breaking newsΔιεθνή

Συρία: Επίθεση με drones σε στρατιωτικές βάσεις κοντά στα σύνορα με το Ιράκ

Οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας γνωστοποίησαν σήμερα πως «εκτεταμένη επίθεση» με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) έπληξε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, κοντά στη μεθοριακή γραμμή με το Ιράκ.

Η κυβέρνηση της Δαμασκού καταβάλλει προσπάθειες να παραμείνει εκτός της ευρύτερης σύγκρουσης, η οποία μαίνεται εδώ και περισσότερο από έναν μήνα. Παρά ταύτα, έχει καταγράψει σειρά μεμονωμένων περιστατικών εντός της επικράτειάς της.

Μέσω επίσημης ανακοίνωσης, η στρατιωτική ηγεσία της Συρίας διευκρίνισε πως «εκτεταμένη επίθεση με drones στοχοθέτησε βάσεις το Ιράκ».

Παράλληλα, το συριακό επιτελείο συμπλήρωσε ότι «Οι μονάδες μας μπόρεσαν να απωθήσουν την πλειονότητα των drones και να τα καταρρίψουν», επισημαίνοντας πως «μελετά τις επιλογές του» για αντίποινα και ότι «θα αποτρέψει οποιαδήποτε επίθεση εναντίον ».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Κυριακή, η συριακή πλευρά ανέφερε την αναχαίτιση επίθεσης με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία προέρχονταν από την περιοχή Κασράκ, στη βορειοανατολική Συρία.

«Θεωρούμε το Ιράκ υπεύθυνο και το καλούμε να αποτρέψει την επανάληψη επιθέσεων που απειλούν τη σταθερότητά μας», δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας.

Το Σάββατο, ο στρατός της Συρίας είχε δημοσιοποιήσει την απόκρουση αντίστοιχης εναέριας επιδρομής με drones. Η επίθεση προήλθε από το έδαφος στρατιωτικής βάσης στη νοτιοανατολική Συρία, όπου στο παρελθόν στάθμευαν αμερικανικά στρατεύματα.

Επιπροσθέτως, στις 24 Μαρτίου, είχε ανακοινωθεί ότι μια άλλη στρατιωτική εγκατάσταση δέχθηκε πυραυλικό πλήγμα από την πλευρά της ιρακινής επικράτειας.

Ιρακινός αξιωματούχος απέδωσε την ευθύνη σε τοπική ένοπλη οργάνωση, ενώ οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων στο Ιράκ για τη συγκεκριμένη επίθεση.

Το Ιράκ συγκαταλέγεται στα κράτη όπου έχει διαχυθεί ο πόλεμος. Η σύρραξη ξεκίνησε στις 28 Φεβρουαρίου, μετά τα αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα που προκάλεσαν πυρκαγιές σε μεγάλο μέρος της περιοχής.

Ο Πρόεδρος της Συρίας, Άχμαντ αλ Σαράα, έχει δηλώσει ότι θα εργαστεί για να κρατήσει τη χώρα του, η οποία μόλις εξήλθε από έναν μακροχρόνιο εμφύλιο πόλεμο, μακριά από τις εχθροπραξίες.

 

Back to top button