Διεθνή

Ρωσία. Απόπειρα δολοφονίας Igor Kalyapin, μέλος Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ρωσικής Προεδρίας τ. Πρόεδρου Επικεφαλή Επιτροπής Βασανιστηρίων. Αταυτοποίητος επιχείρησε να τον στραγγαλίσει και τον έκοψε στο πρόσωπο με γυαλί!

το θύμα

Νέα τρομοκρατική απόπειρα στη Ρωσία. Ο Igor Kalyapin, μέλος του Προεδρικού Συμβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, δέχθηκε επίθεση, προσπάθησαν να του κόψουν το πρόσωπο και να τον στραγγαλίσουν, ανέφερε το Συμβούλιο.

Η απόπειρα δολοφονίας έγινε χθες το βράδυ στην περιοχή του Νίζνι Νόβγκοροντ, σε καυγά με άγνωστο άνδρα, ο Καλιάπιν μπόρεσε να καλέσει την αστυνομία και ο ύποπτος συνελήφθη. Ο ίδιος ο ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων νοσηλεύεται τώρα στο νοσοκομείο κι για ύποπτη διάσειση.

Πρώην επικεφαλής της Επιτροπής κατά των Βασανιστηρίων, μέλος του Προεδρικού Συμβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Igor Kalyapin μετά από επίθεση αγνώστου.

Σύμφωνα με το TASS άγνωστος επιτέθηκε στον Igor Kalyapin, μέλος του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ρωσικής Προεδρίας, και προσπάθησε να τον στραγγαλίσει.
Ο πρώην επικεφαλής της “Επιτροπής κατά των Βασανιστηρίων” Igor Kalyapin δέχτηκε επίθεση στο ίδιο του το σπίτι, τώρα βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Το απόγευμα της Τετάρτης, ένας άγνωστος που παρουσιάστηκε ως αστυνομικός επιτέθηκε στον Igor Kalyapin, μέλος του HRC, στο σπίτι του στην περιοχή Nizhny Novgorod. Η ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα Eva Merkacheva είπε στη Gazeta Ru ότι ο ίδιος ο Kalyapin κάλεσε τον άνδρα που του επιτέθηκε στο σπίτι του, επειδή ήθελε να «μιλήσει». Σύμφωνα με αυτήν, ο Kalyapin στην αρχή πίστεψε ότι ο δράστης ήταν αξιωματικός αστυνομίας.

“Πρόσφατα, βρισκόταν κυρίως στο μικρό του σπίτι στην περιοχή Νίζνι Νόβγκοροντ. Έχει έναν γείτονα εκεί που είναι αξιωματικός ατυνομίας. Αυτός τον επισκεπτόταν και αυτός ο άνθρωπος ήταν μαζί. Και ο Καλιάπιν, πίστευε ότι ήταν αστυνομικός κι αυτός, γιατί όταν συναντούν έναν αστυνομικό, είναι λογικό να υπάρχει άλλος αστυνομικός μαζί. Αλλά ο άνδρας στην αρχή συμπεριφέρθηκε περίεργα και είπε ότι ήθελε να μιλήσει με τον Kalyapin. Επειδή ο Kalyapin μένει δίπλα, λέει: “Πάμε σπίτι μου.” Ήρθαν μαζί στο σπίτι του, του επιτέθηκε κι άρχισε να τον στραγγαλίζει. Έπειτα έσπασε την πόρτα, υπήρχε τζάμι στην πόρτα, έβγαλε ένα κομμάτι γυαλί και άρχισε να τον κόβει», είπε.

Η Merkacheva σημείωσε ότι ο Kalyapin «είχε πολύ άσχημα κομμένο πρόσωπο». Κατά τη γνώμη της, ένα μέλος του HRC θα μπορούσε να είχε δεχθεί επίθεση από ένα άτομο που δεν ήταν ικανοποιημένο με τις δραστηριότητές του για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Μου φαίνεται ότι πρόκειται για κάποιο είδος περιθωριακού τύπου, πιθανότατα, στον οποίο, κατ’ αρχήν, δεν θα μπορούσαν να αρέσουν οι δραστηριότητες του Kalyapin», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως από το Moskovsky Komsomolets, κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ο Kalyapin κατάφερε να διαφύγει, να κρυφτεί σε ασφαλές μέρος και να καλέσει την αστυνομία. Η αστυνομία συνέλαβε τον δράστη. Αργότερα, ανέφεραν ότι τα κίνητρα της πράξης του ήταν άγνωστα. Ο ίδιος ο Kalyapin νοσηλεύτηκε, τίποτα δεν απειλεί τη ζωή του, αλλά θα έχει μακρά θεραπεία.

dimpenews.com

Back to top button