
Μαζικές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις ετοιμάζουν για σήμερα (04/07) φοιτητές στη Σερβία, δηλώνοντας πως θα «κλείσουν» και τις μεγάλες πόλεις.
Οι διαδηλώσεις δεν σταματούν και είναι ξεκάθαρο πόσο συντονίζονται από εξωτερικά δυτικά κέντρα εξουσίας που επιζητούν την ανατροπή του προέδρου Α.Βούτσιτς με σκοπό την προώθηση στην εξουσία μίας αντιρωσικής ηγεσίας.
Οι φοιτητές καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν στους αποκλεισμούς δρόμων.
Μέσω ιστοτόπου που έχουν δημιουργήσει αναφέρουν ότι οι αποκλεισμοί οδικών κόμβων στις πόλεις θα ξεκινήσουν στις 06:00, χωρίς να διευκρινίζουν πόσο θα διαρκέσουν.
Δίνουν επίσης οδηγίες σε όσους θα συμμετάσχουν στους αποκλεισμούς «να μην καταφεύγουν στη βία, να αποχωρούν χωρίς αντίσταση από τα μπλόκα όταν επεμβαίνουν αστυνομικές δυνάμεις και να μετακινούνται σε άλλο σημείο όπου θα στήνουν νέο μπλόκο».
Αφορμή για τον σχεδιαζόμενο αποκλεισμό των πόλεων υποτίθεται ότι είναι η «αστυνομική βία» και επίσης η προσπάθεια αστυνομικών, το βράδυ της Τετάρτης, να εισέλθουν στη Νομική.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, αντιδρώντας στην αναγγελία των αποκλεισμών, με βίντεο που δημοσίευσε στο instagram αργά χθες βράδυ, δήλωσε ότι το κράτος δεν μπορεί να επιτρέψει παράνομες ενέργειες.