breaking newsΔιεθνή
Trending

Η Ελβετία δεν εγκρίνει τα νέα εμβόλια και ετοιμάζεται για δημοψήφισμα

Η ιατρική ρυθμιστική αρχή της Ελβετίας, Swissmedic, δήλωσε ότι δεν έχει επαρκείς πληροφορίες, για να εγκρίνει τα τρία διαφορετικά εμβόλια που έχει παραγγείλει η κυβέρνηση.

Η ρυθμιστική αρχή δήλωσε ότι της λείπουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα. Έχουν επικοινωνήσει με τους κατασκευαστές, οι οποίοι έδωσαν στοιχεία από τις μελέτες τους.

“Μας λείπουν στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα των κλινικών μελετών, καθώς και για τις σημαντικές υποομάδες που συμμετείχαν σ’ αυτές τις μεγάλες μελέτες” δήλωσε ο Claus Bolte, επικεφαλής του τμήματος εγκρίσεων της Swissmedic, σε συνέντευξη τύπου που οργανώθηκε την Τρίτη (1/12) από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Δημόσιας Υγείας.

Για παράδειγμα, η Swissmedic χρειάζεται στοιχεία για τις προϋπάρχουσες νόσους των ατόμων που συμμετείχαν στις μελέτες. Σύμφωνα με την Αρχή, η αποδοχή εμβολίων που έχουν παραχθεί σε τόσο σύντομους χρόνους, απαιτεί έναν υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης προς τους κατασκευαστές και τις αρχές που τα εγκρίνουν. Συνεπώς, είναι πολύ σημαντικό να εξεταστούν λεπτομερώς οι επιπτώσεις των εμβολίων στις διαφορετικές ομάδες πληθυσμού.

Εντωμεταξύ, η ελβετική οργάνωση “Friends of the Constitution” έχει ξεκινήσει καμπάνια εναντίον του νόμου για την αντιμετώπιση της COVID-19, η οποία έχει συγκεντρώσει πάνω από 50.000 υπογραφές, αριθμός που καθημερινά αυξάνεται. Με βάση την εμπειρία τους, υπολογίζουν ότι 55.000 υπογραφές αρκούν για την υποβολή του αιτήματος στην Ομοσπονδιακή Καγκελαρία.

Η επιτροπή δημοψηφίσματος θέλει να αποτρέψει την αναδρομική νομιμοποίηση των υπερβολικών εξουσιών που έχει αποκτήσει το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο στη διάρκεια της πανδημίας, καθώς και την επέκτασή της ισχύος τους μέχρι το τέλος του 2021. Ο νόμος Covid 19 είναι ήδη σε ισχύ και το Κοινοβούλιο συζητά ήδη τις πρώτες αλλαγές αυτές τις μέρες.

Σύμφωνα με τους αντιπάλους του, ο νόμος Covid 19 είναι άχρηστος. Στην πραγματικότητα, το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου επικεντρώνεται σε οικονομικά οφέλη που μπορούν να αποφασιστούν ακόμη και χωρίς ειδικές δεξιότητες. Σε περίπτωση επανεμφάνισης της επιδημίας, δυνατότητα να εκδοθούν και πάλι αναγκαστικά διατάγματα.

Οι “Friends of the Constitution” ισχυρίζονται επίσης ότι με τον νόμο COVID-19, εμβόλια τα οποία δεν έχουν επαρκώς δοκιμαστεί μπορεί να γίνονται υποχρεωτικά και φάρμακα μπορούν να εγκρίνονται με διαδικασίες εξπρές. Επιπλέον, οι νέοι κανονισμοί μπορεί να έχουν κι άλλες επιπτώσεις. Για παράδειγμα, οι επιδοτήσεις των ΜΜΕ φαίνεται να είναι εκτός τόπου και χρόνου, καθώς η κρίση σ’ αυτόν τον τομέα δεν συνδέεται με την πανδημία.

Η επιτροπή δημοψηφίσματος έχει προθεσμία μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2021 για να συγκεντρώσει τις υπογραφές. Το δημοψήφισμα, πιθανότατα, θα διεξαχθεί τον Ιούνιο 2021, όταν ο νόμος θα μετράει ήδη 9 μήνες που θα είναι σε ισχύ.

 

 

mandataapoekso.blogspot

Back to top button