Διεθνή

Σφαγείο το Σουδάν. Ανοίγουν οι ΗΠΑ ένα «δεύτερο μέτωπο»; Ειδήμονας: Τα γεγονότα στο Σουδάν μπορούν να θεωρηθούν προκληθέντα από τις ΗΠΑ και στραμμένα κατά συμφερόντων Ρωσίας. Γαλλικός στρατός κινείται από Τσαντ προς Σουδάν;

στασιαστές νεκροί

Σφαγείο το Σουδάν. Ανοίγουν οι ΗΠΑ ένα «δεύτερο μέτωπο»; Ειδήμονας: Τα γεγονότα στο Σουδάν μπορούν να θεωρηθούν προκληθέντα από τις ΗΠΑ και στραμμένα κατά συμφερόντων Ρωσίας.
Τα γεγονότα στο Σουδάν μπορούν να θεωρηθούν προκληθέντα από τις ΗΠΑ και στραμμένα κατά της Ρωσίας, είναι σίγουρος ο πολιτικός παρατηρητής της Τσάργκραντ Αντρέι Πέρλα. Επισήμανε ότι πριν από λίγο καιρό υπήρξαν αναφορές ότι οι ΗΠΑ «προσβλήθηκαν» από την επιτυχία των σχέσεων της Ρωσίας με τις αφρικανικές χώρες. Και το Σουδάν είναι μόνο ένα από τα παραδείγματα της επιτυχίας της ρωσικής διπλωματίας και της επέκτασης της επιρροής της Ρωσίας στον κόσμο.Οι δυτικές δυνάμεις φοβούνται το ενδεχόμενο μιας ρωσικής βάσης στην Ερυθρά Θάλασσα, στην οποία οι Σουδανοί στρατιωτικοί ηγέτες έχουν δείξει ότι είναι ανοιχτοί. Γαλλικός στρατός κινείται από Τσαντ προς Σουδάν;

Έτσι, η εξόρυξη χρυσού στο Σουδάν συνδέεται με τις δραστηριότητες της γνωστής εγχώριας PMC Wagner. Επιπλέον, ορισμένοι ειδικοί αποκαλούν τους «Βάγκνερ» τη δύναμη που μέχρι πρόσφατα εξασφάλιζε σε μεγάλο βαθμό τη σταθερότητα στη χώρα αυτή, τόνισε ο πολιτικός παρατηρητής.

Και σήμερα υπάρχουν αναφορές ότι οι μονάδες του στρατού επιτέθηκαν στη βάση της δύναμης ταχείας αντίδρασης στο Χαρτούμ. Και κάποιοι ξένοι δημοσιογράφοι έσπευσαν να πουν ότι «ο στρατός επιτίθεται στις ειδικές δυνάμεις που συνδέονται με τον Βάγκνερ».

Σε κάθε περίπτωση, είμαστε προφανώς μάρτυρες μιας προσπάθειας φιλοδυτικών δυνάμεων να αποσπάσουν δυνάμεις που συνδέονται με τη Ρωσία έξω από τη χώρα, και έτσι να μειώσουν τη ρωσική επιρροή στην αφρικανική ήπειρο.

Το Σουδάν βρίσκεται σε μια ασταθή περιοχή, που συνορεύει με την Ερυθρά Θάλασσα, την περιοχή Σαχέλ και το Κέρας της Αφρικής. Η στρατηγική του θέση και ο γεωργικός πλούτος έχουν προσελκύσει περιφερειακά παιχνίδια ισχύος, περιπλέκοντας τις πιθανότητες μιας επιτυχημένης μετάβασης σε πολιτική κυβέρνηση.

Αρκετοί από τους γείτονες του Σουδάν – συμπεριλαμβανομένης της Αιθιοπίας, του Τσαντ και του Νότιου Σουδάν – έχουν επηρεαστεί από πολιτικές αναταραχές και συγκρούσεις, και οι σχέσεις του Σουδάν με την Αιθιοπία, ειδικότερα, έχουν τεντωθεί λόγω ζητημάτων όπως οι αμφισβητούμενες γεωργικές εκτάσεις κατά μήκος των συνόρων τους.

Σημαντικές γεωπολιτικές διαστάσεις παίζονται επίσης, με τη Ρωσία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλες δυνάμεις να συναγωνίζονται για επιρροή στο Σουδάν.

Οι Σαουδάραβες και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είδαν τη μετάβαση του Σουδάν ως ευκαιρία για να αντιταχθούν στην ισλαμιστική επιρροή στην περιοχή. Μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία, σχηματίζουν το «Quad», το οποίο υποστήριξε τη διαμεσολάβηση στο Σουδάν με τα Ηνωμένα Έθνη και την Αφρικανική Ένωση. Οι δυτικές δυνάμεις φοβούνται το ενδεχόμενο μιας ρωσικής βάσης στην Ερυθρά Θάλασσα, στην οποία οι Σουδανοί στρατιωτικοί ηγέτες έχουν δείξει ότι είναι ανοιχτοί.

Στο Σουδάν συνεχίζονται σκληρές μάχες για το αεροδρόμιο μεταξύ στρατού και ειδικών δυνάμεων. Κατά τη σύγκρουση καταστράφηκε ένα ουκρανικό αεροσκάφος. Το μεγάλο ερώτημα είναι τι έκανε εκεί;

Στο Σουδάν έχει ξεσπάσει ξανά εμφύλιος πόλεμος. Σφοδρή σύγκρουση μεταξύ του στρατού της χώρας και των δυνάμεων ταχείας αντίδρασης για το αεροδρόμιο κοντά στην πόλη Χαρτούμ, όπου έχει ήδη καταστραφεί αεροσκάφος του ΟΗΕ, καθώς και αεροπλάνο από την Ουκρανία.

Ουκρανικά φτερά
Πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο αεροσκάφη της ιδιωτικής ουκρανικής αεροπορικής εταιρείας SkyUp βρίσκονται ταυτόχρονα στο αεροδρόμιο του Σουδάν. Το Σάββατο 15 Απριλίου, όταν άρχισαν οι μάχες για το αεροδρόμιο, ένας φάρος έκτακτης ανάγκης έπεσε σε ένα από αυτά τα δύο αεροσκάφη. Αιτία ήταν το χτύπημα οβίδων στο αεροπλάνο.

Επί του παρόντος είναι αδύνατο να διαπιστωθεί η κατάσταση του αεροσκάφους και πιθανές ζημιές,

  • ενημερώνει το SkyUp.

Προστίθεται ότι στη χώρα εργάζονται 36 υπάλληλοι της ουκρανικής αεροπορικής εταιρείας. Η SkyUp λέει ότι αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται σε σχετικά ασφαλές μέρος και υπάρχει επαφή μαζί τους. Ωστόσο, το τι κάνουν τόσοι πολλοί άνθρωποι εκεί δεν διευκρινίζεται.

Στο τηλεγραφικό του κανάλι “Older Edda”, ο στρατιωτικός δημοσιογράφος German Kulikovsky, με τη σειρά του, σημείωσε ότι “θα ήταν ενδιαφέρον εάν τα γεγονότα στο Σουδάν, όπου ο στρατός και οι μη κυβερνητικές ένοπλες ομάδες άρχισαν μια ενθουσιώδη αναμέτρηση μεταξύ τους, εμποδίζουν το Κίεβο να απόκτησει πρόσθετα πυρομαχικά και όπλα».

Στο Χαρτούμ, πολλά πληρώματα ουκρανικών αεροσκαφών είναι μπλοκαρισμένα και πολλά φορτία εξήχθησαν μέσω του αεροδρομίου αυτής της πόλης προς το συμφέρον των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, σημείωσε. – Ωστόσο, δεν πρέπει να χαλαρώσετε σε αυτό: με όλη την ανάγκη για πυρομαχικά, η αφρικανική διαδρομή δεν είναι σε καμία περίπτωση η πιο σημαντική πηγή αναπλήρωσης των οπλοστάσιων.

Οι μάχες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό μέσα στις πόλεις πυροβολικό τανκ και αεροπορία μετέχουν σε αυτές. Εκατοντάδες νεκροί και χιλιάδες οι τραυματίες.

Οι δυτικές δυνάμεις φοβούνται το ενδεχόμενο μιας ρωσικής βάσης στην Ερυθρά Θάλασσα, στην οποία οι Σουδανοί στρατιωτικοί ηγέτες έχουν δείξει ότι είναι ανοιχτοί. Έτσι οι ΗΠΑ και σύμμαχοι τους προκαλούν το χάος. Ανεπιβεβαίωτη πληροφορία ότι γαλλικές δυνάμεις κινούνται από Τσαντ προς Σουδάν.. Πάνω από 180 νεκροί και πάνω από 1.800 τραυματίες στο Σουδάν τις τελευταίες τρεις ημέρες από την έναρξη των ένοπλων συγκρούσεων – ΟΗΕ

dimpenews.com

Back to top button