breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΔιεθνή

Η JP Morgan εφαρμόζει πιλοτικά τη πληρωμή αγαθών μέσω σάρωσης προσώπου και παλάμης


Η τεχνολογία που δοκιμάζεται περιλαμβάνει αναγνώριση παλάμης και προσώπου για έλεγχο ταυτότητας πληρωμών στο κατάστημα. Η άνοδος της βιομετρικής τεχνολογίας, η οποία χρησιμοποιεί μοναδικές μετρήσεις σώματος για την πιστοποίηση της ταυτότητας ενός ατόμου, ωθείται από εταιρείες για να καταστήσουν αυτήν ως προεπιλεγμένη μέθοδο πληρωμής σε όλο τον κόσμο. Αντιλαμβάνεστε τι έρχεται;

Πηγές: Bloomberg – Reclaim The Net – pymnts.com

Απόδοση & Σχολιασμός: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Η JPMorgan Chase ανακοίνωσε σχέδια για πιλοτική εφαρμογή μιας νέας τεχνολογίας πληρωμών που θα επιτρέπει στους πελάτες να πληρώνουν με την παλάμη ή το πρόσωπό τους αντί για μια παραδοσιακή πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. 

Η ανακοίνωση έρχεται καθώς έρευνα της Goode Intelligence προβλέπει ότι οι παγκόσμιες βιομετρικές πληρωμές αναμένεται να φτάσουν τα 5,8 τρισεκατομμύρια δολάρια και τα τρία δισεκατομμύρια χρήστες έως το 2026. Οι πελάτες που συμμετέχουν στη δοκιμή θα πραγματοποιήσουν μια σύντομη διαδικασία εγγραφής στο κατάστημα. Αφού σαρωθούν τα αντικείμενά τους από ένα ταμείο ή χρησιμοποιήσουν ένα τερματικό αυτοεξυπηρέτησης, θα σαρώσουν είτε την παλάμη είτε το πρόσωπό τους για να πληρώσουν για τα προϊόντα.

Μετά από παρόμοιες τεχνολογικές εφαρμογές στην Κίνα, εάν το πιλοτικό πρόγραμμα πάει καλά, η τράπεζα σκοπεύει να αναπτύξει την υπηρεσία στην ευρύτερη βάση εμπόρων πελατών της στις ΗΠΑ και να εισαγάγει ένα νέο κύμα βιομετρικών πληρωμών για το οποίο ανησυχούν οι λάτρεις της ιδιωτικής ζωής.

Η άνοδος της βιομετρικής τεχνολογίας, η οποία χρησιμοποιεί μοναδικές μετρήσεις σώματος για την πιστοποίηση της ταυτότητας ενός ατόμου, ωθείται από εταιρείες για να καταστήσουν αυτήν ως προεπιλεγμένη μέθοδο πληρωμής σε όλο τον κόσμο.

Η νέα διαδικασία πληρωμής λειτουργεί με την εγγραφή της παλάμης ή του προσώπου ενός πελάτη μέσω μιας διαδικασίας στο κατάστημα. Στο ταμείο, ο πελάτης σαρώνει το πρόσωπο ή την παλάμη του για να ολοκληρώσει τη συναλλαγή.

Σύμφωνα με το Bloomberg , ο Jean-Marc Thienpont, επικεφαλής λύσεων παντός καναλιού για τις επιχειρήσεις πληρωμών της JPMorgan, πιστεύει ότι «η εξέλιξη της καταναλωτικής τεχνολογίας έχει δημιουργήσει νέες προσδοκίες για τους αγοραστές. Οι έμποροι πρέπει να είναι έτοιμοι να προσαρμοστούν σε αυτές τις νέες προσδοκίες».

Το πιλοτικό πρόγραμμα μπορεί να περιλαμβάνει έναν αγώνα της Formula 1 στο Μαϊάμι, καθώς και ορισμένα καταστήματα. Ο Ramon Peneda, επικεφαλής πληροφόρησης για το Grand Prix του Μαϊάμι της Formula 1, δήλωσε ότι «η δυνατότητα εφαρμογής αυτού του νέου συστήματος πληρωμών που βασίζεται σε βιομετρικά στοιχεία θα βελτιώσει την εμπειρία της ημέρας του αγώνα για τους επισκέπτες μας, καθώς θα απολαύσουν ένα νέο ταχύτερη διαδικασία ταμείου».

Πρόσφατη έρευνα από την PYMNTS διαπιστώνει ότι οι καταναλωτές βλέπουν πλέον τα βιομετρικά εργαλεία ως την πιο ασφαλή μέθοδο για τον έλεγχο ταυτότητας συναλλαγών και το προτιμώμενο εργαλείο ελέγχου ταυτότητας για περισσότερους από τους μισούς καταναλωτές των ΗΠΑ.

Τα τελευταία χρόνια, η Κίνα έχει γίνει παγκόσμιος ηγέτης στην εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας πληρωμών βιομετρικής αναγνώρισης. Ο τρόπος πληρωμής έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο εκατομμύρια άνθρωποι πραγματοποιούν συναλλαγές καθημερινά. 

Η επένδυση της χώρας σε τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης , μεγάλων δεδομένων και επιτήρησης έχει διευκολύνει την ανάπτυξη προηγμένων συστημάτων αναγνώρισης προσώπου. Η ώθηση της κυβέρνησης για μια κοινωνία χωρίς μετρητά ώθησε περαιτέρω την υιοθέτηση ψηφιακών μεθόδων πληρωμής, καθιστώντας τις πληρωμές αναγνώρισης προσώπου μια φυσική εξέλιξη στην κοινωνία που προσπαθεί να δημιουργήσει η Κίνα.

Δύο από τους τεχνολογικούς γίγαντες της Κίνας, η Alibaba και η Tencent, πρωτοστάτησαν στην επανάσταση πληρωμών αναγνώρισης προσώπου με τις αντίστοιχες πλατφόρμες τους, την Alipay και την WeChat Pay.

Ωστόσο, η κινεζική κυβέρνηση έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ευρεία υιοθέτηση των πληρωμών αναγνώρισης προσώπου. Με την προώθηση των μεθόδων ψηφιακής πληρωμής και την παροχή ρυθμιστικής υποστήριξης, η κυβέρνηση ενθάρρυνε την ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας στην ανάπτυξη μιας εθνικής βάσης δεδομένων αναγνώρισης προσώπου.

Σε μια από τις πρόσφατες σχετικά συνεντεύξεις, πέρυσι ο Hamza Al-Ghatam, Διευθύνων Σύμβουλος της FACEKI, δήλωσε ότι ενώ η χρήση βιομετρικών στοιχείων είναι ακόμα στα αρχικά στάδια, «υπάρχουν πολλές [ανεκμετάλλευτες] βιομηχανίες και τομείς που μπορούν να επωφεληθούν από μια τέτοια τεχνολογία» πέρα ​​από οικονομικά ζητήματα…

Τελικά, καθώς διαμορφώνεται η βιομετρική υποδομή, οι κινητές συσκευές είναι πιθανό να γίνουν λιγότερο απαραίτητες για τον έλεγχο ταυτότητας, όπως οι φυσικές κάρτες και τα έγγραφα δεν έχουν πλέον τον κρίσιμο ρόλο που είχαν κάποτε.

Φανταστείτε έναν κόσμο όπου ο καθένας μπορεί να εμφανιστεί σε ένα αεροδρόμιο, να αγοράσει εισιτήριο, να περάσει από την ασφάλεια και να επιβιβαστεί σε μια πτήση χωρίς καν smartphone ή διαβατήριο. Αυτή η τεχνολογία υπάρχει για να κάνει πραγματικότητα αυτό το όραμα των παγκοσμιοποιητών. Τα τσιπάκια είναι κοντά…

primenews.

Back to top button