breaking newsΔιεθνή

Λίβανος: Συνδυασμένες εκρήξεις σε επιθέσεις εναντίον μαχητών της Χεζμπολάχ – Οχτώ νεκροί και 2.800 τραυματίες

Πάνω από 2.800 άτομα έχουν τραυματιστεί ενώ υπάρχουν και οχτώ νεκροί έως τώρα στον Λίβανο εξαιτίας των ανατινάξεων που προκάλεσαν οι βομβητές εναντίον μαχητών της Χεζμπολάχ, σε μία συντονισμένη επίθεση του Ισραήλ, όπως αναφέρουν διεθνή Μέσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά και διεθνή ΜΜΕ, εκατοντάδες πολίτες υπέστησαν τραυματισμούς σε διάφορες περιοχές του Λιβάνου, καθώς οι βομβητές ενεργοποιήθηκαν ταυτόχρονα, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Firass Abiad.

Πηγή κοντά στη Χεζμπολάχ ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα μέλη της οργάνωσης αποτέλεσαν στόχο. Οι τελευταίες αναφορές κάνουν λόγο για οχτώ νεκρούς, μεταξύ των οποίων και ένα 10χρονο κορίτσι.

Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται και ο Ιρανός πρέσβης στον Λίβανο, Mojtaba Amani, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr, καθώς και μαχητές της Χεζμπολάχ και μέλη του ιατρικού προσωπικού.

Ο διευθυντής του δημόσιου νοσοκομείου Nabatieh στο νότιο Λίβανο, Hassan Wazni, δήλωσε στο Reuters ότι περίπου 40 τραυματίες νοσηλεύονται στις εγκαταστάσεις του, με τραύματα στο πρόσωπο, τα μάτια και τα άκρα. Ο Ερυθρός Σταυρός του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι έχουν σταλεί περισσότερα από 50 ασθενοφόρα και 300 διασώστες.

Αξιωματούχος της Χεζμπολάχ χαρακτήρισε το συμβάν ως την «μεγαλύτερη διαρροή ασφαλείας» της οργάνωσης. Δημοσιογράφος του Reuters ανέφερε ότι παρατήρησε πλήθος ασθενοφόρων στα νότια προάστια της Βηρυτού, εν μέσω κλίματος πανικού. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι οι εκρήξεις συνεχίστηκαν για περίπου 30 λεπτά μετά την αρχική έκρηξη.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση από την πλευρά του Ισραήλ. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ διεξάγουν σχεδόν καθημερινές επιθέσεις από τις 7 Οκτωβρίου, όταν η Χαμάς επιτέθηκε στο Ισραήλ. Παράλληλα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διεξάγει μια σειρά διαβουλεύσεων με τους επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας, καθώς οι εντάσεις με τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο κλιμακώνονται, σύμφωνα με αναφορές ισραηλινών μέσων ενημέρωσης. Οι Times of Israel περιγράφουν τις συναντήσεις αυτές ως «δραματικές».

Prime News.

Back to top button