breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στα έντομα – H «νόσος της μπλε γλώσσας» παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις σε όλη την Ευρώπη

 

Διαστάσεις λαμβάνει στην Ευρώπη μια ασθένεια, γνωστή ως «νόσος της μπλε γλώσσας» που ξέσπασε σε πρόβατα, κατσίκες, βοοειδή και αγελάδες

Αρχικά εμφανίστηκε στο Βέλγιο. Η ασθένεια εξαπλώνεται ιδιαίτερα μεταξύ των προβάτων και οι θάνατοι σημειώνονται σε αυτό το είδος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποίησε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τροφίμων της χώρας, η «νόσος της μπλε γλώσσας» που ξέσπασε στις αρχές του μήνα εξαπλώνεται σταδιακά.

Σύμφωνα με τα νεώτερα, στη Γαλλία σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο ο αριθμός των κρουσμάτων έχει υπερτετραπλασιαστεί στη Γαλλία μέσα σε οκτώ ημέρες, με 190 επιβεβαιωμένα κρούσματα από τις 22 Αυγούστου σε διαμερίσματα στα βόρεια της χώρας.

karditsastakra

Back to top button