breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το εφεύρnμα τnς ρnτορικής μiσoυς και αλλες παρoμοιες παπαpιες πρoκειμεvoυ να βoυλωσoυv στoματα….

Απαγορεύεται να γράφονται πράγματα που δεν συμφωνούμε, λεει η Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον Έλον Μασκ…

Οτιδήποτε που θα αντίκειται στην πάγια γραμμή των κέντρων αποφάσεων απλώς θα βαφτίζεται ως «ρητορική μίσους» ή «παραπληροφόρηση» και όσοι την εκφράζουν θα τιμωρούνται με τους νόμους που προετοιμάζουν.

Στο πλαίσιο της «Μεγάλης Επανεκκίνησης» είναι απαραίτητη η καταστολή της ελεύθερης άποψης και το δικαίωμα στην έκφρασή της.

Ελεύθερη άποψη η οποία μπορεί να είναι διαφορετική από το διήγημα είτε π΄ροκειται για την «πράσινη ανάπτυξη» και την «κλιματική κρίση», ή τα εμβόλια, ή την Ουκρανία, ή το να τρώμε έντομα ή οτιδήποτε άλλο.

Έτσι η νομοθετική απαγόρευση είναι το πρώτο βήμα.

Της επίθεσης Τζούροβα στον Μασκ, είχε προηγηθεί ανάρτηση του τελευταίου η οποία ανέφερε:

 «Τα ΜΜΕ θέλουν να ελέγχουν τι θα γνωρίζετε και γι’ αυτό η δημοσιογραφία των πολιτών είναι απαραίτητη».

Προφανώς αυτό είναι που ενοχλεί την ΕΕ και τις ΗΠΑ και για αυτό νομοθετούν.

Παράλληλα η Τσέχα αντιπρόεδρος απείλησε τον Έλον Μασκ λέγοντας: «Η εποχή της Άγριας Δύσης τελείωσε».

Μιλώντας στο Euronews Next στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) στο Νταβός την Τετάρτη, ο Jourová είπε ότι η πλατφόρμα θα αντιμετωπίσει κυρώσεις εάν δεν συμμορφωθεί με τους νέους διαδικτυακούς κανονισμούς της ΕΕ.

Ερωτηθείσα εάν το μπλοκ είχε αρκετή επιρροή για να κάνει μεγάλες πλατφόρμες όπως το Twitter να συμμορφώνονται με τους νέους νόμους που στοχεύουν στη δημιουργία «ασφαλέστερων ψηφιακών χώρων», είπε ότι δεν υπάρχει «τίποτα ισχυρότερο από την ισχύουσα νομοθεσία».

«Θα έχουμε τον νόμο για τις ψηφιακές υπηρεσίες [DSA]. Θα έχουμε τον Κώδικα Πρακτικής ως μέρος αυτής της νομοθεσίας», είπε η  Jourová.

«Έτσι, αφού ο κ. Μασκ ανέλαβε το Twitter με τον «απολυταρχισμό της ελευθερίας του λόγου», είμαστε και εμείς οι προστάτες της ελευθερίας του λόγου».

«Αλλά την ίδια στιγμή, δεν μπορούμε να δεχτούμε, για παράδειγμα, παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο. Έτσι, το μήνυμά μας ήταν σαφές: έχουμε κανόνες που πρέπει να τηρούνται, διαφορετικά θα υπάρξουν κυρώσεις», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει η New York Post:  

«Αν περιμένετε από δισεκατομμυριούχους και πολιτικές νυφίτσες να σώσουν τη Γη, τότε θα λατρέψετε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Η ελβετική κυβέρνηση ανέθεσε σε έως και 5.000 Ελβετούς  στρατιώτες για να προστατεύσουν τους παρευρισκόμενους,  εκτός από τις ιερόδουλες που τους χρεώνουν με 2.500 δολάρια τη βραδιά.

Ο Τζον Κέρι, ο ειδικός απεσταλμένος του Τζο Μπάιντεν για το κλίμα, χαιρέτισε τους συναδέλφους του ως «εξωγήινους» για την αφοσίωσή τους στη διάσωση της Γης. Δεν πειράζει που όλοι πέταξαν εκεί με ιδιωτικά τζετ.

Το WEF ολοκληρώνει τη «Μεγάλη Επαναφορά» — «Αποκτώντας καλύτερα» έτσι ώστε οι οικονομίες να μπορέσουν να αναδυθούν πιο πράσινες πολιτικές αι δίκαιες από την πανδημία».

Αλλά οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να ανακάμπτουν από την τελευταία φορά που το WEF σφράγισε τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.

«Το WEF είχε τεράστια επιρροή, υπερασπιζόμενο κάθε μορφή ελέγχου του COVID, από τα lockdown έως τις εντολές εμβολίων», παρατήρησε ο Jeffrey Tucker, πρόεδρος του Ινστιτούτου Brownstone.

Η ελευθερία του λόγου είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την «πρόκληση» της Μεγάλης Επαναφοράς. Συνεπώς, ο μεγαλύτερος κίνδυνος που στοχεύουν οι αυτοαποκαλούμενοι «Global Shapers» είναι «Ο ξεκάθαρος και παρών κίνδυνος της παραπληροφόρησης».

Το WEF έψαξε πολύ και σκληρά για να βρει έναν εξέχοντα πάνελ παραπληροφόρησης για να ενσαρκώσει τις αξίες του Νταβός. Επέλεξαν τον Brian Stelter, έναν πρώην παρουσιαστή του CNN, τον εκδότη των New York Times A.G. Sulzberger, ο οποίος διακήρυξε ότι η παραπληροφόρηση είναι η «πιο υπαρξιακή» από «κάθε άλλη μεγάλη πρόκληση με την οποία αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία».

Η ζέση υπέρ της λογοκρισίας του Νταβός αποτυπώθηκε από την Βέρα Τζούροβα, αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «θα έχουν σύντομα» νόμους που θα απαγορεύουν την «παράνομη ρητορική μίσους» όπως η Ευρώπη.

Αλλά η ομιλία που μισούν περισσότερο οι πολιτικοί είναι η κριτική στις κυβερνήσεις.

Ο εκπρόσωπος της ανάλογης επιτροπής του Κογκρέσου Seth Moulton  κατηγόρησε την «παραπληροφόρηση» επειδή δεν ήταν σε θέση να «να κάνει τους ανθρώπους να κάνουν ένα εμβόλιο για τον COVID».

Αλλά οι ψευδείς ισχυρισμοί του Μπάιντεν και των ανώτατων αξιωματούχων ότι τα εμβόλια αποτρέπουν τη μόλυνση και τη μετάδοση δεν ήταν παραπληροφόρηση – ήταν απλώς τυπογραφικά λάθη.

Το TwitterFiles αποκάλυψε πρόσφατα ότι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι πίεσαν το Twitter για να καταστείλει 250.000 χρήστες του Twitter (συμπεριλαμβανομένων και  δημοσιογράφων) που εξέφραζαν διαφορετική άποψη για το επίσημο διήγημα των εμβολίων.

(Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ, δεν προσκλήθηκε στο Νταβός)

Άλλωστε το WEF ζητά ένα «Παγκόσμιο Πλαίσιο για τη Ρύθμιση της Βλάβης στο Διαδίκτυο» — δηλαδή, παγκόσμια λογοκρισία.

Το WEF ζητά ένα «Παγκόσμιο Πλαίσιο για τη Ρύθμιση της Βλάβης στο Διαδίκτυο» — δηλαδή, παγκόσμια λογοκρισία. Αλλά το WEF προσφέρει ένα από τα καλύτερα παραδείγματα για το πώς οι καταγγελίες της «παραπληροφόρησης» είναι ιδιοτελείς απάτες.

Το 2016, το WEF δημοσίευσε ένα βίντεο με οκτώ προβλέψεις για τη ζωή το 2030. Το αποκορύφωμα του  ήταν ένας ανόητος άντρας που απεικονιζόταν δίπλα στο σύνθημα: «Δεν θα έχεις τίποτα και θα είσαι ευτυχισμένος».

Αυτή η παράξενη ιδέα δεν ήταν παρέκκλιση του WEF. Τον περασμένο Ιούλιο, το WEF πρότεινε τη μείωση της ιδιοκτησίας ιδιωτικών οχημάτων σε όλο τον κόσμο. Και μετά υπήρξε το γήπεδο του WEF για να σωθεί ο πλανήτης βάζοντας τους ανθρώπους να τρώνε έντομα αντί για κόκκινο κρέας.

Σύμφωνα με το WEF, η ατομική ελευθερία είναι μια πολυτέλεια που οι πολίτες δεν μπορούν πλέον να αντέξουν οικονομικά. Οι επίδοξοι τύραννοι μπορούν πάντα να βρίσκουν υψηλά προσχήματα για να αλυσοδέσουν τα θύματά τους. Ναι, Τζον Κέρι, είστε εξωγήινοι — από μια από αυτές τις ταινίες όπου οι εξωγήινοι προσπαθούν να κατακτήσουν τη Γη.»

 

πηγη

Back to top button