Διεθνή

reseauinternational: Επιστροφή του Ισραήλ στα βιβλικά εδάφη…προς μια αιματηρή εσχατολογία. Θέλει όλη τη Γάζα, 40χλμ βάθος στο Λίβανο και όλη τη Μεσοποταμία!

Επιστροφή του Ισραήλ στα βιβλικά εδάφη…προς μια αιματηρή εσχατολογία. Θέλει όλη τη Γάζα, 40χλμ βάθος στο Λίβανο και όλη τη Μεσοποταμία (Συρία, Ιράκ) ! (reseauinternational)

«Το λαϊκό ισραηλινό αίσθημα –ακόμη και μεταξύ πρώην φιλελεύθερων– κινείται προς μια μεγάλη Νάκμπα. Η Γάζα δέχεται πίεση για μια Νάκμπα. Το ίδιο ισχύει και για τη Δυτική Όχθη, όπου κλιμακώνεται η βία των εποίκων εναντίον των Παλαιστινίων. Ακόμη και ένας «φιλελεύθερος» όπως ο πρώην ηγέτης της αντιπολίτευσης Lapid σήμερα αναγνωρίζει ότι οι «άποικοι» της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης δεν είναι καθόλου «άποικοι», αφού η γη δεν είναι τίποτα άλλο από βιβλική γη του Ισραήλ.

Οι «φιλοδοξίες» της Νάκμπα εκτείνονται και στον Νότιο Λίβανο (μέχρι τον ποταμό Λιτάνι). Τα σκληροπυρηνικά μέλη της κυβέρνησης του Νετανιάχου λένε ότι οι Ισραηλινοί δεν θα επιστρέψουν ποτέ στα κιμπούτς δίπλα στον Λίβανο χωρίς την αποχώρηση της Χεζμπολάχ από τη συνοριακή περιοχή.

Ζητήθηκε λοιπόν από το Ισραήλ να «πάρει» τον Λίβανο μέχρι το Λιτάνι (μια βασική πηγή νερού) – και «σαν τυχαία», η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία άρχισε να επιχειρεί έως και 40 χλμ. στο εσωτερικό του Λιβάνου. Τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου μιλούν τώρα ανοιχτά για την ανάγκη ο ισραηλινός στρατός να στραφεί στη Χεζμπολάχ μόλις η Χαμάς «εξοντωθεί». (…)

Προφανώς, ο Λευκός Οίκος προσπαθεί να αποφύγει αυτή τη διολίσθηση προς έναν ολοκληρωτικό περιφερειακό πόλεμο, αλλά το μέτωπο του Λιβάνου και του Ιράκ θερμαίνονται: Την Κυριακή, τα ιρακινά κινήματα εκτόξευσαν ξανά πυραύλους στην αμερικανική βάση Σαντάντι.

Το Ισραήλ αντιλαμβάνεται την τρέχουσα κρίση ως υπαρξιακό κίνδυνο, αλλά και ως «ευκαιρία» – μια ευκαιρία να εγκατασταθεί το Ισραήλ στα «βιβλικά του εδάφη» μακροπρόθεσμα. Δεν υπάρχει λάθος, αυτή είναι η κατεύθυνση που παίρνει το λαϊκό ισραηλινό αίσθημα, τόσο στα αριστερά όσο και στα δεξιά, προς μια αιματηρή εσχατολογία.

Όπως τόνισα πριν από τρεις εβδομάδες, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υποστήριξε αυτή τη στρατηγική του Ισραήλ Νάκμπα προτού αναγκαστεί να ανακαλέσει:

  • Οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται ενεργά για τη δημιουργία ενός ασφαλούς διαδρόμου για τους αμάχους στη Γάζα: Λευκός Οίκος – Yeni Safak – 12 Οκτωβρίου 2023

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες συζητούν ενεργά με το Ισραήλ και την Αίγυπτο για τη δημιουργία διαδρόμων «ασφαλούς διέλευσης» για τους αμάχους Γάζας για να διαφύγουν από τις συνεχιζόμενες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, δήλωσε ο Λευκός Οίκος την Τετάρτη, καθώς αναμένεται μια επιθετική γη στον πολιορκημένο θύλακα.

«Το συζητάμε ενεργά με τους Ισραηλινούς και Αιγύπτιους ομολόγους μας, είμαστε υπέρ των ασφαλών διόδων για τους αμάχους. Δεν φταίνε οι άμαχοι για αυτό που έκανε η Χαμάς. Δεν έκαναν τίποτα κακό», δήλωσε στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Τζον Κίρμπι.

«Εργαζόμαστε ενεργά για αυτό το θέμα με τους Αιγύπτιους και Ισραηλινούς ομολόγους μας. Οι άμαχοι προστατεύονται από τους νόμους για τις ένοπλες συγκρούσεις και πρέπει να τους δοθεί κάθε ευκαιρία να αποφύγουν τις μάχες», πρόσθεσε.

Το Ισραήλ συνεχίζει να εξωθεί τα 2,3 εκατομμύρια κατοίκους της Γάζας προς τα αιγυπτιακά σύνορα:

  • Το Ισραήλ ρίχνει φυλλάδια προειδοποιώντας τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις πόλεις στη νότια Γάζα – The Guardian – 16 Νοεμβρίου 2023

«Το Ισραήλ έριξε φυλλάδια στη νότια Λωρίδα της Γάζας ζητώντας από τους Παλαιστίνιους αμάχους να εγκαταλείψουν τέσσερις πόλεις ανατολικά του Χαν Γιουνίς, εγείροντας φόβους ότι ο πόλεμος του εναντίον της Χαμάς θα μπορούσε να επεκταθεί σε περιοχές που μόνο του είχε δηλώσει προηγουμένως ασφαλείς. Τα φυλλάδια έλεγαν στους πολίτες στο Bani Shuhaila, στο Khuza’a, στον Abassan και στο al-Qarara ότι οποιοσδήποτε πλησίαζε μαχητές ή τις θέσεις τους “έθετε τη ζωή του σε κίνδυνο”, είπαν κάτοικοι στο Reuters. (…)

Ο επικεφαλής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Volker Türk είπε ότι πέντε εβδομάδες μετά τον πόλεμο, «μαζικά ξεσπάσματα μολυσματικών ασθενειών και λιμού» φαίνονταν αναπόφευκτα στο πυκνοκατοικημένο παλαιστινιακό έδαφος. Προέβλεψε καταστροφικές συνέπειες σε περίπτωση έλλειψης καυσίμων, συμπεριλαμβανομένης της κατάρρευσης των συστημάτων αποχέτευσης και της υγειονομικής περίθαλψης, καθώς και το τέλος της ήδη σπάνιας ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η σκόπιμα δημιουργηθείσα δυστυχία θα χρησιμοποιηθεί για να πιέσει την Αίγυπτο και άλλες χώρες να ανοίξουν τα σύνορά τους στους πρόσφυγες. Η ίδια μέθοδος θα εφαρμοστεί στη συνέχεια στη Δυτική Όχθη. Ο Νότιος Λίβανος, ως τον ποταμό Λιτάνι, θα είναι πιο δύσκολος, γιατί η Χεζμπολάχ, μόλις ξεχυθεί θα αντιπροσωπεύει έναν πραγματικό υπαρξιακό κίνδυνο για το Ισραήλ. Το κόλπο θα είναι να ζητήσουμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να κάνουν τη βρώμικη δουλειά.

Και δεν θα σταματήσει εκεί, γιατί ορισμένοι εξτρεμιστές έποικοι θέλουν ακόμη περισσότερες ξένες χώρες:

«Ποια είναι τα σύνορα αυτού του εβραϊκού έθνους;

Τα σύνορα της εβραϊκής πατρίδας είναι ο Ευφράτης στα ανατολικά και ο Νείλος στα νοτιοδυτικά. [Αυτό θα περιλαμβάνει το έδαφος αρκετών χωρών της Μέσης Ανατολής εκτός από το έδαφος που ελέγχει σήμερα το Ισραήλ].

Οι Παλαιστίνιοι χρησιμοποιούν μερικές φορές το σύνθημα «Από το ποτάμι στη θάλασσα». Αλλά αυτό που λεν είναι η εβραϊκή πατρίδα εκτείνεται από τον ποταμό μέχρι τον Νείλο, σωστά;

Σωστά. Αν κάποιος αποφασίσει να εφεύρει μια νέα θρησκεία σήμερα, ποιος θα θέσει τους κανόνες; Το πρώτο έθνος που έλαβε τον λόγο του Θεού, την υπόσχεση του Θεού – το πρώτο έθνος είναι αυτό που έχει το δικαίωμα σε αυτόν. Οι άλλοι ακολουθούν – ο Χριστιανισμός και το Ισλάμ, με τις απαιτήσεις, τις αντιλήψεις τους – και μιμούνται μόνο ό,τι ήδη υπήρχε. Γιατί λοιπόν στο Ισραήλ; Θα μπορούσαν να ζήσουν οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Μας ήρθαν και με τις δύο έννοιες της λέξης.

Είναι ένας πόλεμος που διεξάγεται από μεγάλο αριθμό πιστών μιας θρησκείας εναντίον όλων των άλλων.Al Mayadeen/reseauinternational

dimpenews.com

Back to top button