breaking newsΔιεθνή

ΩΠΑΑΑΑΑΑ…Οι HΠΑ απoθnκεύoυv φάρμακo κατά της ασθέvειας πoυ πρoκαλεi η ραδιεvέργεια ! ! !

Το γεγονός ότι οι ΗΠΑ αποθηκεύουν φάρμακα για την ασθένεια που προκαλείται από την ραδιενεργή ακτινοβολία, αυτό από μόνο του μπορεί να είναι ένα ανησυχητικό σημάδι των καιρών…

 

Την Τετάρτη, το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ (HHS) ανακοίνωσε ότι θα δαπανήσει 290 εκατομμύρια δολάρια για να εξασφαλίσει μια άγνωστη ποσότητα του φαρμάκου Nplate για τις διαταραχές του αίματος της εταιρίας Amgen, το οποίο έχει εγκριθεί για τη θεραπεία τραυματισμών των κυττάρων του αίματος που προκαλούνται από σύνδρομο οξείας ακτινοβολίας (Acute radiation syndrome). τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες.

Σε μια ανακοίνωση, το HHS δήλωσε ότι το ARS, γνωστό και ως ασθένεια ακτινοβολίας, συμβαίνει όταν το σώμα ενός ατόμου εκτίθεται σε υψηλή δόση διεισδυτικής ακτινοβολίας που είναι ικανή «να χτυπήσει τα εσωτερικά όργανα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα». Ο χαμηλός αριθμός αιμοπεταλίων, που μπορεί να προκαλέσει μη ελεγχόμενα και δυνητικά «απειλητικά για τη ζωή» προβλήματα πήξης του αίματος, είναι συμπτώματα που μπορεί να προκύψουν από τραυματισμούς ARS.

Εκτός από τη θρομβοπενία του ανοσοποιητικού συστήματος, που οδηγεί σε χαμηλούς αριθμούς αιμοπεταλίων, το φάρμακο της Amgen έχει άδεια χρήσης σε παιδιά και ενήλικες.

Το HHS δεν διευκρίνισε το σκεπτικό πίσω από το απόθεμα του Nplate, παρά το γεγονός ότι η ενέργεια συμπίπτει με την αύξηση της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο πρόεδρος της Ρωσίας, έχει απειλήσει με πυρηνικά αντίποινα και έχει παρουσιάσει τη διαμάχη ως έναν αποκαλυπτικό πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Δύσης.

Αν και υπάρχει διαφωνία μεταξύ των ειδικών για το αν ο Πούτιν λέει ψέματα, το Reuters ανέφερε ότι ο Λευκός Οίκος λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις προειδοποιήσεις. Ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών κοντά στην ουκρανική εγκατάσταση πυρηνικής ενέργειας στη Ζαπορίζια, για την οποία η Ρωσία και η Ουκρανία ανταλλάσσουν κατηγορίες, γειτονικά έθνη με την Ουκρανία συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας, προφανώς δίνουν δισκία ιωδίου.

Η Αρχή Βιοϊατρικής Προηγμένης Έρευνας και Ανάπτυξης των ΗΠΑ (BARDA), πιο πρόσφατα αναγνωρισμένη για τις ουσιαστικές συμφωνίες της με φορείς εμβολίων στο αποκορύφωμα της πανδημίας COVID-19 , και η βιοτεχνολογία Amgen της Δυτικής Ακτής ανέπτυξαν από κοινού το Nplate. Το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων συνέβαλε επίσης στην ανάπτυξη του φαρμάκου για τις διαταραχές του αίματος.

Η BARDA χρησιμοποιεί την εξουσία της βάσει του καταστατικού του Project Bioshield του 2004 για την τρέχουσα συμφωνία, επιπλέον της παροχής 290 εκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά του Project Bioshield για την αγορά της άγνωστης προμήθειας Nplate.

 

πηγη

Back to top button