breaking newsΕλλάδα

Ένταση στον Έβρο από τους Τούρκους: Κατηγορούν τις ΕΔ για επαναπροώθηση προσφύγων – Ο Α/ΓΕΣ σε έλεγχο ετοιμότητας δυο ταξιαρχιών

 

 Τι επιχειρούν να κάνουν πάλι στον Έβρο οι Τούρκοι κατηγορώντας τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δήθεν για «επαναπροώθηση» προσφύγων, ενώ πριν μερικές ημέρες είχαμε την ανάρτηση τουρκικής σημαίας σε νησίδα του ποταμού Έβρου;

 

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Ηλία Προύφα και το kranosgr,  γεωπροωθητές του ελληνικού μηχανικού σώματος βρίσκονται  στη νησίδα Λούλου, στο χωριό Πραγγί Διδυμοτείχου, όπου προχωρούν σε εργασίες “καθαρισμού” του συγκεκριμένου χώρου.

 

Σκοπός της “εργασίας” των ανδρών του μηχανικού μας φέρεται να είναι η δημιουργία κατάλληλων συνθηκών προκειμένου να μην υπάρχει καθόλου βλάστηση, έτσι ώστε να υπάρχει καθαρή ορατότητα στο συγκριμένο σημείο.

Την ίδια στιγμή στην περιοχή βρίσκεται και ο Α/ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ο οποίος υλοποιεί έλεγχο ετοιμότητας της 16ης Μεραρχίας και της φρουράς Σαμοθράκης.

Όλα αυτά ενώ ο τουρκικός τύπος μας κατηγορεί ότι  δήθεν “σπρώχνουμε” προς την Τουρκία μετανάστες χρησιμοποιώντας αμφιβόλου ποιότητας φωτογραφίες σε μια προσπάθεια  να δημιουργήσει ένταση στην περιοχή.

“Σκανδαλώδη κίνηση από την Ελλάδα! Έλληνες στρατιώτες “επαναπροωθούν” πρόσφυγες προς την πλευρά της Τουρκίας. Οι Έλληνες  διώχνουν δυναμικά πρόσφυγες ξανά πίσω σε τουρκικό έδαφος”, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Karar.

Η ίδια ελεγχόμενη από το στυγνό τουρκικό καθεστώς εφημερίδα, αναφέρει ακόμα “και απίθανα περιστατικά βίας,  δήθεν από ελληνικής πλευράς, αναφέροντας μάλιστα και περιστατικό με 30 παράνομους μετανάστες, οι οποίοι είχαν διωχθεί βιαίως από την “ άλλη” πλευρά στην τουρκική απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη κοντά στα Ύψαλα”.

Οι «ίδιοι» μετανάστες παρουσιάζονται στα τουρκικά ΜΜΕ στην συνέχεια, κατηγορώντας της χώρας μας για άσχημες πρακτικές.

Παρουσιάζουν μάλιστα και «μετανάστη» πακιστανικής καταγωγής με το όνομα Σουλεϊμάν Μπιγιέν, ο οποίος πάντα κατά τους Τούρκους, ισχυρίζεται  ότι είχε δεχθεί από Έλληνες στρατιώτες δυναμική συμπεριφορά μετά την δήθεν είσοδο του για λίγο στο ελληνικό έδαφος. Ο ίδιος υποστήριξε ότι στρατιώτες και αστυνομικοί στην Ελλάδα του συμπεριφέρθηκαν άσχημα.

Υπενθυμίζουμε ότι το νέο τουρκικό παραμύθι, κατηγορεί βέβαια αδίκως τους Έλληνες στρατιώτες και αστυνομικούς ειδικά στην περιοχή του Έβρου, διότι οι άνθρωποι αυτοί διεξάγουν ένα τιτάνιο έργο περίθαλψης και ελέγχου της ροής των μεταναστών, κάτω από τρομερά αντίξοες συνθήκες, καθώς οι  κατηγορίες  που τους προσάπτει ο τουρκικός τύπος,  αποτελούν απλώς ένα ακόμη “πυροτέχνημα” made in Turkey.

Πρόκειται σαφώς όμως και για υβριδικού τύπου τουρκική επιχείρηση στον Έβρο, η οποία έχει σκοπό να στοχοποηθεί η χώρα μας στην διεθνή κοινότητα, μετά την παράνομη συμφωνία με την κυβέρνηση της Τρίπολης της Λιβύης, η οποία έχει απομονώσει την Τουρκία διεθνώς.

Όμως οι Τούρκοι πιθανότατα να έχουν σχέδιο πρόκλησης έντασης ή περιστατικού στον Έβρο ποταμό, λόγω παλαιότερων προκλήσεων σε σχέση με την κυριαρχία επί νησίδων στον ποταμό.

Τότε στις 24 Οκτωβρίου 2019τονίζαμε την παρουσία Τούρκων ανωτάτων αξιωματικών βαθμού Ταξιάρχου μαζί με το επιτελείο τους στον ποταμό Έβρο, ως έλεγχο ρουτίνας, δήθεν για την καταστροφή 60 φουσκωτών ( που κατασκευάστηκαν στην Τουρκία) που είχαν χρησιμοποιήσει νωρίτερα “μετανάστες”, τους οποίους είχαν οδηγήσει στην ελληνική πλευρά Τούρκοι δουλέμποροι.

Αναφέρθηκε δε το όνομα τους ενός εκ των δύο Τούρκων αξιωματικών, και επρόκειτο για τον Ταξίαρχο Tevfik Algkan και το επιτελείο του, ο οποίος “ήρθε να επισκεφθεί την περιοχή, λαμβάνοντας δήθεν πληροφορίες για την “καταστροφή των φουσκωτών που χρησιμοποίησαν νωρίτερα οι μετανάστες» που εισέβαλαν στο ελληνικό έδαφος, ενώ ο πραγματικός σκοπός του ήταν ο έλεγχος των περασμάτων του Έβρου .

Για όσους γνωρίζουν την περιοχή αυτή, όλα αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις, διότι σαφώς ο τουρκικός στρατός ελέγχει ασφυκτικά τα σύνορα του,  μιας και είναι στρατιωτική περιοχή, όπως απέδειξε και το περιστατικό με την σύλληψη των δύο Ελλήνων στελεχών, και τίποτα δεν κινείται χωρίς την έγκριση της δυνάμεων της τουρκικής στρατοχωροφυλακής.

 

pentapostagma

Back to top button