breaking newsΕλλάδα

Τέμπη: Συγκίνηση στα εγκαίνια του μνημείου στην Καισαριανή- Ο Ασλανίδης φίλησε το όνομα του γιου του

Συγκινητικές στιγμές εξελίχθηκαν στην Καισαριανή όπου ο Δήμος της περιοχής τίμησε την μνήμη των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών. Με ένα μνημείο που αναγράφονται τα 57 ονόματα των θυμάτων, η Καισαριανή έγινε ακόμα μια πόλη που δημιουργεί τόπο μνήμης για το έγκλημα των Τεμπών.

Με αφορμή τα αποκαλυπτήρια, ο δήμαρχος Ηλίας Σταμέλος είχε τοποθετηθεί σχετικά με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που αφορά στην ονοματοδοσία της Ανώνυμης Οδού σε οδό Θυμάτων Τεμπών, καθώς και στην αποκάλυψη αναθηματικής πλάκας.

«Αποτελεί ελάχιστη ένδειξη σεβασμού και τιμής στη μνήμη των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας. Η απόφαση αυτή είναι όρκος για εμάς πως δεν ξεχνάμε το έγκλημα και συμβολή στον αγώνα για να μη συγκαλυφθούν οι αιτίες που οδήγησαν σε αυτό. Μια υπόσχεση στους 57 συνανθρώπους μας που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους. Δεν ξεχνάμε! Δεν συγχωρούμε!» τόνισε, μεταξύ άλλων.

INTIME

Το παρόν έδωσαν ο Παύλος Ασλανίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, ο Πάνος Ρούτσι, ο Θοδωρής Ελευθεριάδης, ο Βασίλης Χατζηχαραλάμπους, μέλη των οικογενειών Μασσαλή, Βούλγαρη και συγγενείς της Αθήνας Κατσάρα. Λουλούδια στο σημείο άφησαν και μέλη της πρωτοβουλίας «Μέχρι Τέλους».

karditsastakra

Back to top button