Στα «βράχια» φαίνεται πως οδηγείται η εταιρεία Καλλιμάνης, η γνωστή βιομηχανία κατεψυγμένων αλιευμάτων!
Το εργοστάσιο της εταιρείας δεν λειτουργεί τις τελευταίες ημέρες, μετά τη διακοπή του ρεύματος από τον πάροχο ενώ στον «πάγο» έχουν βάλει την εταιρεία οι πιστώτριες τράπεζες.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του capital.gr, το εργοστάσιο κατέβασε «ρολά» το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου μετά την οριστική διακοπή της ηλεκτροδότησης από τον πάροχο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές.
Παράλληλα, οι τράπεζες δεν φαίνονται πρόθυμες να δώσουν νέα παράταση ζωής στην Καλλιμάνης, τη διάσωση της οποίας έχει αναλάβει η Pillarstone. Αντιθέτως με βάση άλλες πηγές, οι Τράπεζες καλούν τους μετόχους της Καλλιμάνης, να τηρήσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το Κοινό Ομολογιακό Δάνειο.
Το δάνειο που υπεγράφη στις 15 Οκτωβρίου του 2015 ήταν ύψους 47,8 εκατ. ευρώ και ο λόγος που είχε ληφθεί ήταν η αναδιάρθρωση του δανεισμού της Καλλιμάνης σε μια προσπάθεια να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ρευστότητας και στον ομαλό ταμειακό προγραμματισμό. Κάτι, όμως, που δεν επετεύχθη.
Αντιθέτως από τα τέλη του 2016 αρχές του 2017, η εταιρεία αναζητούσε λύση μέσω της Pillarstone η οποία ανέλαβε να καταρτίσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης, να το υποβάλει στις τράπεζες για να προχωρήσει η διάσωση της εταιρείας.
Το σχέδιο για την Καλλιμάνης προέβλεπε όπως η διάσωση αυτής έχει γίνει μέσω του άρθρου 106 του πτωχευτικού κώδικα και ότι το 99% του μετοχικού της κεφαλαίου θα περνούσε υπό τη διαχείριση της Pillarstone και των πιστωτριών τραπεζών μέσω κεφαλαιοποίησης χρεών. Τελικά ούτε και αυτό το σχέδιο, όπως αναφέρουν τραπεζικές πηγές, δεν περπατάει, ενώ με βάση τις ίδιες πηγές εκτός εικόνας βρίσκεται πλέον και η Pillarstone.
Όπως αναφέρει το capital.gr, η εταιρεία «Καλλιμάνης», βαρύνεται με συνολικό δανεισμό 59 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα οικονομικά της στοιχεία (σ.σ. ο τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός είναι αυτός της χρήσης του 2015).
Το 2015 ο τζίρος της σε επίπεδο ομίλου υποχώρησε στα 39,383 εκατ. ευρώ από 41,178 εκατ. ευρώ ενώ οι ζημιές διευθύνθηκαν στα 7,574 εκατ. ευρώ από ζημιές 5,172 εκατ. ευρώ που ήταν το 2014.
Πηγή: capital.gr