Ελλάδα

Δεν τον νοιαζει το Ζελενσκι ποσοι Ουκρανοι θα πεθανουν….

Το τομαρι του μονο τον ενδιαφερει και να παραμεινει στην καρεκλα του…

Ο ουκρανικός στρατός πραγματοποίησε διπλή αιφνιδιαστική επίθεση προς την κατεύθυνση της Κρεμίνα και την κατεύθυνση της Ζαπορίζια.

Και οι δύο επιθέσεις ανακόπηκαν από την σφοδρή απάντηση του ρωσικού Πυροβολικού.

Δεν είναι κατανοητό ποια από τις δύο ήταν η κύρια επίθεση και ποια χρησίμευσε ως αντιπερισπασμός.

Πιθανότατα το Κίεβο να έλπιζε κάποια από τις δύο να είχε αποτελέσματα ή απλώς ήθελε να δοκιμάσει την αμυντική διάταξη των Ρώσων γνωρίζοντας ότι καταναλώνουν μεγάλες δυνάμεις στην γραμμή Μπάκχμουτ-Σεβέρσκ.

Παρά τη σχετικά σταθερή κατάσταση στην περιοχή Κρεμίνα τις τελευταίες ημέρες, ο ουκρανικός στρατός πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίθεση προς γύρω από την Kremennaya κάτι που δείχνει ότι η κατάσταση μπορεί να κλιμακωθεί σοβαρά στο εγγύς μέλλον.

Σύμφωνα με τον Ρώσο στρατιωτικό ανταποκριτή Semyon Pegov, ενώ οι Ρώσοι στρατιωτικοί προσπαθούσαν να προχωρήσουν στην περιοχή των οικισμών Ντιμπρόβο και Μπελογκόροβκα, τα ουκρανικά στρατεύματα ξεκίνησαν ξαφνικά μια επίθεση προς την κατεύθυνση της Κρεμίνα.

Ο ουκρανικός Στρατός δεν εγκαταλείπει τα σχέδια για ανάπτυξη αντεπίθεσης στην Κρεμίνα, παρά το γεγονός ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν διαθέτουν μεγάλες δυνάμεις ειδικά προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ είναι πιθανό τέτοιες επιθέσεις να έχουν χαρακτήρα εκτροπής προκειμένου να αποδυναμωθούν άλλες ρωσικές αμυντικές γραμμές της γραμμής Σβάτοβο-Κρεμένναγια.

Οι Ουκρανοί πραγματοποίησαν μεγάλη επίθεση και στην κατεύθυνση της Ζαπορίζια αλλά η απάντηση του ρωσικού Πυροβολικού ήταν καταιγιστική και διαρκής.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ρώσοι μετακινούν πολίτες από την πόλη Βασιλίβκα, όπως είχαν κάνει δηλαδή και στην Χερσώνα.

Υπάρχει σοβαρό ζήτημα με την περιφέρεια της Ζαπορίζια, καθώς ακόμα οι Ρώσοι υστερούν κατά πολύ αριθμητικά έναντι των Ουκρανών.

Το Κίεβο έχει δείξει πως δεν το ενδιαφέρουν οι απώλειες όσο μεγάλες κι αν είναι.

Πάντως μπορεί να αλλάξει άρδην εάν καταληφθεί σύντομα το Μπάκχμουτ από τους Ρώσους.

πηγη

Back to top button