breaking newsΔιεθνή

Γάζα: Εφιάλτης δίχως τέλος – Χιλιάδες παιδιά λιμοκτονούν στα υπό κατάρρευση νοσοκομεία

Γάζα: Εφιάλτης δίχως τέλος – Χιλιάδες παιδιά λιμοκτονούν στα υπό κατάρρευση νοσοκομεία

Τον απόλυτο εφιάλτη ζουν χιλιάδες παιδιά στη στη Λωρίδα της Γάζας, στοιβαγμένα στο κύριο νοσοκομείο του θύλακα με την έλλειψη ιατρικής βοήθειας και τον υποσιτισμό να απειλούν τη ζωή τους.

Για πάνω από δύο μήνες, το Ισραήλ απαγορεύει την είσοδο τροφίμων, φαρμάκων και άλλων ειδών στη Γάζα, όπου ζουν περίπου 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι, πραγματοποιώντας αεροπορικές επιδρομές και χερσαίες επιχειρήσεις. Οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα βασίζονται σχεδόν αποκλειστικά στη διεθνή βοήθεια για να επιβιώσουν, καθώς η ισραηλινή επίθεση έχει καταστρέψει σχεδόν όλη την τοπική παραγωγή τροφίμων.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε χθες πως καταρρέει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης στη Λωρίδα της Γάζας, όπου εντείνονται το τελευταίο διάστημα οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ, υπογραμμίζοντας επίσης τον μαζικό εκτοπισμό άμαχου πληθυσμού και τις τεράστιες ελλείψεις ειδών πρώτης ανάγκης.

Το κορμί της δίχρονης Μαϊάρ είναι πρησμένο και αδύναμο, και οι κραυγές της αντηχούν σε έναν θάλαμο όπου η απόγνωση είναι πλέον η καθημερινότητα.

karditsastakra

Back to top button