breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πώς οι ασθενείς με κορωνοϊό, πέθαναν για το κέρδος

 

Μέχρι τον Μάιο του 2020, είχε γίνει φανερό ότι η καθιερωμένη πρακτική της τοποθέτησης ασθενών με COVID-19 σε μηχανικό αερισμό με αναπνευστήρες ήταν θανατική ποινή.  Ήδη στις 9 Απριλίου 2020, το Business Insider ανέφερε ότι το 80% των ασθενών με κορωνοιό στη Νέα Υόρκη που είχαν τοποθετηθεί σε αναπνευστήρες πέθανε, γεγονός που έκανε αρκετούς γιατρούς να αμφισβητήσουν τη χρήση τους.

Το Associated Press  δημοσίευσε επίσης παρόμοιες αναφορές από την Κίνα και το Ηνωμένο Βασίλειο. Μια μελέτη του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε το ποσοστό στο 66%, ενώ μια μικρή μελέτη από τη Γουχάν της Κίνας ανέφερε την αναλογία θανάτων στο 86%. Στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τον δικηγόρο Thomas Renz το 2021 έδειξαν ότι στα νοσοκομεία του Τέξας, το 84,9% των ασθενών πέθαναν έπειτα από περισσότερες από 96 ώρες σε αναπνευστήρα.

Κάπου μεταξύ 50% και 86% όλων των ασθενών με  COVID πέθαναν. Συγκρίνετε αυτό με τις ιστορικές αναλογίες προ πανδημίας, όπου πέθαινε το 30% έως 40% των ασθενών σε αναπνευστήρα και αυτό κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.

Οι σωληνίσκοι υψηλής ροής και οι αυλακώσεις ήταν πάντα πιο αποτελεσματικές

Εν τω μεταξύ, γιατροί στο UChicago Medicine ανέφεραν ότι πέτυχαν «πραγματικά αξιοσημείωτα» αποτελέσματα χρησιμοποιώντας ρινικούς σωληνίσκους υψηλής ροής αντί για αναπνευστήρες. Όπως σημειώνεται σε δελτίο τύπου:

«Οι ρινικοί σωληνίσκοι υψηλής ροής ή HFNCs είναι μη επεμβατικοί ρινικοί οδόντες που κάθονται κάτω από τα ρουθούνια και ΄΄φυσούν΄΄ μεγάλους όγκους ζεστού, υγροποιημένου οξυγόνου στη μύτη και τους πνεύμονες.

Μια ομάδα από το τμήμα επειγόντων περιστατικών της UChicago Medicine πήρε 24 ασθενείς με COVID-19 που έπασχαν από αναπνευστική δυσχέρεια και χρησιμοποίησε HFNC αντί να τους βάλουν σε αναπνευστήρες. Όλοι οι ασθενείς τα πήγαν εξαιρετικά καλά και μόνο ένας από αυτούς χρειάστηκε διασωλήνωση μετά από 10 ημέρες

«Η αποφυγή της διασωλήνωσης είναι το κλειδί», είπε ο ιατρικός διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του UChicago Medicine Dr. Thomas Spiegel. «Οι περισσότεροι από τους συναδέλφους μας στην πόλη δεν το κάνουν αυτό, αλλά σίγουρα θα ήθελα και άλλοι ειδικοί να ρίξουν μια ματιά σε αυτήν την τεχνική από κοντά.»

Η ομάδα του UChicago υποστήριξε επίσης το proning, που σημαίνει το να ξαπλώνεις με το πρόσωπο προς τα κάτω, κάτι που βελτιώνει αυτόματα την οξυγόνωση και βοηθά στην ανακούφιση της δύσπνοιας.

Ωστόσο, παρά αυτές τις πρώιμες ενδείξεις ότι η διασωλήνωση δηλαδή ήταν τόσο περιττή όσο και καταστροφική, η τοποθέτηση ασθενών με COVID σε υποστήριξη ζωής αποτελεί το πρωτόκολλο φροντίδας μέχρι σήμερα, σχεδόν τρία χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Πώς γίνεται αυτό;

Πώς η Κίνα και ο ΠΟΥ δημιούργησαν την υστερία του αναπνευστήρα και της διασωλήνωσης

Σε ένα άρθρο του Substack στις 30 Σεπτεμβρίου 2020, ο δημοσιογράφος  Jordan Schachtel περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο η Κίνα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατέληξαν και διατύπωσαν την ιδέα ότι ο μηχανικός αερισμός ήταν η σωστή και απαραίτητη αντιμετώπιση πρώτης γραμμής στον COVID:

«Στις αρχές Μαρτίου, όταν ο COVID-19 λυμαινόταν τη δυτική Ευρώπη και σήμανε τον κώδωνα του κινδύνου στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο ΠΟΥ κυκλοφόρησε έγγραφα καθοδήγησης παρόχων COVID-19 στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας (το γνωστό πρωτόκολλο).

Επικαλούμενος την εμπειρία «με βάση την τρέχουσα κατάσταση στην Κίνα», ο ΠΟΥ συνέστησε τους μηχανικούς αναπνευστήρες ως πρώιμη παρέμβαση για τη θεραπεία ασθενών με COVID-19. Η καθοδήγηση αυτή συνιστούσε την γρήγορη, αν όχι άμεση τοποθέτηση του ασθενούς σε μηχανικό αερισμό, δηλαδή στη διασωλήνωση.

Με τον τρόπο αυτό, προώθησαν τις οδηγίες που παρουσιάστηκαν σε κινεζικά ιατρικά περιοδικά, τα οποία δημοσίευσαν μελέτες τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2020, υποστηρίζοντας ότι η «εμπειρια των Κινέζων ειδικών» ζητούσε τον «επεμβατικό μηχανικό αερισμό» ως «πρώτη επιλογή» για άτομα με μέτρια έως σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια. 

Ο ΠΟΥ δικαιολόγησε περαιτέρω αυτή την προσέγγιση υποστηρίζοντας ότι τα λιγότερο επεμβατικά μηχανήματα θετικής πίεσης αέρα θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην εξάπλωση αερολυμάτων, μολύνοντας ενδεχομένως τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας με τον ιό».

Αυτή η τελευταία παράγραφος είναι ίσως ο πιο συγκλονιστικός λόγος για τον οποίο θυσιάστηκαν εκατομμύρια ασθενείς με COVID. Ήθελαν να απομονώσουν τον ιό μέσα στο μηχάνημα εξαερισμού αντί να διακινδυνεύσουν τη μετάδοση του μέσω αεροζόλ.

Με άλλα λόγια, θανατώνουν ασθενείς για να «σώσουν» το προσωπικό και άλλους, πιθανώς  χωρίς COVID, ασθενείς. Αν χάσατε αυτά τα νέα το 2020, δεν είστε μόνοι. Μέσα στον καταιγισμό του καθημερινού ρεπορτάζ, ξέφυγε από πολλούς από εμάς. Ακολουθεί η περιγραφή που δίνεται στο έγγραφο καθοδήγησης του ΠΟΥ.

Έγγραφο καθοδήγησης του ΠΟΥ
Παραδόξως, ενώ οι ΗΠΑ και η Ευρώπη άρχισαν γρήγορα να ζητούν αναπνευστήρες, η Κίνα έδειχνε να βασίζεται λιγότερο σε αυτούς και αντ ‘αυτού τους εξήγαγε σε τεράστιες ποσότητες. Όπως σημειώθηκε από τον Schachtel, «η Κίνα έκανε μια περιουσία από την κατασκευή και την εξαγωγή αναπνευστήρων (πολλοί από τους οποίους δεν λειτουργούσαν σωστά και σκότωναν ακόμη και ασθενείς ) σε όλο τον κόσμο».

Οι ασθενείς με COVID-19 υποβάλλονται σε αποτελεσματική ευθανασία

Ότι η διασωλήνωση και η καταστολή χρησιμοποιήθηκαν για την προστασία του προσωπικού του νοσοκομείου,  τονίστηκε επίσης και από την Wall Street Journal σε άρθρο της 20ής Δεκεμβρίου 2020, το οποίο σημείωνε:

«Την περασμένη άνοιξη, γνωρίζοντας λίγα για την ασθένεια, οι γιατροί συχνά έβαζαν προληπτικά τους ασθενείς σε αναπνευστήρες ή έδιναν ισχυρά ηρεμιστικά που δεν χορηγούνταν σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια. Στόχος ήταν να σωθούν οι βαριά άρρωστοι και να προστατευθεί το προσωπικό του νοσοκομείου από τον COVID-19…

Την περασμένη άνοιξη, οι γιατροί έβαλαν τους ασθενείς σε αναπνευστήρες εν μέρει για να περιορίσουν τη μετάδοση, σε μια εποχή που ήταν λιγότερο σαφές το πώς εξαπλώθηκε ο ιός, όταν οι προστατευτικές μάσκες ήταν ελλιπείς.

Οι γιατροί θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιήσει άλλα είδη αναπνευστικών συσκευών που δεν απαιτούν επικίνδυνη καταστολή, αλλά οι πρώτες αναφορές υποδεικνύουν ότι οι ασθενείς που τις χρησιμοποιούν θα μπορούσαν να σκορπίσουν επικίνδυνες ποσότητες ιού στον αέρα, δήλωσε ο Theodore Iwashyna, ιατρός εντατικής θεραπείας στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και στο Τμήμα των νοσοκομείων Veterans Affairs στο Ann Arbor, Mich.

Εκείνη την εποχή, είπε, οι γιατροί και οι νοσηλευτές φοβούνταν ότι ο ιός θα εξαπλώνονταν στα νοσοκομεία. «Διασωληνώναμε άρρωστους ασθενείς πολύ νωρίς. Όχι προς όφελος των ασθενών, αλλά για να ελεγχθεί η επιδημία και να σωθούν άλλοι ασθενείς», είπε ο Δρ Iwashyna. «Αυτό ήταν απαίσιο».

Όπως σημειώνεται σε ένα άρθρο του Substack, στις 23 Ιανουαρίου 2023, στο οποίο ο James Lyons-Weiler επανεξετάζει το ζήτημα του αναπνευστήρα και τον συγκλονιστικό λόγο που κρύβεται πίσω από αυτόν, λέγοντας πως «η ευθανασία ανθρώπων είναι παράνομη. Ειδικά προς όφελος άλλων ασθενών. Θα έπρεπε να ντρέπονται γι’ αυτο που έκαναν και κάνουν ακόμα και σήμερα.»

Το θέμα γίνεται ακόμη πιο διεστραμμένο αν σκεφτεί κανείς το γεγονός ότι πολλές «περιπτώσεις COVID» ήταν ασθενείς που απλώς βρέθηκαν θετικοί έπειτα από ένα ελαττωματικό τεστ PCR .

Δεν είχαν κορωνοϊό, αλλά διασωληνώθηκαν ούτως ή άλλως, χάρη στην αβάσιμη θεωρία ότι θα μπορούσαν να έχουν COVID-19 και να είναι ασυμπτωματικοί. Τα νοσοκομεία έλαβαν επίσης τεράστια κίνητρα για να διαγνώσουν ασθενείς με COVID – ανεξάρτητα από το αν είχαν πραγματικά ή όχι – και στο τέλος να τους διασωληνώσουν.

Νοσοκόμα πρώτης γραμμής αποκάλυψε την κακή χρήση της διασωλήνωσης

Κάποιοι μπορεί να θυμούνται την Erin Olszewski, μια απόστρατο λοχία και νοσοκόμα πρώτης γραμμής που αποκάλυψε τη φρικτή κακομεταχείριση ασθενών με κορωνοϊό στο Elmhurst Hospital Center στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, το οποίο ήταν «το επίκεντρο του επίκεντρου» της COVID-19 πανδημίας στις ΗΠΑ.

Περιέγραψε μια σειρά από προβλήματα μέσα στο Elmhurst, συμπεριλαμβανομένου του δυσανάλογου ποσοστού θνησιμότητας μεταξύ των έγχρωμων ατόμων, του αμφιλεγόμενου κανόνα σχετικά με τις εντολής Do Not Resuscitate (DNR, μην τους επαναφέρετε στη ζωή), τα χαλαρά πρότυπα ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού (PPE) και την αποτυχία διαχωρισμού των ασθενών με κορωνοϊό και εκείνων που δεν είχαν, διασφαλίζοντας έτσι τη μέγιστη εξάπλωση της νόσου μεταξύ μη μολυσμένων ασθενών που πήγαν στο νοσοκομείο με άλλα προβλήματα υγείας.

Η Olszewski τόνισε επίσης το γεγονός ότι οι ασθενείς με αρνητικό τεστ κορωνοϊού καταγράφηκαν ως επιβεβαιωμένοι θετικοί και τοποθετούνταν στη διασωλήνωση, διογκώνοντας έτσι τεχνητά τους αριθμούς ενώ λίγο-πολύ καταδίκασαν τον ασθενή σε θάνατο από τραυματισμό των πνευμόνων.

Και τα πράγματα γίνονται χειρότερα, καθώς πολλοί από τους γιατρούς που ανέλαβαν να θεραπεύσουν αυτούς τους ασθενείς δεν είχαν εκπαιδευτεί στην εντατική φροντίδα. Για παράδειγμα ο υπεύθυνος μιας μονάδας Covid εντός του νοσοκομείου, ήταν οδοντίατρος. Βασίστηκαν επίσης κατά πολύ σε φοιτητές ιατρικής, παρόλο που δεν ήταν κατάλληλα εκπαιδευμένοι για τον ασφαλή αερισμό των ασθενών και δεν ήταν εξοικειωμένοι με τα ισχυρά φάρμακα που χρησιμοποιήθηκαν.

Εκείνη την εποχή, η Olszewski κατηγόρησε ότι με αφορμή τα οικονομικά κίνητρα, το νοσοκομείο μετατράπηκε σε πεδίο δολοφονιών. Το Elmhurst, ένα δημόσιο νοσοκομείο, «λάμβανε 29.000 δολάρια επιπλέον για έναν ασθενή με COVID-19 που έμπαινε σε διασωλήνωση, πέρα ​​από τις άλλες θεραπείες», είπε.

Αν το Elmhurst είχε κατά νου τον πραγματικό έλεγχο των λοιμώξεων κατά τον αερισμό των ασθενών, δεν θα έπραττε όλα αυτά, καθώς όλοι, ανεξάρτητα αν είχαν ή όχι τη νόσο, εμφανίζονταν ως θετικοί στον κορωνοϊό μια στρατηγική που είχε σκοπό να αυξήσει τα κρούσματα COVID και τους αριθμούς θνησιμότητας.

Εδώ ο σύνδεσμος με τις αποκαλύψεις της

Δολοφονία για το κέρδος

Άλλοι έχουν επίσης τονίσει τον ρόλο των οικονομικών κινήτρων. Στις αρχές Απριλίου 2020, ο οικογενειακός γιατρός της Μινεσότα και γερουσιαστής της πολιτείας Scott Jensen εξήγησε:

«Η Medicare έχει καθορίσει ότι εάν κάποιος εισαχθεί στο νοσοκομείο με COVID-19, το νοσοκομείο θα πληρωθεί με 13.000 δολάρια. Εάν αυτός ο ασθενής με COVID-19 διασωληνωθεί, θα λάβει 39.000 δολάρια, τρεις φορές μεγαλύτερο ποσό δηλαδή».

Ο πρώην διευθυντής του CDC Ρόμπερτ Ρέντφιλντ παραδέχτηκε επίσης ότι οι οικονομικές πολιτικές μπορεί πράγματι να έχουν οδηγήσει σε τεχνητά αυξημένα ποσοστά νοσηλείας και στατιστικά στοιχεία για τον αριθμό των θανάτων. 

Όπως αναφέρθηκε την 1η Αυγούστου 2020, από την Washington Examiner:

«… Ο Ρέντφιλντ συμφώνησε ότι ορισμένα νοσοκομεία έχουν ένα χρηματικό κίνητρο για την υπερμέτρηση των θανάτων από κορωνοϊό… «Νομίζω ότι έχετε δίκιο στο ότι το έχουμε δει και σε άλλες διαδικασίες ασθενειών.

Πραγματικά, στην επιδημία του HIV, κάποιος μπορεί να έχει υποστεί καρδιακή προσβολή, αλλά και να έχει και HIV – το νοσοκομείο θα προτιμούσε να τον ταξινομήσει ως νεκρό από τον ιό HIV επειδή υπάρχει μεγαλύτερη αποζημίωση», είπε ο Ρέντφιλντ κατά τη διάρκεια ακρόασης της Βουλής… όταν ρωτήθηκε από τον βουλευτή Blaine Luetkemeyer σχετικά με πιθανά «διστραμμένα κίνητρα». Ο Ρέντφιλντ συνέχισε λέγοντας: «Λοιπόν, νομίζω ότι υπάρχει κάποια πραγματικότητα σε αυτό…»

Εκτός από τη λήψη υπερβολικών πληρωμών για εισαγωγές για τον COVID και την τοποθέτηση των ασθενών σε αναπνευστήρα, τα νοσοκομεία πληρώνονται επίσης επιπλέον για:

  • Τεστ COVID για όλους τους ασθενείς
  • διαγνώσεις COVID
  • Χρήση ρεμδεσιβίρης
  • Θανάτους από covid

Στην τελική, ένας ασθενής με COVID μπορεί να «αξίζει» έως και 250.000 δολάρια, αλλά για τη μέγιστη πληρωμή, θα πρέπει να φύγει νεκρός από το νοσοκομείο. Τα προσωπικά κίνητρα κέρδους μπορούν να κάνουν τους ανθρώπους να διαπράξουν φρικιαστικές πράξεις, και αυτό φαίνεται σίγουρα να μοιάζει αληθινό όταν πρόκειται για «θεραπεία» για τον COVID.

Στις ΗΠΑ, τα νοσοκομεία έχαναν επίσης την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση εάν αποτύγχαναν ή αρνούνταν να χορηγήσουν ρεμντεσιβίρη ή/και να διασωληνώσουν, κάτι που τα παρακίνησε περαιτέρω στο να ακολουθήσουν αυτό που σοδυναμεί με κακή πρακτική στην καλύτερη περίπτωση και δολοφονία στη χειρότερη.

Τα δικαιώματα των ασθενών έχουν εξατμιστεί

Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι ορισμένα νοσοκομειακά συστήματα, έχουν παραιτηθεί από τα δικαιώματα των ασθενών, καθιστώντας οποιονδήποτε διαγνωστεί με COVID ως έναν εικονικό κρατούμενο του νοσοκομείου, χωρίς δυνατότητα επιλογής ενημερωμένης συναίνεσης. Όπως σημειώθηκε από το Citizens Journal τον Δεκέμβριο του 2021:

«Βλέπουμε τώρα την ιατρική περίθαλψη που υπαγορεύεται από την κυβέρνηση στη χειρότερη κατάσταση της ιστορίας μας από τότε που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ενέκρινε αυτές τις αναποτελεσματικές και επικίνδυνες θεραπείες για τον COVID-19 και στη συνέχεια δημιούργησε οικονομικά κίνητρα στα νοσοκομεία και τους γιατρούς να χρησιμοποιούν μόνο αυτές που έχουν «εγκριθεί» (και πληρώνονται για ) προσεγγίσεις.

Η πρώην αξιόπιστη ιατρική κοινότητα των νοσοκομείων μας και το ιατρικό προσωπικό που απασχολείται στα νοσοκομεία έχουν γίνει ουσιαστικά «κυνηγοί επικηρυγμένων» για τη ζωή σας.

Οι ασθενείς πρέπει τώρα να λάβουν πρωτοφανή μέτρα για να αποφύγουν να πάνε στο νοσοκομείο για COVID-19. Οι ασθενείς πρέπει να λάβουν ενεργές αποφάσεις για να σχεδιάσουν πριν αρρωστήσουν, να χρησιμοποιήσουν έγκαιρη κατ’ οίκον θεραπεία του COVID-19 που μπορεί να σας βοηθήσει να σώσετε τη ζωή σας».

Κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν

Δεν μπορούμε να πούμε πόσοι ασθενείς με COVID έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους από αυτήν την ιατρική «αμέλεια», όμως πρέπει να σταματήσει.

Τα δικαιώματα των ασθενών πρέπει να αποκατασταθούν και να είναι αμετάκλητα, πρέπει να ζητήσουμε από τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων να λογοδοτήσουν και, τέλος, πρέπει να διασφαλίσουμε με κάποιο τρόπο ότι τα νοσοκομεία μας δεν θα μπορέσουν να μετατραπούν ξανά σε χωράφια θανάτου για κέρδος. Όπως σημειώνει ο Lyons-Weiler στο άρθρο του Ιανουαρίου του 2023:

«Χρειαζόμαστε σκληρές, αδιάκοπες έρευνες με συνέπειες για τους ιθύνοντες – και οι ακτιβιστές της πολιτικής πρέπει να γράφουν νομοσχέδια που δένουν τα χέρια των πρωτοκόλλων για να τους αποτρέπουν από το να σκοτώσουν ξανά έναν ασθενή για να σώσουν υποθετικά έναν άλλο – υπό την απειλή κατηγορίας φόνου.

Χρειαζόμαστε νομοθεσία για σενάρια «κατ’ απαίτηση» για φάρμακα εκτός ετικέτας που επιθυμούν οι ασθενείς για δυνητικά θανατηφόρες λοιμώξεις — ανεξάρτητα από την «Έγκριση FDA» (η FDA, εξ ορισμού, δεν πρέπει να «εγκρίνει» σενάρια εκτός ετικέτας».

Οδηγίες θεραπείας για τον COVID

Ενώ ο SARS-CoV-2 γίνεται ολοένα και πιο ήπιος με κάθε νέα μετάλλαξη, εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι καλή ιδέα να αντιμετωπίζετε το ύποπτο κρούσμα COVID, άμεσα, με τα πρώτα σημάδια συμπτωμάτων — ειδικά εάν έχετε κάνει το εμβόλιο. Η νοσηλεία και ο θάνατος από τον COVID είναι πλέον «πανδημία των εμβολιασμένων», για να επαναχρησιμοποιήσουμε και να επαναδιατυπώσουμε ένα από τα αγαπημένα μότο της παγκοσμιοποίησης.

Ίσως είναι το κοινό κρυολόγημα ή μια κανονική γρίπη, ίσως είναι η πιο πρόσφατη παραλλαγή του COVID. Είτε έτσι είτε αλλιώς, δεδομένου ότι είναι πλέον ουσιαστικά δυσδιάκριτα, τουλάχιστον στα αρχικά στάδια της μόλυνσης, το καλύτερο που έχετε να κάνετε, είναι να αντιμετωπίζετε τα συμπτώματα όπως θα αντιμετωπίζατε προηγούμενες μορφές του COVID. Η θεραπεία για μακροχρόνια COVID-19 επικαλύπτεται επίσης με τα πρωτόκολλα για τη μόλυνση από SARS-CoV-2. Τα πρωτόκολλα πρώιμης θεραπείας με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα περιλαμβάνουν:

Με βάση την ανασκόπηση αυτών των πρωτοκόλλων, ανέπτυξα την ακόλουθη περίληψη των ειδικών της θεραπείας που πιστεύω ότι είναι οι πιο εύκολες και αποτελεσματικές.

Του Τζόζεφ Μέρκολα

primenews.

Back to top button