breaking newsΆποψη

«Πατρίδα στην καρδιά»: Η Κως τιμά τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου με ομιλητή τον Σάββα Καλεντερίδη

Η Κως τιμά τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου με την εκδήλωση «Πατρίδα στην καρδιά», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαΐου 2026, στις 19:30, στην Πνευματική Εστία της Ιεράς Μητροπόλεως Κω και Νισύρου.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και εντάσσεται στις δράσεις μνήμης που κορυφώνονται κάθε χρόνο γύρω από τη 19η Μαΐου, ημέρα-ορόσημο για τον Ελληνισμό της Ανατολής.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο συγγραφέας και γεωστρατηγικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης, ο οποίος θα αναδείξει τη σημασία της ιστορικής μνήμης όχι ως τυπικής επετείου, αλλά ως πράξης εθνικής αυτογνωσίας και ευθύνης.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι χορωδίες του 2ου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στη μεταλαμπάδευση της μνήμης στις νεότερες γενιές. Διότι η Γενοκτονία των Ποντίων δεν αφορά μόνο το παρελθόν· αφορά τη συνέχεια, την ταυτότητα και το δικαίωμα ενός λαού να θυμάται χωρίς να απολογείται.

Η πρωτοβουλία φέρει τον συμβολικό τίτλο «Πατρίδα στην καρδιά», υπενθυμίζοντας ότι ο Πόντος παραμένει ζωντανός στη συνείδηση του Ελληνισμού, μέσα από τη γλώσσα, την παράδοση, την πίστη, τη μουσική και τη μνήμη των αλησμόνητων πατρίδων.

Back to top button