breaking newsΕλλάδα

Economist: Έρχεται συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στο Βερολίνο το φθινόπωρο για διαπραγματεύσεις

 

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει ο Economist σε άρθρο του με τίτλο «Θολώνοντας τα νερά – Η Τουρκία και η Ελλάδα αποφεύγουν τη σύγκρουση, προς το παρόν», υπάρχει συμφωνία για συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στο Βερολίνο, το φθινώπορο.

 

Η συνάντηση αυτή, στην οποία θα ξεκινήσουν επίσημα οι διαπραγματεύσεις για το μοίρασμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, συμφωνήθηκε στο τηλεφώνημα Μέρκελ-Ερντογάν και έγινε με αντάλλαγμα την απόσυρση του Oruc Reis και την «ηρεμία» στην ελληνική υφαλοκρηπίδα για το υπόλοιπο καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα αναφέρει ο Economist

«Μια συμφωνία φαίνεται δυνατή. Μετά από τηλεφωνική κλήση μεταξύ της Άνγκελα Μέρκελ, της Γερμανίδας Καγκελάριου και του Ερντογάν, η Τουρκία ανακοίνωσε στις 28 Ιουλίου ότι θα αναστείλει τα σχέδια γεώτρησης του Καστελόριζο και θα δώσει την ευκαιρία στις συνομιλίες. το Oruc Reis παρέμεινε δεμένο στο λιμάνι.

Σε αντάλλαγμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, προσφέρθηκε να συναντηθεί με τους Τούρκους στο Βερολίνο, εάν επικρατήσει ηρεμία στο Αιγαίο για το υπόλοιπο καλοκαίρι».

Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει διαψεύσει το βρετανικό έντυπο και είναι πλέον φανερό πως συνεχίζει τις μυστικές συνεννοήσεις με την Τουρκία, «πίσω από την πλάτη» των Ελλήνων πολιτών.

 

Pronews
Back to top button