Διεθνή

Πολλοί Γέροντες προφήτεψαν για τη Λαύρα Σπηλαίων Κιέβου ότι πριν την Αποκάλυψη, τα ιερά της θα βεβηλωθούν. Το Φλεβάρη το Καθεστώς αποφασίζει για να πάρει και την Κάτω Λαύρα!!!

Μητροπολίτης Κλήμης: Πριν την Αποκάλυψη θα γίνει βεβήλωση της Λαύρας.

Ο επικεφαλής του Τμήματος Πληροφοριών και Εκπαίδευσης του UOC εκπλήσσεται που οι άνθρωποι στην εξουσία δηλώνουν ότι θα αποφασίσουν για την τύχη της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ.

Ο Επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Πληροφόρησης και Εκπαίδευσης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτης Kliment (Vecherya), δήλωσε ότι εξεπλάγη από τα λόγια των ανθρώπων που βρίσκονται στην εξουσία, ότι μπορούν να αποφασίσουν την τύχη της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ. Το είπε σε σχόλιο στο δημοσίευμα Strana.

«Με εκπλήσσει πώς οι άνθρωποι της εξουσίας δηλώνουν ευθαρσώς ότι θα αποφασίσουν για την τύχη της Λαύρας. Άλλωστε, ούτε ένας άνθρωπος στη γη δεν γνωρίζει την προσωπική του μοίρα, ακόμη και τι θα μας συμβεί αύριο. Πολλοί γέροντες προφήτεψαν για τη Λαύρα ότι πριν από το τέλος του κόσμου και την Αποκάλυψη, τα ιερά της θα βεβηλωθούν. Αυτές οι προφητείες των αγίων είναι γνωστές στους πιστούς ανθρώπους», είπε ο Επίσκοπος Κλήμεντος.

Ο Μητροπολίτης Klyment σχολίασε τη δήλωση του Nikita Poturaev, επικεφαλής της Επιτροπής Ανθρωπιστικής Πολιτικής του Συμβουλίου, ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας μπορεί να αφαιρέσει εντελώς τη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ.

Όπως ανέφερε το SPJ, νωρίτερα ο υπουργός Πολιτισμού και Πολιτικής Ενημέρωσης, Oleksandr Tkachenko, δήλωσε ότι η απόφαση της Διατμηματικής Επιτροπής σχετικά με την Κάτω Λαύρα θα ληφθεί στις αρχές Φεβρουαρίου.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας περνά τώρα δύσκολες στιγμές διώξεων, συκοφαντίας και πιέσεων από τις αρχές. Το κράτος αρνήθηκε να ανανεώσει τη συμφωνία με την UOC για τη μίσθωση των ναών της Άνω Λαύρας. Και στις 7 Ιανουαρίου, ο Επιφάνιος Ντουμένκο ”λειτούργησε” ήδη στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως. Το Κοινοβούλιο Verkhovna Rada δηλώνει ότι η μοίρα του Uspensky Άνω Λαύρας περιμένει ολόκληρη τη Λαύρα. Φαίνεται αδιανόητο και αδύνατο. Εν τω μεταξύ, τα τείχη των καθεδρικών ναών της Λαύρας το έχουν ήδη δει – η ιστορία του περασμένου αιώνα επαναλαμβάνεται ξανά.

dimpenews.com

Back to top button