breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝθρησκεια

Τι δεν καταλαβαίνεις;

 

 Είναι ξεδιάντροπη πολιτική των φερέφωνων της νέας εποχής,

να νουθετούν και να διδάσκουν, τον αθώο, το θύμα και τον αδικημένο και να αφήνουν στην ησυχία του τον ένοχο, τον θύτη και τον άδικο.

Να κάνουν καμπάνιες δισεκατομμυρίων περί ρατσισμού, των δικαίων κατά των αδίκων, των θυμάτων εναντίων των θυτών κ.ο.κ.

Να κάνουν και επιστημονικά συνέδρια φεστιβάλ και ημερίδες που ξεπερνούν την ανθρώπινη λογική. Σκεφτείτε επιστημονικό συνέδριο στην έρημο Σαχάρα για να ενημερώσει τους Βεδουίνους πως να μην σπαταλάνε άσκοπα το νερό, με τη συμμετοχή ενός Αυστραλού, ενός Ευρωπαίου και ενός Αμερικανού για ξεκάρφωμα.  

Απευθυνόμαστε λοιπόν ευθαρσώς σε κάθε Χριστιανό καλής θελήσεως (αυτό είναι κλεμμένο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη), το κουτόχορτο της συνδιαλλαγής και της βαθύτερης γνωριμίας να το φάνε όσοι το σερβίρουν.

Ποιος τολμάει να σταματήσει έναν δημόσιο λιθοβολισμό μιας γυναίκας που διέπραξε μοιχεία, να λάβει μερικές βουρδουλιές στη θέση της, επειδή στραβοκοίταξε, επειδή ζει ή αναπνέει;

Πως τους λέει ο θυμόσοφος λαός: Παλικάρια της φακής;

Καλή μετάνοια

Image result for world religion new age

Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο «Γυναίκες στη σκιά της βίας: Η ποιμαντική ευθύνη και η οπτική των θρησκειών»

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία πιλοτικό Συνέδριο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τις Ι. Μητροπόλεις της Θράκης, με θέμα«Γυναίκες στη σκιά της βίας: Η ποιμαντική ευθύνη και η οπτική των θρησκειών».

Το Συνέδριο έλαβε χώρα στην Αλεξανδρούπολη, από τις 28 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, στο Ανθίμειο Πολιτιστικό Κέντρο υπό την ευθύνη της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής επί Ειδικών Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων, ενώ την ευθύνη της φιλοξενίας είχε η Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως.

Συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας και διά Βίου Μάθησης κ. Γεώργιος Καλατζής, οι Μουφτήδες Διδυμοτείχου, Ξάνθης και Κομοτηνής, ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματέας, καθώς και τα Μέλη της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου από την Εκκλησία της Ελλάδος.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου δόθηκε η ευκαιρία, τόσο στους αξιόλογους ομιλητές όσο και στους εκατό και πλέον παρευρισκομένους να γνωρίσουν τις θέσεις δύο μεγάλων μονοθεϊστικών θρησκειών, του Ισλάμ και του Χριστιανισμού (της Ορθοδόξου Χριστιανικής Εκκλησίας), αλλά και να συνδιαλεχθούν μεταξύ τους σε μια προσπάθεια να γνωριστούν βαθύτερα.

Προτάσεις που σημειώθηκαν από πλευράς τόσο των ομιλητών του Συνεδρίου όσο και του κοινού, ήταν η δημιουργία υλικού που θα περιλαμβάνει τα πορίσματα του πιλοτικού αυτού Α΄ Συνεδρίου προς χρήση των θρησκευτικών κοινοτήτων και των εκπαιδευτικών, η σύντομη χρονικά επανάληψη ανάλογων Συνεδρίων τόσο σε άλλες περιοχές της Θράκης, όσο και σε άλλες Περιφέρειες της Ελλάδας, ώστε να υπάρξει ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών, η δημιουργία ιστοσελίδας του συνεδρίου κ.λπ.

Το πρώτο βήμα από την Εκκλησία έγινε! Πλέον με την κοινή προσπάθεια των Θρησκειών για την υπέρβαση των διακρίσεων και ανισοτήτων μεταξύ των φύλων εγκαινιάστηκε η αρχή μίας συνεργασίας με επίκεντρο τον άνθρωπο.

ΠΗΓΗ

Back to top button