breaking newsΕλλάδα

Τέμπη: «Στέλνετε μηχανοδηγούς στο έλεος του Θεού, μήπως αποτραπεί το δυστύχημα»

 

Στον απόηχο των παραλίγο δυστυχημάτων της προηγουμένης εβδομάδας, όταν δύο τρένα απέφυγαν στο παρά πέντε τη μετωπική σύγκρουση έξω από την Αθήνα μεταξύ άλλων, ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, σύζυγος της αδικοχαμένης Βασιλικής Χλωρού ξεσπά για την αδιαφορία των αρμόδιων φορέων να διασφαλίσουν την ασφάλεια στο σιδηρόδρομο, είκοσι μήνες μετά την νύχτα της 28ης Φλεβάρη του 2023.

Παρά την θλιβερή απώλεια 57 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων η 23χρονη Εριέττα, η οποία μέχρι και σήμερα παραμένει αγνοούμενη και παρά την κατάσταση του Γεράσιμου, του μοναδικού επιζώντα του πρώτου βαγονιού του τρένου, που δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή, τίποτα δεν άλλαξε στον ελληνικό σιδηρόδρομο. Παραμένει το ίδιο επικίνδυνος και ακατάλληλος όπως ήταν είκοσι μήνες, τα ξημερώματα της 28ης του Φλεβάρη.

Ο Χ. Κωνσταντινίδης εξαπολύει επίθεση στους αρμόδιους φορείς για την άθλια κατάσταση του σιδηροδρόμου και καλεί την Δικαιοσύνη να σταματήσει την λειτουργία του μέχρι να είναι ασφαλής. «Αναφέρομαι λοιπόν προσωπικά προς τον πρόεδρο του ΟΣΕ κ. Γραμματίδη, την πρόεδρο της ρυθμιστικής αρχής σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) κ. Τσιαπαρίκου, στην οποία, ήδη έχει ασκηθεί δίωξη, για το συγκεκριμένο κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών (291Π.Κ.) από την εισαγγελία εφετών Λάρισας, κυρίως τον υπουργό υποδομών και μεταφορών κ. Σταϊκούρα και τον νέο πρόεδρο της HELLENIC TRAIN κ. Zηλιασκόπουλο και απαιτώ να πάρουν θέση» αναφέρει ο κ. Κωνσταντινίδης απαιτώντας την παραίτηση τους, ενώ όπως λέει χαρακτηριστικά:

«Δεν στέλνουμε λοιπόν εργαζόμενους μηχανοδηγούς, στο έλεος του Θεού, όσο εξαιρετικοί και αν είναι, μήπως καταφέρουν και αποφύγουν ή αποτρέψουν το δυστύχημα» ενώ σε άλλο σημείο συμπληρώνει:

«Με τις ανακοινώσεις του τύπου, πόσο καλούς ζογκλέρ έχουμε, να μηχανοδηγούν τους θανατηφόρους συρμούς δεν απαλλασσόμαστε των κακουργηματικών ευθυνών μας. Αντίθετα είναι επιβεβλημένη η παραίτησή μας, διότι είμαστε αναρμόδιοι, αφού δεν μπορούμε να παρέχουμε το έτος 2024, το απλό και εύκολο έννομο αγαθό, στους πολίτες αυτής της ευρωπαϊκής χώρας».

karditsastakra

Back to top button