Γιατί το Χαλέπι έπεσε ”χωρίς να πέσει ντουφεκιά”..! Στρατιωτικές πηγές Συρίας αποπειρώνται να εξορθολογήσουν το οξύμωρο..
Για ν΄απελευθερωθεί το Χαλέπι χρειάστηκαν 10 χρόνια και αιματηρές θυσίες σφοδρές και επίμονες μάχες στα σπλάχνα του και χάθηκε ξανά σε 10 ώρες. Nαγκόρνο Κραμπάχ/ Αρτσάκχ το Χαλέπι.. Πώς και γιατί συνέβη αυτό χθες στο Χαλέπι;
Ένα δραματικό σενάριο συνέβη χθες το απόγευμα και συγκεκριμένα μετά τις έξι το απόγευμα.
Ένοπλες ομάδες σε τεράστιους αριθμούς, με προηγμένα όπλα και με άμεση αμερικανική και τουρκική υποστήριξη, εισήλθαν σε αρκετές γειτονιές του δυτικού και ανατολικού Χαλεπίου και στο κέντρο της πόλης.
Ο στρατός αναπτύχθηκε προς το Διεθνές Αεροδρόμιο του Χαλεπίου και το ανατολικό Χαλέπι (Khanasser)
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η επίθεση είναι μεγάλη, αλλά πρέπει επίσης να παραδεχτούμε ότι οι δυνατότητες του στρατού στο Χαλέπι είναι αδύναμες όσον αφορά τον εξοπλισμό, τα σχέδια, τους ηγέτες και τη στρατηγική. Όλα αυτά έλειπαν στα μέτωπα του Χαλεπίου λόγω της υπερβολικής εμπιστοσύνης στο τουρκικό άξονα από τους Ρώσους, τους Ιρανούς, ίσως και τη συριακή ηγεσία επίσης.
Πολλά λάθη προκάλεσαν την πτώση μεγάλων τμημάτων του Χαλεπίου χωρίς ούτε μία σφαίρα.
1_ Άστοχη εμπιστοσύνη στους Τούρκους από την πλευρά της Συρίας και των συμμάχων.
2_ Αδυναμία των δυνατοτήτων του στρατού σε όλα τα μέτωπα του Χαλεπίου.
3_ Αδυναμία στη στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών και γενικότερα στις μυστικές υπηρεσίες.
4_ Χάσιμο στο επίπεδο του στρατού πέντε χρόνια μετά την άμοιρη συμφωνία αποκλιμάκωσης με την Τουρκία.
6_ Η απόφαση να συγκεντρωθούν τρομοκράτες στην περιοχή Idlib σε αυτές τις τεράστιες ποσότητες και να τους επιτραπεί να αναπτυχθεί σε οπλισμό, άνδρες, σχέδια κ.λπ.
7_ Αδυναμία ή έλλειψη στα συριακά στρατιωτικά μέσα ενημέρωσης.
8_ Η αποχώρηση και διαφυγή ορισμένων τμημάτων του στρατού από το Χαλέπι και τη νότια και δυτική ύπαιθρο χωρίς αντίσταση. Εδώ διακρίνουμε αυτούς που αποχώρησαν με απόφαση από τη Δαμασκό το απόγευμα και αυτούς που έφυγαν από τις θέσεις τους λίγο νωρίτερα χθες στο Χαλέπι.
Μπορεί να υπάρχουν και άλλοι παράπλευροι λόγοι, αλλά το Χαλέπι έπεσε περισσότερο από 70% στις τρομοκρατικές οργανώσεις χωρίς ούτε μια σφαίρα, και αυτό είναι ένα ερώτημα που θέτει η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία στη Δαμασκό.
Ο στρατός εργάζεται επί του παρόντος στην αεροπορία για να χτυπήσει τους τρομοκράτες και αυτή η επιλογή είναι προς το παρόν διαθέσιμη.
Το Χαλέπι θα απελευθερωθεί, αλλά αυτή η πόλη θα πληρώσει πολύ υψηλό τίμημα για τη δομή και τους ανθρώπους της κατά τη διάρκεια της απελευθέρωσης, και αυτή είναι μια επιβεβλημένη πραγματικότητα, είτε μας αρέσει είτε όχι, δυστυχώς.
….εξαγορά……
dimpenews.com