Ο Ντόναλντ Τραμπ, σε συνέντευξή του την Κυριακή στο Fox, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατηγορώντας τον ότι πήρε πολλές αμερικανικές βοήθειες χωρίς να εκφράσει ευγνωμοσύνη. Ο Τραμπ δήλωσε ότι ο Ζελένσκι έλαβε χρήματα από την κυβέρνηση Μπάιντεν «όπως παίρνεις τις καραμέλες από ένα μωρό» και ότι δεν είναι ευγνώμον. Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο Ζελένσκι τελικά θα υπογράψει τη συμφωνία για τα πυρηνικά.
Ο Τραμπ ανέφερε επίσης ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν «παγιδευτεί» σε αυτό το «χάλι». Όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα να επιβιώσει η Ουκρανία χωρίς την αμερικανική βοήθεια, ο Τραμπ δήλωσε ότι «ούτως ή άλλως μπορεί να μην επιβιώσει» η χώρα. Αυτό το σχόλιο πυροδότησε περαιτέρω συζητήσεις για την αμερικανική στρατηγική στην περιοχή.
Αναφερόμενος στη Ρωσία, ο Τραμπ επανέλαβε ότι «κανένας δεν ήταν πιο σκληρός για τη Ρωσία από εμένα», και ισχυρίστηκε ότι ακόμα και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, θα το παραδεχόταν. Επέμεινε ότι υπό την ηγεσία του, οι ΗΠΑ είχαν σκληρή στάση απέναντι στη Ρωσία, και επανέλαβε τη θέση του ότι η διαχείριση της Ρωσίας πρέπει να είναι αυστηρή.
Ο Τραμπ αναφέρθηκε και στις αμυντικές δαπάνες των ΗΠΑ, εκφράζοντας την επιθυμία του να μειώσει τα πυρηνικά όπλα, αν και τόνισε ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για περικοπές, λόγω της απειλής από τη Ρωσία και την Κίνα. Συνολικά, έθεσε την ανάγκη μείωσης των πυρηνικών όπλων ως έναν από τους κύριους στόχους του, θεωρώντας την απειλή από τα πυρηνικά όπλα μεγαλύτερη από αυτή της κλιματικής αλλαγής.
Όσον αφορά το Ιράν, ο Τραμπ δήλωσε ότι η χώρα μπορεί να αντιμετωπιστεί είτε στρατιωτικά είτε μέσω συμφωνίας, με τον ίδιο να προτιμά τη διπλωματική οδό και να τονίζει ότι δεν επιθυμεί να βλάψει τον ιρανικό λαό. Ανέφερε ότι η συμφωνία θα ήταν η προτιμητέα επιλογή, αλλά δεν απέκλεισε κατηγορηματικά τη στρατιωτική δράση αν η διπλωματία αποτύχει.