breaking newsΕλλάδα

Περισσότερα από τέσσερα στα δέκα παιδιά που γεννήθηκαν στη Σάμο από τις αρχές του 2019 είναι Μουσουλμανάκια.

Περισσότερα από τέσσερα στα δέκα παιδιά που γεννήθηκαν στη Σάμο από τις αρχές του 2019 μέχρι το τέλος του τρέχοντος Οκτωβρίου, είναι Μουσουλμανάκια. Όπως  αναφέρει η samiaki.tv από την αρχή του έτους μέχρι και τις 31/10 γεννήθηκαν στο νησί 226 παιδιά από τα οποία μόνο τα 120 ήταν Ελλήνων και τα 96 αλλοδαπών, προφανώς όλα τους από Μουσουλμάνες μητέρες.

«Προς γνώση της Σαμιακής Κοινωνίας πληροφορούμε ότι το χρονικό διάστημα από 01-01-2019 έως και 31/10/2019 η μοναδική υπηρετούσα, με μετακίνηση, Παιδίατρος στο Νοσοκομείο μας, εξέτασε στα εξωτερικά ιατρεία της Παιδιατρικής Κλινικής 4.592 παιδιά και νοσήλευσε 293 παιδιά.Επιπλέον, εξέτασε 226 νεογνά, που γεννήθηκαν στη Μαιευτική –Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου μας, εκ των οποίων 130 ημεδαπά και 96 αλλοδαπά (προσφύγων-μεταναστριών).», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Γεγονός είναι ότι, πολλές αλλοδαπές μητέρες, κατάλληλα δασκαλεμένες από τους διακινητές,επιδιώκουν να συνδυάσουν την είσοδό τους στη χώρα με τη γέννηση παιδιών προκειμένου αυτά να μείνουν μόνιμα και να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια. Η πρακτική αυτή αναμένεται να ενισχυθεί ύστερα και απο την ψήφιση του νέου  μεταναστευτικού νόμου της κυβέρνησης Μητσοτάκη που δίνει προτεραιότητα στα παιδιά και στη συνένωση οικογενειών, 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι αφίξεις μουσουλμάνων μεταναστών στα νησιά και στον Έβρο λέγεται ότι μπορεί να ξεπερνούν πλέον και τα 700 άτομα την ημέρα, αφού πολλοί από τους εισερχόμενους δεν καταγράφονται, ή οι αρμόδιες υπηρεσίες παρέχουν σκόπιμα ή μη ελλειπή στοιχεία.

Back to top button