Ο υποψήφιος καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς / REUTERS / Teresa Kroeger
Μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή δίνουν κόμματα και διεκδικητές της καγκελαρίας για τους αναποφάσιστους που συνεχίζουν να αποτελούν περίπου το 25% των ψηφοφόρων, όπως καταδεικνύει η δημοσκόπηση για τις εκλογές στη Γερμανία την Κυριακή.
Η τελευταία δημοσκόπηση «Πολιτικό βαρόμετρο του ZDF» επιβεβαιώνει το σημαντικό προβάδισμα του Χριστιανοδημοκράτη Φρίντριχ Μερτς αλλά με κάμψη δύο μονάδων στο 28%. Σταθερά δεύτερη δύναμη είναι το ακροδεξιό AfD που ανεβαίνει στο 21%.
Στασιμότητα έχουν οι Σοσιαλδημοκράτες του Σολτς με 16% και οι Πράσινοι του Χάμπεκ με 14%. Την έκπληξη κάνει η Αριστερά Die Linke, φτάνει στο 8%, εξασφαλίζει άνετα κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.
Εκτός Μπούντεσταγκ κινδυνεύουν να βρεθούν τόσο οι Φιλελεύθεροι του Κρίστιαν Λίντνερ, όσο και το νέο κόμμα της Σάρα Βάγκενκνεχτ και οι δύο με 4,5%. Από την είσοδο ή όχι στη Βουλή των δύο αυτών μικρών κομμάτων θα επηρεαστούν οι συσχετισμοί για την επόμενη κυβέρνηση συνασπισμού με Καγκελάριο, πιθανότατα, τον Φρίντριχ Μερτς.
Πηγή: newsit.gr
