breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΔιεθνή

Klaus Schwab – Η Κίνα είναι πρότυπο για πολλές χώρες

Ο Κλάους Σβαμπ επαινεί τη δικτατορία της Κίνας ως «πρότυπο διακυβέρνησης»

Τι ανέφερε για το τελευταίο του βιβλίο με τίτλο «Το Μεγάλο Αφήγημα»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη σε ένα κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο ιδρυτής της παγκοσμιοποιητικής οργάνωσης που φιλοξενεί τα συνέδρια του Νταβός και «εκπαιδεύει» πολλούς από τους αρχηγούς κρατών του κόσμου, υποστήριξε τον Κινέζο δικτάτορα Σι Τζινπίνγκ και την κυβέρνησή του Κομμουνιστικού Κόμματος λέγοντας πως αποτελούν ένα «πρότυπο διακυβέρνησης», εκφράζοντας παράλληλα τον «σεβασμό» του για τα «τεράστια» επιτεύγματα του κινεζικού έθνους τα τελευταία 40 χρόνια.

Ο Κλάους Σβαμπ, ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, μιλούσε στην Τιαν Γουέι, οικοδεσπότρια του προγράμματος «World Insight» του Παγκόσμιου Τηλεοπτικού Δικτύου Κίνας με έδρα το Πεκίνο, σχετικά με τις πρόσφατες συναντήσεις των G20 και B20 στο Μπαλί της Ινδονησίας.

Ερωτηθείς για το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής – η οποία περιλάμβανε και συμφωνίες για τις προτεραιότητες της πολιτικής, όπως «την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής» – ο Σβαμπ είπε ότι οι ηγέτες πρέπει να προχωρήσουν ταχύτύτατα παραπέρα.

«Πρέπει να έχουμε στρατηγική διάθεση», είπε, «πρέπει να φτιάξουμε τον κόσμο του αύριο. Είναι ένας συστημικός μετασχηματισμός του κόσμου».

Οι ηγέτες, είπε, πρέπει να «προσδιορίσουν» πώς «θα πρέπει να μοιάζει» ο κόσμος μετά από «αυτή την περίοδο μετασχηματισμού».

Τον Ιανουάριο του 2021, ο Σι επιλέχθηκε για να ξεκινήσει την εικονική συνάντηση του WEF στο Νταβός. Ο Σβαμπ, στην εισαγωγή του γενικού γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος, επαίνεσε την Κίνα για τις «πολλές πρωτοβουλίες» που ανέλαβε «στο πνεύμα της δημιουργίας ενός κόσμου όπου όλοι οι παράγοντες αναλαμβάνουν έναν υπεύθυνο και ανταποκρινόμενο ρόλο».

«Κύριε πρόεδρε, πιστεύω ότι είναι η ώρα να επαναφέρουμε και να ενεργοποιήσουμε τις πολιτικές μας και να εργαστούμε από κοινού για έναν ειρηνικό και ευημερούν κόσμο», δήλωσε τότε ο Σβαμπ.

Την Τετάρτη, εν τω μεταξύ, οι κινεζικές δυνάμεις κατέστειλαν βίαια τους διαδηλωτές-υπαλλήλους στο εργοστάσιο της Foxconn στην πόλη Ζενγκζου, το μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone στον κόσμο, σύμφωνα με εικόνες και βίντεο που αναρτήθηκαν στις κινεζικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε τις δηλώσεις του Σβαμπ την Τετάρτη στην κινεζική κρατική τηλεόραση:

Όταν εκφράστηκαν ανησυχίες το 2020 σχετικά με ένα σχέδιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που ονομάζεται «Πρωτοβουλία Μεγάλης Επανεκκίνησης» για τη χρήση της πανδημίας με σκοπό την επιτάχυνση της παγκοσμιοποίησης, τα κατεστημένα Μέσα χλεύασαν τους επικριτές ως θεωρητικούς της συνωμοσιολογίας.

Αλλά η πρωτοβουλία αυτή περιγράφεται ξεκάθαρα στο βιβλίο του Σβαμπ με τίτλο «COVID-19: The Great Reset» και καταδεικνύεται από την εφαρμογή του σχεδίου αυτού από τον Πρόεδρο Μπάιντεν, μέσω του «Build Back Better», μιας πρωτοβουλίας που θεωρητικά έχει ως σκοπό να «χτίσει καλύτερα» τις ΗΠΑ.

 

Πέρα από αυτό όμως, έκανε και προώθηση του τελευταίου του βιβλίου με την ονομασία «Μεγάλο Αφήγημα» στο οποίο καταγράφει τις νέες απόψεις και τις ανησυχίες του.

Ο ίδιος ανέφερε στην ίδια συνέντευξη ότι πρέπει «να αναπτύξουμε έναν κόσμο ο οποίος θα πρέπει να είναι πιο ανθεκτικός, να είμαστε ανθεκτικοί σε κρίσεις όπως η κλιματική αλλαγή, επίσης ο κόσμος θα πρέπει να είναι πιο βιώσιμος, δεν πρέπει να καταστρέφουμε την φύση επ’ αόριστον και πρέπει να μειώσουμε τις θερμοκρασίες σε αυτό που έχουμε συμφωνήσει, κάτι που σημαίνει 1,5 βαθμό στο άμεσο μέλλον.

Αν δεν το κάνουμε αυτό, τα παιδιά και τα εγγόνια μας, θα βιώσουν πολύ χειρότερες ζωές από τις δικές μας. Παράλληλα, πρέπει να κάνουμε τον κόσμο πιο συμπεριληπτικό και όλο αυτό θα πρέπει να το κάνουμε μέσω της συνεργασίας. Αυτό είναι το Μεγάλο Αφήγημα.

Τώρα ανυπομονούμε, καθώς θα αναδιαμορφώνουμε τον πλανήτη, να έχουμε πάντα κατά νου αυτούς τους στόχους. Πιστεύω πως το κλειδί είναι να διατηρήσουμε την αισιοδοξία και να μη φοβόμαστε την αλλαγή», είπε ο Σβαμπ.

primenews

Back to top button