breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΕλλάδα

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Θα μας σκανάρουν στα σουπερμάρκετ!

 

 Θα πουλάνε τα προσωπικά μας δεδομένα, χωρίς καν την άδειά μας Ποια επόμενη μέρα έχει προγραμματίσει για τον έλληνα καταναλωτή ο… Μεγάλος Αδελφός καλύτερα να μην το ξέρετε, γιατί ξεπερνάει σε οργάνωση το φακέλωμα στα πέτρινα χρόνια όποιου ήταν στο βουνό, με εκείνα τα κατάπτυστα «πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων».

 

Η νέα… εφαρμογή είναι κυριολεκτικά όχι μόνο εξευτελιστική αλλά σε αντιμετωπίζει σαν αντικείμενο και από εκεί και πέρα σε… αξιοποιεί για να εκμεταλλευτεί τις προτιμήσεις που έχεις. Συγκεκριμένα, από τον Νοέμβριο, ο καταναλωτής που θα μπαίνει σε μια λιανεμπορική αλυσίδα στην Ελλάδα θα… σκανάρεται!

Και αυτόματα η αλυσίδα θα έχει στη διάθεσή της όλα τα στοιχεία για το φύλο, την ηλικιακή ομάδα, τον σωματότυπό του, και μάλιστα χωρίς την άδεια του καταναλωτή, ο οποίος, επιπλέον, για τη διαδικασία αυτή δεν ενημερώνεται και ούτε την παίρνει χαμπάρι.

 

Και τούτο γιατί δεν θα περνάει από κάποια ειδική αψίδα ασφαλείας, όπως αυτές που υπάρχουν στα αεροδρόμια. Θα σε… σκανάρουν με ειδικούς αισθητήρες, που θα έχουν τοποθετηθεί μέσα στο κατάστημα, αλλά και πάνω σε ορισμένα προϊόντα, και θα ενεργοποιούνται μέσω WiFi.

Έτσι θα έχει το σουπερμάρκετ, αλλά και όποιο άλλο πολυκατάστημα, του κάθε πολίτη που μπαίνει τα προσωπικά δεδομένα και θα τα εκμεταλλεύεται. Και από κάποια στιγμή και έπειτα θα γίνεται εμπόριο των προσωπικών δεδομένων του καταναλωτή.

Ένα… σύγχρονο φακέλωμα, χειρότερο από εκείνο το εμφυλιοπολεμικό.

Έτσι, εταιρείες και καταστήματα θα ξέρουν πώς και τι αγοράζει ο πελάτης. Και όλη αυτή η παρανομία θα γίνεται -έτσι ήδη λένε- στη βάση της εφαρμογής της τεχνητής νοημοσύνης σε όλους τους κλάδους επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Προϊόν προς πώληση ο καταναλωτής. Αυτή είναι η εξέλιξη; Το φακέλωμα τώρα του καταναλωτή. Ώρα να ξεσηκωθεί ο κόσμος. Μας γυρνάνε χρόνια πίσω…

Ένα νέου τύπου Άουσβιτς, αυτή τη φορά… εκσυγχρονισμένο…

Πηγή: https://www.paron.gr/2019/07/29/apisteyto-tha-mas-skanaroyn-sta-soypermarket/

Back to top button