breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Yuval Noah Harari: «Είστε υπό παρακολούθηση – Ότι κάνετε θα το βρείτε μπροστά σας σε 20 χρόνια»!

 

Σε νέες δηλώσεις για ένα εφιαλτικό μέλλον για την Ανθρωπότητα προχώρησε ο διαβόητος διάβολος σύμβουλος του Κλάους Σβαμπι, Γιούβαλ Νόα Χαράρι, ο οποίος είπε ότι όλοι είναι υπό παρακολούθηση καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής τους και ότι κάνουν στα νιάτα τους θα το βρουν μπροστά τους μετά από είκοσι χρόνια στην εργασία τους όταν θα αναζητούν προαγωγή και μεγαλύτερες απολαβές.

«Γνωρίζουμε ποιος είσαι» λέει χαρακτηριστικάYuval Noah Harari: Why the reluctant guru is upsetting scientists | New Scientist

Με λίγα λόγια προειδοποιεί τους πολίτες ότι θα πρέπει να είναι «φρόνιμοι», να μην αντιδρούν και να μην έχουν ενοχλητικές για το σύστημα απόψεις, ιδέες και σκέψεις.

Φυσικά, αυτό θα πρέπει να προβληματίσει τους πολίτες για το τι αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς αυτά, το σύστημα εξουσίας, κάποτε θα τα χρησιμοποιήσει εναντίον τους όταν κρίνει ότι έχουν γίνει ενοχλητικοί.

Είπε μάλιστα πως οι ζωές των πολιτών είναι μία «μακρά συνέντευξη για δουλειά». Ακόμα και η συμπεριφορά τους σε ένα… πάρτι όταν ήταν 20 χρονών θα επηρεάσει την ζωή τους στο μέλλον όπου «θα την βρουν μπροστά τους».

«Μέρος αυτού που συμβαίνει σήμερα σε τόσους πολλούς τομείς είναι ότι μπορείτε να αναλογιστείτε το σύνολο της ζωής να μετατρέπεται σε μια μακρά συνέντευξη για δουλειά.

Όπως αν τώρα κάνετε αίτηση για μια θέση εργασίας, κάτι που κάνατε πριν 10 ή 20 χρόνια, ξαφνικά πετάγεται στο ξεκάρφωτο και καθορίζει το ποιος είσαι σήμερα.

Γνωρίζουμε ποιος είσαι! Δεν θα πάρεις αυτή την θέση’.

Όσο περισσότερα δεδομένα συγκεντρώνουμε για τους ανθρώπους και όσο ισχυρότερα είναι αυτά τα εργαλεία της τεχνητής νοημοσύνης, τόσο πιο σημαντικό είναι το να ενσωματώσουμε στο σύστημα την αξία της… αλλαγής.

Ότι οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν. Διαφορετικά επαναλαμβάνω, είσαι 20 ετών, πηγαίνεις σε κάποιο πάρτι, πρέπει να σκέφτεσαι ”Αυτό μπορεί να το βρω μπροστά μου σε 20 χρόνια όταν θα θέλω να γίνω ίσως ανώτατος δικαστικός».

Είναι ο ίδιος άνθρωπος ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι στη «νέα» Ανθρωπότητα πολλές δουλειές θα εξαφανιστούν και συνεπώς αυτοί που τις έκαναν θα καταστούν ασήμαντοι και άρα θα «περισσεύουν».

Δεν θα χρησιμεύουν ούτε ως σκλάβοι ή υπηρέτες γιατί για ακόμα και για αυτά τα «καθήκοντα» θα πρέπει να είναι «αναβαθμισμένοι» για να τα κάνουν, αφού όπως λένε, ακόμα και ο εγκέφαλος θα αντικατασταθεί από «ανόργανη ύλη» και νανορομπότ.

«Εάν μείνεις πίσω θα αντιμετωπίσεις κάτι πολύ χειρότερο, θα είσαι αόρατος, άνευ ουσίας, δεν θα σε χρειάζονται ούτε καν ως υπηρέτη ή σκλάβο» είπε ο Yuval Noah Harari

«Μπορούν πλέον να διαβάσουν τις συνάψεις του εγκεφάλου και να αντικαταστήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα με ένα ανόργανο ανοσοποιητικό σύστημα αποτελούμενο από εκατομμύρια νανορομπότς».
Αν κατανοήσουμε πως λειτουργούν τα κέντρα του εγκεφάλου και παράγουν τα συναισθήματα όπως αγάπη και θυμός, τότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα να αναπαράγουμε τις συναισθηματικές αυτές καταστάσεις βασισμένοι πάνω στη σιλικόνη και όχι τον άνθρακα (ανόργανη ύλη αντί οργανικής) βασισμένοι πάνω σε υπολογιστές και όχι μυαλά».

Σημειώνεται ότι ο Yuval Noah Harari, είναι ο άνθρωπος τον οποίο εμπιστεύονται και χαίρονται να συνομιλούν μαζί του ο Κ.Μητσοτάκης και ο Κ.Πιερρακάκης, ενώ έχει προχωρήσει σε προσβλητικές δηλώσεις για τον Ιησού Χριστό για τον οποίο επιχειρεί να «αποδείξει» ότι δεν είναι Υιός του Θεού και τον έχει χαρακτηρίσει «χίπι και σέξι μαραγκό»!

Ο Γιούβαλ Χαράρι πρόσφατα είχε προκαλέσει σοκ καθώς συνομιλώντας με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στον οποίο εξηγούσε πως θα γίνει το χακάρισμα των ανθρώπων και δεν θα χρειάζεται πλέον να αντιμετωπίζουν οι κυβερνήσεις την ελεύθερη θέληση των ατόμων!

 «Αυτό υποβιβάζει τις παραδοσιακές μας ιδέες για την δημοκρατία και την ανοιχτή κοινωνία γιατί δημοκρατία σημαίνει ανοιχτή επιλογή για κάθε άτομο και εμείς ξέρουμε ότι κανένας δεν μπορεί να καθοδηγήσει μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο. 

«Αυτή η συζήτηση για το απόρρητο εναντίον της ασφάλειας! Είναι η ιστορία όλου του πολιτισμού μπορούμε να πούμε.
Αλλά υπάρχει κάτι νέο τώρα, για πρώτη φορά στην ιστορία, είναι δυνατό να εξαλειφθεί εντελώς η ιδιωτικότητα!
 
 Δεν ήταν ποτέ δυνατό πριν και είναι δυνατόν τώρα! Κάτι θεμελιώδες έχει αλλάξει!

Είτε ήταν τύραννος στην αρχαία Ελλάδα, είτε ήταν ο Στάλιν, πάντα το ονειρεύονταν, αλλά ποτέ δεν μπορούσαν να το κάνουν γιατί ήταν τεχνικά αδύνατο! Τώρα είναι δυνατό».

pronews.gr

Back to top button