breaking newsΔιεθνή

Γάλλος ακτιβιστής υπέρ των προσφύγων δολοφονήθηκε από μετανάστη με τον οποίο κοιμόταν

Ένας ακτιβιστής υπέρ των προσφύγων στη Γαλλία βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του αφού δολοφονήθηκε από τον ίδιο 20χρονο Αφγανό μετανάστη με τον οποίο κοιμόταν.

Σύμφωνα με το Ouest France, ο Dussine βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του έχοντας πέσει θύμα ξυλοδαρμού με σιδερένια ράβδο καθώς κοιμόταν.

Ο Dussine «κοιμόταν όταν [ο φερόμενος επιτιθέμενος], ένας Αφγανός μετανάστης μόλις 20 ετών, του επιτέθηκε με μια σιδερένια ράβδο. Δεν μπορούσε να αντιδράσει», αναφέρει το Valeurs Actuelles.

Ο μετανάστης, που δεν μπορεί να μιλήσει γαλλικά, συνελήφθη από την αστυνομία. Οι αρχές προσπαθούν ακόμη να καθορίσουν ένα κίνητρο για τη δολοφονία.

«Δυστυχώς, μια παρόμοια ιστορία έλαβε χώρα πέρυσι όπου ένας πολλά υποσχόμενος φοιτητής Ιατρικής και ακτιβιστής υπέρ των μεταναστών, επίσης από τη Νορμανδία, μαχαιρώθηκε από έναν μετανάστη που φέρεται να φιλοξενούσε», αναφέρει το National File.

Το 2016, αποκαλύφθηκε ότι ακτιβιστές των ανοιχτών συνόρων κοιμόνταν με πρόσφυγες, μερικοί από αυτούς παιδιά, στο στρατόπεδο μεταναστών του Καλαί.
Μετά τον βιασμό του από έναν Σομαλό μετανάστη το 2016, ο Νορβηγός ακτιβιστής προσφύγων Karsten Nordal Hauken είπε ότι ένιωσε «ενοχή και ευθύνη» ότι ο μετανάστης απελάθηκε για το έγκλημά του.


pentapostagma

Back to top button