
”Από τον Βάργυρο (τα Αλαουιτικά Όρη) μέχρι τη Βασάν (τα Δρούζικα Όρη), η γη κρύβει την αληθινή της ταυτότητα στους βράχους και τη μνήμη της. Είναι μια ταυτότητα που δεν είναι γραμμένη στα αρχεία των εισβολέων, αλλά μάλλον χαραγμένη στις καρδιές των γηγενών λαών της – Αλαουιτών, Δρούζων και Χριστιανών – και παραμένει ζωντανή στις μυστικές τους πεποιθήσεις, διατηρημένη σαν αναμμένα κάρβουνα κάτω από τις στάχτες της ιστορίας. Αυτοί οι λαοί έχουν διατηρήσει την ταυτότητά τους με μυστικά θαμμένα στα ιερά τους κρυμμένα ανάμεσα στα βουνά, κάτω από τους ιερούς τους θόλους και στις νύχτες τους που αφηγούνται τους θρύλους του Αλεξάνδρου, μέχρι τον συμβολισμό του Δία, που αντιπροσωπεύει την λανθάνουσα δύναμη, μέχρι τις πυθαγόρειες ερμηνείες που αναζητούν μια εναλλακτική κοσμική τάξη, μέχρι τη δύναμη του Άτλαντα, που κουβαλάει το μυστικό του κόσμου στους ώμους του. Είναι μια ταυτότητα βαθιά ριζωμένη στην ιστορία.
Δεν ήταν ποτέ προϊόν μιας φευγαλέας στιγμής, αλλά μάλλον μια επέκταση αρχαίων πολιτισμών που αρνήθηκαν να εξαφανιστούν. Αν δεν υπήρχαν αυτά τα ανθρώπινα φρούρια μυστικής πίστης και εσωτερικής συνοχής, η ταυτότητά τους θα είχε βυθιστεί από το ισλαμικό σπαθί, όπως ακριβώς οι Μανδαίοι (Σαβιανοί) και οι Ισακί. Θα είχε μαραθεί, όπως ακριβώς οι σχολές των Γνωστικών και Ελληνιστικών φιλοσοφιών, αλλά συνειδητοποίησαν ότι η επιβίωσή τους εξαρτιόταν από την απόκρυψη της ουσίας τους. Έτσι, έχτισαν υπαρξιακά συστήματα ασφάλειας: «μυστικό νόημα», «συνοχή μιας κλειστής κοινωνίας» και «αυστηρή εσωτερική δέσμευση». Έμαθαν ότι η δύναμή τους έγκειται στην ερμητική σιωπή τους και ότι η ελευθερία τους έγκειται στη διατήρηση των μυστικών τους. Ακόμα και όταν οι πόλεις τους αραβοποιήθηκαν, οι εισβολείς απέτυχαν να αραβοποιήσουν τα χωριά τους, να αραβοποιήσουν τον πολιτισμό τους, να αραβοποιήσουν την ιστορία τους.
Η αυθεντική τους ταυτότητα παρέμεινε ζωντανή στο ύφασμα των ρούχων τους, στην αρχιτεκτονική των σπιτιών τους, στις τελετουργίες των γιορτών τους και στις μελωδίες των τραγουδιών τους που αντηχούν τους προγόνους τους. Παρέμεινε κρυμμένη στα ονόματα των χωριών τους και στις πέτρες των τρούλων τους. Κάθε όνομα κουβαλάει μια ιστορία και έναν κώδικα. Τώρα είναι η ώρα να πούμε τα πράγματα με τα αληθινά τους ονόματα. Αυτοί είναι οι Αλαουί της Χασιμπίγια και αυτοί είναι οι Δρούζοι μονοθεϊστές. Αυτά είναι τα αληθινά ονόματα των πόλεων και των χωριών της περιοχής Μπάργυλου, το αυθεντικό όνομα που αργότερα συγκαλύφθηκε από την ονομασία του, «Συριακή Ακτή». Λατάκεια: Λαοδίκεια Tartus: Antaradus Χάμα επαρχία: Έματα Εξοχή της Δυτικής Χομς: Έμμεσα Al-Suqaylabiyah: Σελευκόβουλος Τζαμπλέ: Τζαμπάλα Μπανιάς: Μπανιάς Drikish: Drikish Σαφίτα: Σαφίτα Qadmus: Κάδμους Καφρούν: Αλ-Καφρούν Masyaf: Μαρσύας Sheikh Badr: Androsa Mashta Al-Helou: Mashto / Oshti Μαρμαρίτα: Μαρμαρίτα Η αλήθεια είναι σαν τη φωτιά. δεν μπορεί να κρύβεται για πάντα… Είναι σαν βουνό που περιμένει κάποιον να βγάλει τη σκόνη από τις ρίζες του. ………”
Γι αυτό μένουμε με τη Συρία μέχρι τέλους.
Γιατί για εμάς η Συρία είναι ελληνική είναι οι ρίζες μας ο πολιτισμός μας η ιστορία μας η γη των προγόνων μας. Αυτή είναι η διαφορά μας με τους Ρώσους. Για τους Ρώσους ήταν ξένη γη γι αυτό κι έριξαν μαύρη πέτρα πίσω τους στην πρώτη κρίση..Δεν είχαν ρίζες δεν είχαν ιστορικές πολιτισμικές αναφορές εκτός από το ομόδοξον με τους Ελληνορθόδοξους. Όμως οι Αλαουίτες έρχονται από πιο μυστικά βάθη εγκολπώνουν κι ενστερνίζονται όλο το φάσμα του Ελληνικού πολιτισμού στην εξέλιξη του. Είναι ένα κοσμικό περισσότερο ρεύμα. Είναι Έλληνες στο στοχασμό στη σκέψη στην φιλοσοφία. Είναι πιο Έλληνες και πιο συνειδητοποιημένοι Ελληνες από πολλούς ημέτερους ελληνόφωνους. Είναι Ελληνόψυχοι. Είναι ένα σπάραγμα του τεράστιου μωσαικού της Ελληνιστικής ιστορίας. Για τους Αλαουίτες οι ”άγιοι” τους είναι κοσμικοί είναι οι Έλληνες φιλόσοφοι ο Πλάτωνας ο Σωκράτης ο Αριστοτέλης και ο Ηγέτης τους είναι ο Μέγας Αλέξανδρος..
Είναι το μεταίχμιο της ιστορική μετάβασης.
Οι Αλαουίτες είναι Ρωμιοί είναι Rum o Άσαντ είναι Έλληνας.;. Δεν είναι Ελληνιστές είναι Έλληνες;, δεν είναι απλά κρυπτοχριστιανοί είναι Έλληνες; με ότι αυτό συνεπάγεται στην κοσμοαντίληψη τους μια πιο ολιστική συμπεριληπτική αναγωγή στον ελληνικό κόσμο και στην ιστορική του συνέχεια.. Προήλθαν από μεικτούς γάμους και προσμίξεις Ελλήνων και Ασσυρίων;
Το αίμα νερό δεν γίνεται….
Αν ο Νετανιάχου με DNA διατείνεται ότι είναι απόγονος των Εβραίων όπως και όλοι οι υπήκοοι του που έζησαν πριν 3000 χρόνια τότε και οι Αλαουίτες πολύ περισσότερο είναι Έλληνες αφού έχουν συνείδηση ελληνική κοσμοθεωρία ελληνική ιστορία και πολιτισμική καταγωγή ελληνιστική και προέκυψαν πολύ πιο πρόσφατα επί ελληνιστικής περιόδου.. Ας κάνουν κι αυτοί DNA..
Ο μίτος ….. της ”κόμης της Βερενίκης” καταλήγει από την Ελλάδα στη Συρία.. !
dimpenews.com