breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Διάλυση της Υγείας από τον Άδωνι – Κραυγή αγωνίας από το ΠΑΓΝΗ: Γέμισε ράντζα η Ψυχιατρική Κλινική – Καταστάσεις χάους σε όλα τα νοσοκομεία

Σκηνές απόλυτης ασφυξίας καταγράφονται στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), με τα ράντζα να έχουν κατακλύσει τους διαδρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο τη Δευτέρα, 18 Μαΐου 2026, καθώς οι αρμόδιοι επιβεβαιώνουν ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε ένα διαθέσιμο κρεβάτι ψυχιατρικής νοσηλείας σε ολόκληρη την Κρήτη.

Η τραγική αυτή εικόνα δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο ή συγκυριακό περιστατικό, αλλά έρχεται ως σκληρή υπενθύμιση της διαχρονικής εγκατάλειψης που βιώνουν οι δομές ψυχικής υγείας στο νησί. Άνθρωποι που βρίσκονται σε κατάσταση οξείας ψυχικής κρίσης, οι εξαντλημένες οικογένειές τους, αλλά και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που δίνει καθημερινή μάχη, καλούνται να συνυπάρξουν και να λειτουργήσουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, οι οποίες θίγουν άμεσα την έννοια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ασφάλειας.

Οι εργαζόμενοι και οι συγγενείς των ασθενών κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, ξεκαθαρίζοντας ότι η νοσηλεία σε έναν διάδρομο νοσοκομείου δεν μπορεί και δεν πρέπει να θεωρείται «κανονικότητα». Πίσω από κάθε ράντζο κρύβεται ένας άνθρωπος με σοβαρά προβλήματα που έχει ανάγκη από εξειδικευμένη φροντίδα, ηρεμία και ουσιαστική θεραπευτική στήριξη, και όχι από πρόχειρες, επικίνδυνες λύσεις ανάγκης.

karditsastakra.

Back to top button