”Το Γυμνάσιο και οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου θα έπρεπε να μην ανοίξουν μέχρι το τέλος της χρονιάς, σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη. ‘‘Ο κ. Σαρηγιάννης σε άλλη του τηλεοπτική συνέντευξη εξήγησε ότι αν ανοίξουν το λιανεμπόριο και τα γυμνάσια ταυτόχρονα θα έχουμε μεγαλύτερα διασπορά και μπορεί να φτάσουμε τα 2.000 κρούσματα τη μέρα.”ethnos
Η δήλωση του κ. Σαρηγιάννη δεν θα ήταν σοκαριστική αν δεν προερχόταν από έναν καθηγητή που φέρει παράλληλα με την επιστημονική του ιδιότητα κι αυτή του εκπαιδευτικού, παιδαγωγού που θα πρέπει ως όφειλει να προσλαμβάνει κι άλλες παραμέτρους πριν εκφραστεί με αυτόν τον κατηγορηματικό τρόπο για το σφράγισμα λουκέτο σχολείων όπως την αποσχολαριοποιήση των μαθητών το τέλος της ψυχοκοινωνικής τους ένταξης, ανάπτυξης κλπ
‘‘σώσαμε την υγεία αλλά τραυματίσαμε τα παιδιά” του απαντούν 3 Γαλλίδες Ψυχολόγοι (francesoir)
Ενώ πλειάδα Γάλλων Ψυχολόγων , Ψυχιάτρων και Παιδοψυχίατρων μιλούν για ανεπίτρεπτο πειραματισμό εις βάρος των παιδιών. Μια πλειάδα Γάλλων Ψυχολόγων,Παιδοψυχιάτρων, Ψυχαναλυτών καταγγέλει: η παιδική ηλικία χρησιμοποιείται ως ένα πειραματικό πεδίο θεσμικών τεχνικών χειραγώγησης. Κλινική μελέτη:Τραυματικές επιπτώσεις της τρέχουσας υγειονομικής πολιτικής στα παιδιά…
Άλλη Ψυχολόγος προειδοποιεί για τους κινδύνους που εμπεριέχουν προτάσεις σαν αυτή του Έλληνα καθηγητή. Ψυχολόγος: τ΄άτομα δεν αρρωσταίνουν ψυχικά από φόβο του covid19 αλλά από συνέπειες διαχείρισης κρίσης. Αύξηση ναρκωτικών και ψυχότροπων ουσιών.Οι νέοι δεν βλέπουν μέλλον , δεν υπάρχουν σπουδές,οι έφηβοι δεν μπορούν να έχουν διεπαφή..
Η παρατηρύμενη έκρηξη ναρκωτικών και ψυχότροπων ουσιών ειδικά στους νέους που δεν διαβλέπουν μέλλον γι αυτούς και δεν έχουν σπουδές σας λέει κάτι;;
H αύξηση στις απόπειρες αυτοκτονίας κυρίως στους εφήβους; σας προβληματίζει έστω και κατ΄ελάχιστον;; Ψυχίατρος Serge Hefez: Είμαστε στο τρίτο ψυχιατρικό κύμα.Αύξηση στις απόπειρες αυτοκτονίας κυρίως στους εφήβους. Το 20% των Γάλλων μπήκαν στο Ψυχιατρείο λόγω μέτρων covid19.
Tα παιδιά μεταβάλλονται σε κατοικίδια που σαν το σκύλο μου κοιμούνται 24/24 ή υπνωτίζονται από την ”εκπαιδευτική τηλεόραση” netflix ..
Ο καθολικός ακούσιος εγκλεισμός και η καθήλωση εφήβων και παιδιών η λήψη κι εφαρμογή ψυχιατρικών μέτρων κατά υγειών οργανισμών και μάλιστα παιδιών σας θυμίζει Κιούμπρικ και Κουρδιστό Πορτοκάλι;;
Τι απαντά η συνάδελφός του καθηγήτρια επίσης, της Πολιτικής Φιλοσοφίας :”Από τη Δημοκρατία στην Πανδημία.” Καθηγήτρια Πολιτικής Φιλοσοφίας (Πανεπιστήμιο Μπορντό): όσο πολλαπλασιάζονται οι κρίσεις τόσο θα μειώνεται η Δημοκρατία εν ονόματι της διαχείρισή τους. Η ψηφιακή στροφή δεν είναι αυτοσχεδιασμός για πανδημία είναι πολιτικό σχέδιο. Έρχεται σκλήρυνση των κυρίαρχων δυνάμεων. Kαταγγέλλει τη θέση που παίρνει η ψηφιακή τεχνολογία στο πανεπιστήμιο και την αποδοχή της απερίσκεπτα και χωρίς κριτική σκέψη. Υποστηρίζει την επινόηση άλλων μεθόδων διδασκαλίας για τη διατήρηση της σχέσης μεταξύ καθηγητών και μαθητών. (σσ. oι μόνοι αληθινά κερδισμένοι οι γίγαντες του WEB)
Kαι τονίζει: Αρνούμαι να πιστέψω ότι θα μπορούσα να διδάξω, να παραδώσω μαθήματα μιλώντας στον υπολογιστή μου. Επειδή η διδασκαλία είναι μια σχέση. (…) Οι μαθητές τροποποιούν υπολογίσιμα τον εκπαιδευτικό. (Barbara Stiegler) Αυτή η ψηφιακή στροφή δεν είναι καθόλου ένας αυτοσχεδιασμός της 17ης Μαρτίου, είναι ένα πολιτικό σχέδιο. (Barbara Stiegler)
Για το Τέλος της διδασκαλίας αφού η διδασκαλία είναι μια σχέση και όχι μια παράδοση που συμβαίνει δια της αλόγιστης ψηφιοποίησης της εκπαίδευσης κάνει λόγο η Καθηγήτρια…
Κλείσαμε τα σχολεία και κάθε σπίτι έγινε σχολειό με την κατ΄οίκον διδασκαλία σύμφωνα με τον Επιδημιολόγο Καθηγητή Θεόδωρο Λύτρα: Ας συνυπολογίσουν επίσης κάποιοι οτι κάθε μέρα που περνάει με #σχολεία κλειστά, είναι άλλη μια μέρα διεύρυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων. Νομίζω δε παραβιάζω ανοιχτές θύρες αν επισημαίνω οτι αυτή την περίοδο τα ιδιαίτερα μαθήματα “ανθούν” για τους λίγους και προνομιούχους.”..
Η διασπορά του ιού μήπως είναι μεγαλύτερη κατ΄αυτόν τον τρόπο ή εφάμιλλη;; H παραπαιδεία και η παραοικονομία ανθούν όταν απαγορεύεται η κανονική πραγματική εκπαίδευση και η οικονομία αγορά σφραγίζονται….
Διακυβεύεται το μέλλον των νέων μας από αυτή την πολιτική διαχείριση κρίσης προειδοποιούν 105 Πανεπιστημιακοί Γάλλοι: ”Είναι επείγον ν’ αρχίσουμε να σκεφτόμαστε μαζί να ορίσουμε δημοκρατικά τις στρατηγικές μας για την υγεία, ν’ αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας και το μέλλον των νέων μας..mediapart 11/9/20
10 Πρόεδροι Πανεπιστημίων στη Γαλλία ζητούν ν΄ανοίξουν τα ιδρύματα τους και τέλος του lockdown τους…Eδώ Έλληνας Καθηγητής ζητά να κλείσουν όχι μόνο τα ΑΕΙ αλλά και η δευτεροβάθμια ως το τέλος..“Η ψυχική κατάπτωση”των φοιτητών “θα σκοτώσει περισσότερο” παρά το COVID19 : o πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου και 9 άλλοι Πρόεδροι Πανεπιστημίων ζητούν ένα τέλος της καραντίνας-lockdown πιο γρήγορα στα ιδρύματά τους (ειδήσεις στο France info 26/11/20) Τo lockdown επίσης σκοτώνει τους νέους λένε οι καθηγητές εκεί…
Οδηγίες του Π.Ο.Υ για το άνοιγμα των σχολείων: Παράλληλα θα πρέπει να συνυπολογιστούν οι επιπτώσεις που μπορούν να προκύψουν λόγω του κλεισίματος του σχολείου (π.χ. κίνδυνος μη επιστροφής στο σχολείο, διεύρυνση των ανισοτήτων στην εκπαίδευση, περιορισμένη πρόσβαση στα γεύματα, ενδοοικογενειακή βία που επιδεινώνεται από οικονομικές αβεβαιότητες κ.λπ.).Εσείς τους συνεκτιμάτε αυτούς τους κινδύνους για να είναι ζυγοσταθμισμένη η πρότασή σας και ρεαλιστική;;;;;;
Σε πρόσφατη ανάλυσή τους ειδικοί του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ειδικών Λοιμώξεων (ECDC).”Οι ειδικοί του ECDC επισημαίνουν πως το κλείσιμο του σχολείου συνδέεται με σημαντική επίπτωση στη σωματική και ψυχική υγεία των μαθητών, καθώς και στην εκπαίδευσή τους.
Μπορεί, επίσης, να επιδεινώσει τις υπάρχουσες ανισότητες σε μια κοινωνία, έχοντας δυσανάλογες επιπτώσεις σε πιο ευάλωτα παιδιά, στους φροντιστές και στις οικογένειές τους.
Το μέτρο κλεισίματος των σχολείων προτείνεται ως έσχατη λύση για τον έλεγχο των ασθενειών και – ακόμη και όταν αποφασίζεται – θα πρέπει να είναι χρονικά περιορισμένο, με ιδιαίτερη προσοχή στις επιπτώσεις στα παιδιά και ιδίως στα πιο ευάλωτα άτομα.”Το σενάριο της Έσχατης Λύσης τείνει να γίνει μόνιμο στην Ελλάδα. Επίσης να συνεκτιμηθεί ότι χώρες σαν τη Γερμανία έκλεισαν μόλις στις 18 Δεκέμβρη τα σχολεία όταν η Ελλάδα τα έχει κλειστά σχεδόν 1 χρόνο.Δηλ. 2 μέρες πριν τις διακοπές.
« Κάναμε πάνω από 10 000 tests στα λύκεια κι επί αυτών των 10 000 tests, είδαμε ότι το ποσοστό μόλυνσης ήταν 0,03 % πριν τις διακοπές », αναφέρει ο Γάλλος Υπουργός Παιδείας Jean-Michel Blanquer σήμερα το πρωί στο Europe 1 για να δικαιολογήσει την απόφασή του ότι έχει τα σχολεία της χώρας του ανοιχτά. Δηλαδή σχεδόν μηδενικό ποσοστό μόλυνσης στα σχολεία. Στην Ελλάδα ποιό είναι το αντίστοιχο ποσοστό και ελήφθη η αντίθετη απόφαση να παραμείνουν τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Γυμνάσια Λύκεια κλειστά; Ο Καθηγητής του ΑΠΘ επειδή δεν είναι κι αρμόδιος μας δίνει μια υποθετική προβολή αν ανοίξουν γυμνάσια και λιανεμπόριο μαζί.. Το ζητούμενο είναι να δοθού τ΄αντίστοιχα στοιχεία. Στα λύκεια Γαλλίας το ποσοστό μόλυνσης ήταν μηδενικό 0,3% στην Ελλάδα πόσο είναι ώστε ο κύριος καθηγητής να προβαίνει σε αυτές της δηλώσεις περί του τέλους της πραγματικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα; Δυο ήδη εκπαίδευσης υπάρχουν η πραγματική και η εικονική….
Αν έχουμε σκοπό να καταργήσουμε τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία πυλώνα του Συντάγματος να το πούμε ανοιχτά όχι με μισόλογα για να ξέρουν και οι γονείς πως θα μεριμνήσουν πλέον για την εκπαίδευση των παιδιών τους.. Γιατί κλειστά δημόσια σχολεία για 2 σχεδόν χρόνια σημαίνει κατάργηση…
Το πονάει χέρι κόβω χέρι δεν είναι η καταλληλότερη μέθοδος είναι η παραδοχή της αποτυχίας διαχείρισης του προβλήματος…
dimpenews.com