Διεθνή

Ισραηλινοί κομάντο έπεσαν σε ενέδρα της Χεζμπολάχ όταν επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα. 20 νεκροί και τραυματίες Ισραηλινοί στρατιώτες. Σφοδρή μάχη. Αδιάτρητα τα σύνορα Λιβάνου .. στο σημειωτόν η Τσαχάλ!

Ισραηλινοί κομάντο έπεσαν σε ενέδρα της Χεζμπολάχ όταν επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα. 20 νεκροί και τραυματίες Ισραηλινοί στρατιώτες. Σφοδρή μάχη. Αδιάτρητα τα σύνορα Λιβάνου .. στο σημειωτόν η Τσαχάλ!

Iσραηλινοί στρατιώτες που προσπάθησαν να εισβάλουν στον Λίβανο μέσα στη νύχτα έπεσαν σε ενέδρα της Χεζμπολάχ μεταφέρουν τα λιβανέζικα κανάλια Al-Mayadeen και al Hadath. Μάλιστα οι Ισαηλινοί κομάντο υπέστησαν 20 απώλειες νεκροί και τραυματίες σύμφωνα με Al Mayadeen. Tα σύνορα του Λιβάνου παραμένουν αδιάτρητα κι απρόσβλητα.. Βρήκαν τοίχο οι Ισραηλινοί.
Ανταποκριτής του Al-Mayadeen στο νότο:

Σήμερα οι στρατιώτες κατοχής προσπάθησαν να μπουν στην Adaisseh, αλλά όταν έφτασαν στα συρματοπλέγματα, έπεσαν σε συμπαγή ενέδρα.

Η Αντίσταση άνοιξε πυρ κατά των δυνάμεων κατοχής από το σημείο μηδέν, γεγονός που οδήγησε στο ξέσπασμα εκτεταμένων συγκρούσεων. Ισραηλινά ελικόπτερα έκαναν αεροδιακομιδή νεκρών και τραυματισμένων στρατιωτών, κι αυτό συμπίπτει με την εκτόξευση καπνογόνων

Η Κατοχή κάνει λόγο για δολοφονία ενός στρατιώτη στην ενέδρα Adaisseh, αλλά επιβεβαιώνουμε ότι ο αριθμός των νεκρών είναι πολύ μεγαλύτερος

Αυτό που συνέβη στην Adaisseh είναι η πρώτη πραγματική σύγκρουση με μια ισραηλινή δύναμη κομάντο που προσπάθησε να παραβιάσει τα σύνορα.

Ανταποκριτής Al Mayadeen : πάνω από 20 απώλειες Ισραηλινών (νεκροί, τραυματίες) στην ενέδρα στην Adaisseh :

Υπάρχουν βίντεο με σκηνές που δείχνουν τον ισραηλινό στρατό να μεταφέρει τους στρατιώτες του που τραυματίστηκαν στην ενέδρα στο Al-Adayseh, στο νότιο Λίβανο

Ο Ισραηλινός Στρατός: Δυνάμεις πεζικού και τεθωρακισμένες μονάδες εντάσσονται στη χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο….. που είναι στο σημειωτόν

Κι όμως χθες είχαν μαξιμαλιστικές διαθέσεις και καλούσαν τους κατοίκους περίπου 25 οικισμών στο νότιο Λίβανο να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης: Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε από πυρά της Χεζμπολάχ σήμερα το πρωί

10 σπίτια στη Μετούλλα χτυπήθηκαν από πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο.

Σκηνές από τα ελικοδρόμια στο νοσοκομείο Rambam στη Χάιφα και Ziv Hospital στη Safed, όπου ασθενοφόρα ετοιμάζονται να μεταφέρουν τραυματίες στρατιώτες κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετά την αεροδιακομιδή με τουλάχιστον 4 ελικόπτερα.

To συριακό ραδιόφωνο shamFM επικαλούμενο ισραηλινά ΜΜΕ αναφέρει: ”20 Iσραηλινοί στρατιώτες (της μεραρχίας 98) σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από το επεισόδιο ασφαλείας στα σύνορα με τον Λίβανο, η επιχείρηση διάσωσης ήταν πολύ δύσκολη λόγω σφοδρών πυρών πυροβολικού.”

Χεζμπολάχ: «Οι μαχητές μας αντιμετώπισαν μια ισραηλινή δύναμη πεζικού που προσπάθησε να διεισδύσει στην πόλη Odaisseh από την κατεύθυνση του Khallet Al-Mahafer, συγκρουόμενοι μαζί της, τους προκαλέσαμε απώλειες και την αναγκάσαμε να υποχωρήσει».

dimpenews.com

Back to top button