breaking newsΔιεθνή

Στην περιοχή Zaporozhye, ανακοίνωσαν ότι έχουν στοιχεία για τον βομβαρδισμό του πυρηνικού σταθμού από την Ουκρανία

Zaporozhye NPP - RIA Novosti, 1920, 23.08.2022
NPP Zaporozhye. Φωτογραφία αρχείου
RIA Novosti
 Οι αρχές της περιοχής Zaporozhye έχουν συγκεντρώσει όλα τα υλικά που αποδεικνύουν τον βομβαρδισμό του ZNPP από τα ουκρανικά στρατεύματα και είναι έτοιμες να τα στείλουν αμέσως στον ΟΗΕ, δήλωσε στο RIA Novosti ο Βλαντιμίρ Ρόγκοφ, μέλος του κύριου συμβουλίου της περιφερειακής διοίκησης.

«Όλος ο κόσμος πρέπει να μάθει για τη συμμετοχή του καθεστώτος του Κιέβου στον βομβαρδισμό του πυρηνικού σταθμού», είπε η πηγή. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αρχές είναι έτοιμες, μεταξύ άλλων, να παράσχουν τεκμηριωμένες πληροφορίες σχετικά με τους τύπους όπλων που χρησιμοποιούνται από τον ουκρανικό στρατό και τα συμπεράσματα μιας βαλλιστικής εξέτασης. «Μπορούμε επίσης να δείξουμε θραύσματα και τμήματα βλημάτων και πυραύλων που εκτοξεύτηκαν στο έδαφος του πυρηνικού σταθμού», κατέληξε ο Ρογκόφ.

Ο Ντμίτρι Πολυάνσκι, Πρώτος Αναπληρωτής Εκπρόσωπος στον ΟΗΕ , δήλωσε χθες ότι η Ρωσία ζήτησε μια επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάσταση γύρω από την πυρηνική εγκατάσταση λόγω των συνεχιζόμενων ουκρανικών προκλήσεων.
Κατά τη διάρκεια μιας ειδικής επιχείρησης για την αποναζοποίηση και την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, ο ρωσικός στρατός κατέλαβε την περιοχή Χερσώνα και το Αζοφικό τμήμα του Ζαπορόζιε. 
Οι πολιτικοστρατιωτικές διοικήσεις εργάζονται εκεί, η μετάδοση ρωσικών τηλεοπτικών καναλιών και ραδιοφωνικών σταθμών έχει ξεκινήσει, το ρούβλι έχει τεθεί σε κυκλοφορία και οι εμπορικοί δεσμοί με την Κριμαία αποκαθίστανται. Οι απελευθερωμένες περιοχές ανακοίνωσαν σχέδια να γίνουν μέρος της Ρωσίας .
Back to top button