breaking newsΔιεθνήθρησκεια

Ο Ζελένσκι με διάταγμα στέρησε την υπηκοότητα 13 μελών του κλήρου της Διωκόμενης Ορθόδοξης Εκκλησίας Ουκρανίας. Ανάμεσα τους πολλοί μητροπολίτες!!

Ο Ζελένσκι με διάταγμα στέρησε την υπηκοότητα 13 μελών του κλήρου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας

Σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, το διάταγμα, που υπογράφηκε στις 28 Δεκεμβρίου, δεν έχει δημοσιοποιηθεί επίσημα επειδή περιέχει προσωπικές πληροφορίες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Ζελένσκι ανακάλεσε την υπηκοότητα του Μητροπολίτη Τουλτσίνσκι και Μπράτσλαβ Iωνάθαν, του οποίου στον τόπο διαμονής έγινε έφοδος στα τέλη του περασμένου έτους.Επίσης τον προσάγουν σε δίκη..

Δημοσιεύουν κατάλογο κληρικών της διωκόμενης Ορθόδοξης Εκκλσίας Ουκρανίας UOC που φέρεται να στερήθηκαν την ουκρανική υπηκοότητα με την τελευταία απόφαση του Zelensky

Το παραθέτουμε ολόκληρο:

Anatoly Ivanovych Yeletskih – Μητροπολίτης Ionaphan Tulchyn και Bratslav, ο οποίος κατηγορήθηκε για προδοσία από την SBU.

Ο Anitsoi Serhiy Leonidovych είναι ο εφημέριος της Επισκοπής Tulchyna, Επίσκοπος Serhiy Ladyzhynskyi, στον οποίο, σύμφωνα με τον LB, είναι εγγεγραμμένη όλη η περιουσία του Ionafan.

Vinichenko Volodymyr Semenovych – αρχιεπίσκοπος Novoazovsky Varsonofy (επισκοπή Ντόνετσκ).

Viktor Anatoliyovych Hradomsky – Αρχιερέας Βίκτωρ, ηγούμενος του καθεδρικού ναού Alexander Nevsky (επισκοπή της Οδησσού).

Mykola Mykolayovych Donenko – εφημέριος επίσκοπος, Επίσκοπος Νέστορας της Γιάλτας.

Yegorenko Valentyn Volodymyrovych – Μητροπολίτης Meletii Chernivtsi και Bukovyna.

Oleksii Oleksandrovich Maslennikov – Μητροπολίτης Buryn Ιωσήφ

Μέσος Ιβάν Πέτροβιτς – Μητροπολίτης Dnipropetrovsk και Pavlograd.

Skobiola Andrii Petrovych – αρχιεπίσκοπος Volnova, εφημέριος της επισκοπής του Ντόνετσκ, ηγούμενος του μοναστηριού Sviatavasiliv.

Oleksandr Borisovych Taranov – Αρχιεπίσκοπος Arkady του Rovenkiv και του Sverdlovsk.

Shvets Rostyslav Pylypovich – Μητροπολίτης Συμφερούπολης και Κριμαίας Λάζαρ.

Viktor Serhiyovych Shynkaryev – Αρχιεπίσκοπος Konstantinov Παΐσιος.

Ο Ihor Fedorovych Yakovenko είναι Μητροπολίτης Arsenii του Sviatohirskyi, Εφημέριος της Επισκοπής Donetsk, Εφημέριος της Λαύρας της Ιεράς Κοιμήσεως Sviatohirskyi.

Ο Ζελένσκι αφιέρωσε την απογευματινή του ομιλία πάντα από βίντεο και στη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ ..

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ημέρα κατά την οποία η OCU πραγματοποίησε την εκκλησιαστική λειτουργία της στη Λαύρα για πρώτη φορά «έγινε ιστορική για την Ουκρανία, για την πνευματική ανεξαρτησία του λαού μας».

dimpenews.com

Back to top button