνή Δύναμη Σταθερότητας στη Γάζα, εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Χακάν Φιντάν . Η δήλωση έγινε κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ειρήνης που έλαβε χώρα στην Ουάσιγκτον.

Στην παρέμβασή του, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας επεσήμανε ότι, παρά το γεγονός πως έχει συμφωνηθεί εκεχειρία ύστερα από δύο έτη συγκρούσεων, «η ανθρωπιστική κατάσταση παραμένει εύθραυστη και οι παραβιάσεις », υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα για γρήγορη, συντονισμένη και αποτελεσματική διεθνή κινητοποίηση.

Ο Χακάν Φιντάν τόνισε πως η Τουρκία χορηγεί ήδη εκτεταμένη ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, ενώ δύναται να συνεισφέρει στην ανασυγκρότηση διαφόρων τομέων, καθώς και στην εκπαίδευση των αστυνομικών δυνάμεων. Ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα «είναι έτοιμη να αποστείλει στρατεύματα» εντός του πλαισίου μιας Διεθνούς Δύναμης Σταθερότητας, εφόσον υπάρξει σχετική απόφαση.

Καταλήγοντας, επανέλαβε την πεποίθηση ότι η μόνιμη ειρήνη μπορεί να διασφαλιστεί αποκλειστικά μέσω της λύσης των δύο κρατών, καλώντας όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Back to top button