Διεθνή

ΝΕΑ ΦΡΙΚΗ: Στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν σκότωσαν Αρμένια στρατιωτικό νοσοκόμα την έγδυσαν και ανάρτησαν βίντεο με το γυμνό βασανισμένο της σώμα στο διαδίκτυο! ΠΟΛΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΘΥΜΑΤΑ ΑΚΡΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΑΖΕΡΩΝ

η στρατιωτικός νοσοκόμα

”Άλλο ένα φρικτό έγκλημα πολέμου [μίσους] διαπράχθηκε από το στρατό του Αζερμπαϊτζάν: στις 13 Σεπτεμβρίου 2022 σκότωσαν βάναυσα μια Αρμένια στρατιωτικό-ιατρό νοσοκόμα, έγδυσαν και βιντεοσκόπησαν το βασανισμένο γυμνό σώμα της. Στη συνέχεια δημοσίευσαν το βίντεο που στοχεύει κοινό Αρμενίας με εμπιστοσύνη στην ατιμωρησία. Η αυθεντικότητα-μαρτυρία του βίντεο επαληθεύθηκε.”.

Αυτή η καταγγελία από τον Arman Tatoyan τ. Συνήγορο Πολίτη Αρμενίας και νυν υπερασπιστή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επέρχεται μια μέρα μετά την αποκάλυψη για την απόλυτη ”ΦΡΙΚΗ. ΤΗΝ ΤΕΜΑΧΙΣΑΝ Αζέροι στρατιώτες βεβηλώνουν σωρό Αρμένιας στρατιωτικού. Την έγδυσαν τη βίασαν την ημι-αποκεφάλισαν, την μαχαίρωσαν της βγάλαν τα μάτια και βάλαν στις θέσεις τους πέτρες τις κόψαν τα δάχτυλα και τις τα έχωσαν στο στόμα!!

Φαίνεται ότι οι Αζέροι επανέλαβαν περισσότερες από μια φορές το ειδεχθές έγκλημα τους κατά γυναικών που υπηρετούσαν με τον έναν ή άλλον τρόπο στον στρατό Αρμενίας.

Η γυναίκα που φωτογραφίζει ο Αρμένιος ακτιβιστής λογικά είναι η συμβασιούχος στρατιωτικός, νοσοκόμα Irina Gasparyan που σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα της επίθεσης του Αζερμπαϊτζάν.
Η Ιρίνα ήταν από το Βαρδενί, μητέρα δύο παιδιών…
Η Ιρίνα ήταν 47 ετών,
εντάχθηκε στην υπηρεσία πριν από 5 χρόνια, εργάστηκε σε μία από τις στρατιωτικές μονάδες του Gegharkunik. Συμμετείχε και στον πόλεμο των 44 ημερών. Να θυμίσουμε ότι αυτή τη στιγμή είναι γνωστός ο θάνατος 3 ακόμη γυναικών στρατιωτικών: της Susanna Margaryan, της Anush Abetyan και της Alisa Melkonyan.

Ο πρώην Συνήγορος του Πολίτη της Αρμενίας, Arman Tatoyan, επιβεβαιώνει ότι έχουν γίνει τώρα τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις φρικτών εγκλημάτων πολέμου εναντίον πολλών Αρμενίων, συμπεριλαμβανομένων δύο στρατιωτικών-γυναικών και μιας νοσοκόμας από τις 13 Σεπτεμβρίου.

Η ταυτότητά τους δεν έχει επιβεβαιωθεί από κυβερνητικούς αξιωματούχους της Αρμενίας.

dimpenews.com

Back to top button