breaking newsΕλλάδα

Ανελέητο «σφυροκόπημα» Όρμπαν σε Μητσοτάκη & ΕΛΚ: «Είστε οι χρήσιμοι ηλίθιοι της αριστεράς» – Έβγαλε στη «φόρα» το σχέδιο Σόρος για τους μετανάστες

 

«Χρήσιμους ηλίθιους», που υπηρετούν την Αριστερά, χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, όσους τον επικρίνουν στο εσωτερικό του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Σε συνέντευξή του στην Welt am Sonntag, υποστηρίζει ότι οι επικριτές του στο ΕΛΚ «ενώ πιστεύουν ότι αγωνίζονται για μια πνευματική μάχη, υπηρετούν τα συμφέροντα εξουσίας των άλλων, ακόμα και εκείνων των αντιπάλων μας».

Κατά την άποψή του, η επίθεση εναντίον του στην πραγματικότητα γίνεται από τα αριστερά για «να αποδυναμώσει το ΕΛΚ» όπως είπε ο Ορμπάν, επιχειρώντας να αποκρούσει τις εκκλήσεις κορυφαίων ηγετών των χριστιανοδημοκρατικών κομμάτων στην Ευρώπη για να αποκλειστεί το κόμμα του Fidesz από το ΕΛΚ. Δέκα κόμματα -μέλη του ΕΛΚ έχουν ήδη ζητήσει την αποπομπή του Ορμπάν από το Ευρωπαϊκο Λαϊκό Κόμμα.

Μεταξύ των κορυφαίων επικριτών του Ορμπάν είναι και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκερ, ο οποίος έχει τονίσει ότι το κόμμα Fidesz δεν αντιπροσωπεύει «τις χριστιανοδημοκρατικές αξίες με οποιονδήποτε τρόπο και ως εκ τούτου ο Ορμπάν δεν έχει θέση στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα».

Το Fidesz βρίσκεται αντιμέτωπο με τον κίνδυνο αποπομπής από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα μετά την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξει την επίμαχη πρόταση.

Μάλιστα έκανε και ο Μητσοτάκης δηλώσεις κατά του Β. Όρμπαν. Εκεί ο πρόεδρος της ΝΔ, τόνισε ότι θα αναλάβει την πρωτοβουλία να στείλει επιστολή στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για να ανασταλεί η συμμετοχή του Ούγγρου πρωθυπουργού, Βίκτορ Όρμπαν από το Ευρωπαίκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ)!

Το καταστατικό του ΕΛΚ προβλέπει πως η αποπομπή μπορεί να συζητηθεί μόνον εφόσον υπάρχει σχετικό αίτημα από τουλάχιστον επτά κόμματα που προέρχονται από πέντε διαφορετικές χώρες.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΟΡΟΣ

Ο οδοστρωτήρας της Νέας Τάξης Πραγμάτων Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Victor Orbán επιτέθηκε με νέα ευφάνταστο τρόπο, με μια διαφημιστική πινακίδα, στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jean Claude Jucker και τον Τζορτζ Σόρος πριν λίγες ημέρες.

Ο Orbán έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία με πινακίδες που υποστηρίζει ότι ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Juncker και ο Τζορτζ Σόρος είναι «Ενάντια στην Ασφάλεια της Ουγγαρίας».

Ανοίγοντας ένα νέο μέτωπο κατά των Βρυξελλών λίγους μήνες πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές, η αφίσα δείχνει τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παράλληλα με τον γκουρού της ΝΤΠ George Soros, έναν γνωστό στόχο στην Ουγγαρία.

«Έχετε το δικαίωμα να γνωρίζετε τι σχεδιάζουν να κάνουν οι Βρυξέλλες», λέει η αφίσα. Στην επίσημη σελίδα του Facebook, η ουγγρική κυβέρνηση αναφέρει ότι η αφίσα είναι μέρος μιας ενημερωτικής εκστρατείας για να ενημερώσει το κοινό σχετικά με τα σχέδια των Βρυξελλών, τα οποία ισχυρίζεται ότι «έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια της Ουγγαρίας».

Αν και η κυβέρνηση έχει ήδη οργανώσει μια εκστρατεία «Σταματήστε τις Βρυξέλλες», η απόφαση να χρησιμοποιήσετε μια εικόνα του Junker είναι η κλιμάκωση του πολέμου δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης Orbán με τους ανώτερους ηγέτες της ΕΕ.

Εκθέτει επίσης τη ρήξη στο κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο συμπεριλαμβάνει και τους δύο, Juncker και Orbán, ως μέλη.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Ορμπάν έχει μιλήσει για τις ελπίδες του ότι το επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα κυριαρχείται από κόμματα κατά της μετανάστευσης.

Ο Juncker χαιρέτισε μια φορά τον Orbán με τον αστείο χαιρετισμό «γεια, δικτάτορα» και χτύπησε παιχνιδιάρικα το πρόσωπό του. Σήμερα, ο Juncker απαντάει ότι ο Orban θα έπρεπε να εγκαταλείψει την κεντροδεξιά της Ευρώπης.

«Ενάντια στα ψέματα δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε να κάνετε», ανέφερε ο κ. Juncker από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, προσθέτοντας ότι είχε ζητήσει την απέλαση του Fidesz από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Η αποστολή του Orbán είναι να αποδυναμώσει την ΕΕ από μέσα. Η Ιταλία του Σαλβίνι έχει ακολουθήσει την ίδια αποστολή, για διάφορους λόγους,

Το μέτωπο που έχει δημιουργηθεί με Marine Le Pen στη Γαλλία, Victor Orbán στην Ουγγαρία και Matteo Salvini στην Ιταλία έχει μετατραπεί σε φόβο και τρόμο στους μανδαρίνους της ΕΕ.

.pentapostagma

Back to top button