breaking newsΔιεθνή

Με το φόβο ζει ο Ερντογάν: Eτοιμάζεται να στείλει στρατό στους δρόμους των πόλεων;- Αβεβαιότητα στην Άγκυρα μετά την εκτέλεση Σουλεϊμάνι

Πανικός και οργή επικρατεί στην Τουρκία μετά την χθεσινή επίθεση των Αμερικανών στον Ιρανό υποστράτηγο Σουλεϊμάνι, στενό φίλο του τουρκικού καθεστώτος σε κάθε περίπτωση.

Ο γνωστός γκιουλενιστής Τούρκος δημοσιογράφος Α.Μποζκούρτ αναφέρει ότι η τουρκική κυβέρνηση από χθες το βράδυ μετά την εκτέλεση του Ιρανού στρατηγού από τις ΗΠΑ, δεν κοιμάται καλά, αφού πιθανόν φοβάται ανάλογη αντιμετώπιση με το Ιράν, λόγω των γνωστών νεο-οθωμανικών σχεδίων της Άγκυρας στην περιοχή μας.

Ενώ συμβαίνουν αυτά, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν έριξε νέα «βόμβα» λέγοντας ότι “η τουρκική αστυνομία δεν είναι πλέον αρκετή για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των τουρκικών πόλεων”.

 

«Έχουμε έρθει σε ένα σημείο όπου μπορούμε πλέον να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των πόλεων μας με οχυρώσεις για να διατηρήσουμε την τάξη μέσα από τις αστυνομικές δυνάμεις. Ενόψει αυτής της νέας κατάστασης, πρέπει να αναπτύξουμε νέες μεθόδους», δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας σε συνέδριο με τίτλο» Συμπόσιο Πόλης και Ασφάλειας «στο Προεδρικό Συγκρότημα της Άγκυραςχωρίς όμως να κατονομάζει αυτές τις νέες μεθόδους.

Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν είναι πλέον αρκετές για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των πόλεων και οι αρχές θα βρουν μια «λύση» για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης”, δήλωσε ο ίδιος προκαλώντας πολλά ερωτηματικά.

Ο πρόεδρος δήλωσε ότι η Τουρκία θα βρει τις δικές της «λύσεις» σχετικά με το θέμα της ασφάλειας στις πόλεις για να μην χρησιμοποιήσει τις μεθόδους άλλων χωρών.

«Κάθε χώρα και κοινωνία πρέπει να αναπτύξει λύσεις κατάλληλες για τις ανάγκες της. Διαφορετικά, θα καταλήγαμε να χρησιμοποιούμε μεθόδους άλλων χωρών, και αυτό θα έφερνε το πρόβλημα της προσαρμογής. Θα εξετάσουμε όλα τα παραδείγματα [σε άλλες χώρες], αλλά θα πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας. Τα στοιχεία που απειλούν τις πόλεις έχουν αλλάξει στον σημερινό κόσμο», είπε.

«Με την πρόοδο της τεχνολογίας, τα δίκτυα υποδομής των πόλεων και των υπερκαταστημάτων έχουν γίνει αρκετά περίπλοκα. Όσο μεγαλύτερη είναι η πόλη, τόσο περισσότερα προβλήματα έχει από την άποψη της ασφάλειας», συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν έθιξε επίσης το ζήτημα των κατασκευών στη χώρα, ζητώντας από τους δημάρχους να πιέσουν για οριζόντια αστικοποίηση έναντι πολυώροφων κτιρίων.

«Δεν πρέπει να γίνουν παραχωρήσεις σχετικά με αυτό το θέμα [οριζόντια κατασκευή]. Πρέπει να προδώσουμε τις πόλεις μας μια κάθετη αρχιτεκτονική, ενώ με την οριζόντια αρχιτεκτονική, θα πρέπει να οικοδομήσουμε τον δικό μας πολιτισμό και να έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε στον κόσμο το δικό μας σχέδιο«κατέληξε ο ίδιος.

Ποιόν όμως και τι ακριβώς φοβάται ο δικτάτορας Ερντογάν, αναφερόμενος στην ασφάλεια των τουρκικών πόλεων, σε μια περίοδο που το γειτονικό Ιράν βιώνει ακόμα μαζική εξέγερση πολιτών και ταραχές εκτός όλων των άλλων.

Σύμφωνα με άρθρο μας, υπάρχει διαπιστωμένα σχέδιο μέγα κύματος αντάρτικου πόλεων με «ποικιλία» επιθέσεων, το οποίο δεν έχει εκτελεστεί ακόμα ενώ υπάρχει και μεγάλη λαϊκή δυσαρέσκεια λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων.

Όπως δείχνουν τα πράγματα, ο Ερντογάν θα καταρρέυσει, σε μια χώρα που οι πολίτες της σε μεγάλο ποσοστό πεινάνε, δεν έχουν δουλειά και διώκονται συνεχώς για αστείους λόγους, ενώ 3,5 εκατ. από αυτούς δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου.

Μέσα σε όλο αυτόν τον ορυμαγδό των προβλημάτων, ο Τούρκος ηγέτης “δείχνει” στις παρακρατικές ομάδες του ως “υπαιτίους” για όλα αυτά, τους Κούρδους και τους Αλεβίτες, ενώ απειλεί εδώ και αρκετές ημέρες την Ελλάδα, την Κύπρο, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και γενικώς βάλει κατά πάντων.

 

pentapostagma
Back to top button